Провинцијалката и нејзините градски жртви

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Дедо ти и баба ти прашај ги ќе ти кажат :pos:

Поборничкава за литературен почна да се плетка :pos:
Што имам јас да прашувам за тоа што тебе не ти е јасно од каде потекнувам? :facepalm:

Те навредува тоа што сум поборник на македонскиот литературен јазик? Тоа зборува многу повеќе за тебе отколку за мене.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Не биде патетична ти се молам и барем биди доблесна да признаеш граматичка грешка. Психолошки експеримент... :rolleyes:
Никогаш не би му се фатил на никого за граматичките грешки но ти самата се стави како детектор и своевиден гуру за македонскиот литературен јазик, и ги нарече сите професори по македонски јазик од внатрешноста некадарни.

Не знам што аргумент имаше за да ти го побијам освен изнесување на небулози и стереотипи.
Не сум.
Или ќе признаам граматичка грешка или ќе стојам зад вистината, вистината = доблест -> јас сум доблесна.
Социјален всушност.
Но се фати за мојата манипулација, благодарам на комплиментот.
Професоре, не сфаќајте се толку лично, Вие мене сте ми сееден.
И на крај, ти си патетичен, дозволи гордоста и гневот да ти го онеспособат вниманието и зошто по ѓаволите ми се правдаш?!*

*Ова е реторички, ни очекувам, ни ме засега, ниту имам интерес да го дознаам, одговорот, врз тој основ немаш ни цел, ни причина.
Немој да правиш бесцелни работи.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што имам јас да прашувам за тоа што тебе не ти е јасно од каде потекнувам? :facepalm:

Те навредува тоа што сум поборник на македонскиот литературен јазик? Тоа зборува многу повеќе за тебе отколку за мене.

кај реков дека ме навредува пу пу скраја да е :pos:

Јас само те прашав во кој јазик има плава боја. Ама ти не знаеш да ми одговориш :pos:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
кај реков дека ме навредува пу пу скраја да е :pos:

Јас само те прашав во кој јазик има плава боја. Ама ти не знаеш да ми одговориш :pos:
Да, ајде кога ќе дознаам, ќе ти кажам:P

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Ти велиш дека не знам...по таа логика, кога ќе дознаам, ќе ти кажам. Какво прашање, таков и одговор:D
Не, ти велиш дека не знаеш и сите овде се согласуваме со тебе.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ти велиш дека не знам...по таа логика, кога ќе дознаам, ќе ти кажам. Какво прашање, таков и одговор:D
Ич не ти е арно. Прво те прашав кој е, ти не кажа. Не сме на квиз тука. Кажи кој е твојот јазик за да знаеме во кој јазик има плава боја.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Не, ти велиш дека не знаеш и сите овде се согласуваме со тебе.
Од кога тоа ти и Alex сте сите...?

--- надополнето: 3 јули 2012 во 17:32 ---
Ич не ти е арно. Прво те прашав кој е, ти не кажа. Не сме на квиз тука. Кажи кој е твојот јазик за да знаеме во кој јазик има плава боја.
Во сите екс-југословенски јазици има плава боја, освен во словенечкиот и македонскиот. Ете, сега кога дозна, ќе можеш мирно да спиеш вечерва:).

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Од кога тоа ти и Alex сте сите...?

--- надополнето: 3 јули 2012 во 17:32 ---

Во сите екс-југословенски јазици има плава боја, освен во словенечкиот и македонскиот. Ете, сега кога дозна, ќе можеш мирно да спиеш вечерва:).
Moже овде да се напише еден доста долг пост во кој ќе изложам како и зошто сум во право, како и причините поради кои ти не си, но едноставно ќе го прескокнам тоа.

BUT WAIT!

Нема да те оставам само на мојот збор дека сите овде имаме негативно мислење за твоето познавање на јазикот на кој (се обидуваш да) пишуваш!

Еве ти "hint": на твоите први неколку мислења во темава ти имаше противници кои ги изгуби со понатамошното твое пишување. Не се радувај, тоа не значи дека си победила, туку едноставно им се смачило да се расправаат бидејќи тоа има ист ефект како удирање со глава во ѕид - само може да те заболи главата.

И те молам, СИНООКА, не Плавоока.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прочитај си го потписот.
Да, русокоса ми текна после, ама не го променив постот.
Сепак и блондинка не е погрешно, интернационализам е, ама често се користи и на телевизија и по списанија. Не сум грешка. Русокоса е политературно, ама и моето не е грешно. ;)

NWO

Член од
20 септември 2010
Мислења
21
Поени од реакции
4
Деца, не паметите на времето кога имаше факултети само во Скопје и тогаш на вашите родители не им пречеше да земаат по некоја марка плус за кирија, кога на тогашните скопски фраери не им пречеа “провинцијалките“, кои благодарение на тогаш подобрите услови им носеа разноразни производи со поздрав од сватовите, а во меѓувреме кога ќе се продадеше нешто од тој имот се купуваше станче плус, да се најди догодина за изнајмување за ние провинцијалците да има кај да седиме дури студираме.

Башка јас бев на работа во Скопје, па се вратив во Битола, сепак не се парите се во животот. Иако се вратив за помала плата воочив дека некои работи нема да можам да ги купам со парите што ги заработував во Скопје, па им реков чао на плановите дека еден ден ќе ги носам децата подалеку од Претор или Асамати, за разлика од мои колеги (небитно дали родум или доселени во Скопје) кои ми покажуваат слики од нивните одмори по разни монденски местенца. Фала богу што имаме за интернет, поефтин тука е, па ќе им ги покажам на Гугл Мапс и на ЈуТуб.

Деца, не е идеата да преживуваме, туку сите се стремиме на добар живот на нашите фамилии, така да не кукајте дека некој ви ги зема работите за помалку плата, туку потрудете се да си ја работите работата за да работодавецот не го интересира колку ве плаќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom