Провери дали си измамен(а) на FaceBook

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
И што ако ми го има некој пасот и емаилот? Голема работа може ќе дрка на слики од пријатели(ки):toe:
Има милион начини да се украдат податоци, фишингот не излезе вчера па што толку го актуелизираат, од кога постои интеренетот постои и таа измама, можеби и e најстар начин на измама.
Колку се изгореа на тие апликациите да видиш кој те блокирал на мсн па никој не спомна ништо (што веќе тука се краде пасс од твојот емаил и е мн полош напад на приватност).
Да направам фишинг и на кајгана гарантирам дека на 80% ќе им ги соберам пасвордите, треба малце повеќе на школо да ги учат децата на сајбер заштита

O

Orion.

Гостин
Кога сме векје кај Фб. Од пред неколку дена не сака да ме уклучи кога ќе внесам емаил и пасворд ми вика wrong combination... Пробав минимум 20 пати на ресет пасворд и не ми стига емаил од Фб за ресетирање. Појма неам што му е. А што е најтрагично НЕ СУМ НА ЛИСТАТА на хакирани според дотичнава страна за која се дискутира:tapp: Секоја помош е добредојдена:smir:

Z

ZeroStyle

Гостин
Ееее на времето што мсн-а опнав со phishing :kesa:
Пиши им: Алатка за хакнување на мсн и се лажат одма:pos:
Но сега ја почитувам компјутерската етика!!!

Иначе фејсбук користи све живо и диво сега, па нормално е барем пола да се лажат на такви ствари и некој го искокористил тоа. Само се прашувам што ќе му се :toe:

D

drle

Гостин
Чим на некоја страна ми излегува дека треба да се најавам, а веќе сум бил најавен одма стегам тоа Х и ич не се замарам. Инаку шо ако ми го знаат маилот и шифрата, тој маил ми користи само за да се најавам на некој сумливи страни или некоја ваква беда како фб, не сум толку затуцан па маилот што секојденвно го користам да го ставам на фб.

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Епа мене ми го хакнаа профилот, си сменив пасвордот и на ФБ и на маил, и сега на маил не ми го прифаќа новиот, а ни стариот.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
А мене на фејсбук на профилов не ми покажува кај другите ни име ни слика а кај мене е се нормално.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Еднаш ми го хакнаа профилот на Фејсбук, па си го сменив пасвордот на ФБ и на мсн а сега кога сакам да гледам некоја слика на ФБ на сликата пишува No Photo Available....:toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Браво за ИТ ком мк. каква алатка за собирање валидни мејлови.
Не се жалете ако наскоро почните да добивате спамови :smir:

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Иначе фејсбук користи све живо и диво сега, па нормално е барем пола да се лажат на такви ствари и некој го искокористил тоа. Само се прашувам што ќе му се :toe:
Ако ме прашуваш мене , ја би ги искористил барем чиповите на фејсбук, сигурно има преку 10( да не лупам од памет ама ај...) милијарди од тие 20-30 к емаили шо ги штавиле. Ако земиш во предвид дека 1 милион се продаваше за 100ден до пред некое време па иди види....идиме на некоја груба проценка од 1 милион денари ...за шо ? за 1 ден дебилење за да напрајш скам и апликација.

Браво за ИТ ком мк. каква алатка за собирање валидни мејлови.
Не се жалете ако наскоро почните да добивате спамови :smir:
О јес , многу паметна работа, на тие емаили да се мавни еден добар спам со реклама и од тоа голема пара можи да се напрај...

C

cige

Гостин
Еднаш ми го хакнаа профилот на Фејсбук, па си го сменив пасвордот на ФБ и на мсн а сега кога сакам да гледам некоја слика на ФБ на сликата пишува No Photo Available....:toe:
Избриши го профилот и направи си нов

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
i ok de, phishing, stara finta, samo od kaj li it.com.mk ja nabavile listata so "ulovenite" mejlovi so koja go sporeduvaat tvojot mejl.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
ВНИМАНИЕ!!!НОВ ВИРУС НА ФЕЈСБУК!!Пред неколку дена кружеше порака која бараше од женските да ја постираат бојата на прслукот.ОВА Е ВИРУС!!!За да го избришете,морате прво да го соблечете прслукот,потоа одете во Settings-->Enable Webcam-->Record Movie.Ве молам информирајте ги сите што побрзо!!!

?

..........

Гостин
Мењајте лозинки на мејловите бар еднаш месечно. и ке немате мака

Kajgana Shop

На врв Bottom