da mene mi se hakirase ali na email mi dojde edna poraka od ovoj email
licnipodatoci@edu.mk i mi vikase da go smenim pasvordot zosto e krsen...evo proraboti i drzavata ovoj email e od zastitata za licnite podatoci...
Те излажале друже, 10002,3%, пасвордот иако проработил пак имаат твоја копија + тоа се работи за истиот напаѓач. edu.mk е секундарен TLD (не е буквално прав TLD во апсолутна смисла на зборот), никој не го користи и
НЕ СМЕЕ да го користи, според правилата заклучени од МарНет.
Значи си добил пошта од лажна e-mail адреса.
Менувај усер и пасс и алтернативен маил и слично
ОДМА.
Кога сме векје кај Фб. Од пред неколку дена не сака да ме уклучи кога ќе внесам емаил и пасворд ми вика wrong combination... Пробав минимум 20 пати на ресет пасворд и не ми стига емаил од Фб за ресетирање. Појма неам што му е. А што е најтрагично НЕ СУМ НА ЛИСТАТА на хакирани според дотичнава страна за која се дискутира
Секоја помош е добредојдена:smir:
Има и други листи од други напаѓачи, IT имаат само една (или неколку) од нив, а верувам дека на глобално ниво постојат многу такви недисјунктни листи.
Ееее на времето што мсн-а опнав со phishing :kesa:
Пиши им: Алатка за хакнување на мсн и се лажат одма
Но сега ја почитувам компјутерската етика!!!
Иначе фејсбук користи све живо и диво сега, па нормално е барем пола да се лажат на такви ствари и некој го искокористил тоа. Само се прашувам што ќе му се
Once black hat, always black hat.
Не се бега од тоа, карма е.
Браво за ИТ ком мк. каква алатка за собирање валидни мејлови.
Не се жалете ако наскоро почните да добивате спамови :smir:
Од Facebook поради полисата за приватност кон трети страни (вакви како IT.com.mk), сигурно не им е дозволено да добијат огромна листа на FaceBook профили па макар и компромизирани. Другата опција што останува во овој случај е IT.com.mk да соработуваат со напаѓачите, со извори блиски на напаѓачите или пак тие да се напаѓачите, рабоатава е најверојатно позитивна (не сум слушам многу лоши работи за нив) ама сепак не е легална и не би сакал да биде злоупотребена утре, а дадена им е навистина добра шанса за злоупотреба. Патем дали некој се најде во таа листа или празен им е изворот скрос?
Па пробав. Но, незнам која држава сум ја напишала кога сум ја правела адресата, а ја нема таа опција да испратиш confirmation email на другата адреса што ја пишуваш кога правиш мсн.
Фала сепак.. изгледа нов фејсбук ќе треба да си направам.
И да знаеш држава, алтернативен маил и сл, можеби се сменети така што пак нема да работи. Има некои опции да се жалиш и да бараш техничка поддршка, само тоа оди бавно (сепак не е лошо да се направи), а во меѓувреме нови акаунти отвори си, извести ги сите дека старите се obsolete и да ги стават на Ban, и внимателно овојпат...