Пробугарски владини превирања

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Фашист фашист, о ти фашист
од љубење коњи, јазикот не ти е чист
Јас сум Македонец ти се лажеш дека сум како тебе Бугар
со таков инсинуатор - никогаш другар!
Ја фрлам твојата пропаганда од себе како шлајм
Кај и да е ми мириса на payback time!!!!

:pos: :pos:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.160
Logistik напиша:
E kakvo da i se praznuva na Makedonskata armija.Ima 16 godini istorija i ne moza da se opravi sas 100 albanski ovcharja.:tapp: Inache tez praznuvanija sa gluposti no kakto kazaha i po gore vie shte idvate da ni molite sled godini ne nie vas.
100 овчари и цела Американска и Европска политичка администрација ,а сепак доволна 45 во Прилеп да ви извади џигер низ гз бидејки сте се правеле '' Германци'' и покрј тоа што сте црни како ноќ.А за второто како да ти кажам а да не се навредиш вас цигани не ве молам за ништо!!!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мислењата ви ги избришав јас, сметајте го ова за образложение.
Зошто? Затоа што преку таквото од Б`лгарски курназлаци.
1. Се боревме проив вашата фашистичка ОКУПАТОРСКА војска од 1941 натаму и ПОБЕДИВМЕ. И не се правете невини како Мајка Тереза кога е јасно на чија страна бевте тогаш.
2. Логистик нештпо тропаше за 100 овчарчиња алудирајќи на 2001. Е тогаш
ќе ги згазевме, ама заедничките ни другарчиња (САД, ЕУ и НАТО) не ни дозволија.
Јасно сега? Ај назад на темата!

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
Струмикс напиша:
Мислењата ви ги избришав јас, сметајте го ова за образложение.
Зошто? Затоа што преку таквото од Б`лгарски курназлаци.
1. Се боревме проив вашата фашистичка ОКУПАТОРСКА војска од 1941 натаму и ПОБЕДИВМЕ. И не се правете невини како Мајка Тереза кога е јасно на чија страна бевте тогаш.
2. Логистик нештпо тропаше за 100 овчарчиња алудирајќи на 2001. Е тогаш
ќе ги згазевме, ама заедничките ни другарчиња (САД, ЕУ и НАТО) не ни дозволија.
Јасно сега? Ај назад на темата!
Strumikse
A nuchi parvo shto e fashizam pak togava sbori gluposti.Sam siguren de ako ne poglednete vo Wekipedia ili Internet nemozete da kazete shto e fashizam i shhte napishete 100 gluposti....ama taj sa vi ucheli.

Za izstrivaniata sam saglasen poehme v greshna posoka.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Logistik напиша:
Strumikse
A nuchi parvo shto e fashizam pak togava sbori gluposti.Sam siguren de ako ne poglednete vo Wekipedia ili Internet nemozete da kazete shto e fashizam i shhte napishete 100 gluposti....ama taj sa vi ucheli.

Za izstrivaniata sam saglasen poehme v greshna posoka.
Ај ти како просветлен, објасни ми што е тоа фашизам, кај се појавува, од што е предизвикан, во кои држави најпрвин се појавува, и што значи самиот збор ФАШИЗАМ.
А потоа, ќе ми објасниш Цар Борис на чија страна беше во Втората светска војна, со која цел и што се случи потоа. И, на самиот крај, дали Бугарија се броеше меѓу победниците или поразените и дали и кому требаше да плаќа репарации.
И доста тука глумиш некој најпаметен. Јасно? Чекам објаснување!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A temata e??
Ajde nazad na temata.

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
Струмикс напиша:
Ај ти како просветлен, објасни ми што е тоа фашизам, кај се појавува, од што е предизвикан, во кои држави најпрвин се појавува, и што значи самиот збор ФАШИЗАМ.
А потоа, ќе ми објасниш Цар Борис на чија страна беше во Втората светска војна, со која цел и што се случи потоа. И, на самиот крај, дали Бугарија се броеше меѓу победниците или поразените и дали и кому требаше да плаќа репарации.
И доста тука глумиш некој најпаметен. Јасно? Чекам објаснување!
Imeto fashizam idva ot italianskoto FASHO koe znachi shop(na makedonski ne znam kak e moze i da e istoto).Ima se vpredvid edinna darzava,edinen narod.Mnogo ot nacionalisticheskite vi sborove( i tvoi dori) mogat da se opredeljat kako fashistki,koe ne znachi shto sa loshi.Prosto na fashizma mu izliza losho ime pokraj Musolini,a ne shto e losha ideologija.Komunistite mnogu ne ja obichat shto im e bila silna konkurencija na tehnata ideologija.a car Boris zashto izbira Hitler?Po vremeto koga e trevalo da napravi iz bora s koj da bade (Germanija i USSR) sa sojuznici,brakja po oruzie delkat si Polska (pakta Molotov-Ribentrop) i izbora e bil preku Stalin i Hitler.Koga ulgaria se prisaedenjava na stranata na Hitler komunistite sa bili radostni,dori i raio Moskva e sipela pohvali.Car Boris dobre e znael shto Stalin e po golem glavorez ot Hitler,a i nema da mu nalaga komunizam.Verno e ima i drugi opcii.Tui e bilo brak po prinuda.Posle po vreme na voinata Hitler bara Bugaria da prati vojska v Rusija no Boris otkazva,duri nauchava za gotven atentat preku Stalin i mu saobshtava tova.Poradi tova komunistite ne ubivat jena mu i decata mu i im plakaat okolo 20 mln.$ za imotite.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Koj debilen apologetizam na edna moronshtina narecena Chuvashka politika od 40-tite godini na minatiot vek.

A be decko, ti aren si u toa timbata?

Konjoljube glup, prvin kako keleshi se zaletavte kaj baj Adolf bidejki carot vi e germanec po poteklo, vtoro odsekogas sakavte da ja zemete Makedonija, a toa vi go vetija, treto kako magarinja izedovte kotek od makedonskite borci, cetvrto temata e za bugarshtilakot vo domot na ARM i idiotizmot na zotri Eljeni.
Ajade,, gitla na mediapol, ne tuka.

Sledniot off topic ide na ban!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bratot напиша:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Прославата е идеја на амбасада на Бугарија во Скопје, а организацијата е заедничка со македонското Министерство за одбрана[/FONT]

I kako za nekoj so bugarski pasos da komentira deka vladata bila probugarska..e ramno na absurd..se znae na kogo mislam!
[/SIZE][/FONT]

Pa toj nekoj so Bukarski pasosh izgleda poveke se grizi za Makedonskata kauza otkolku nekoj samo so Makedonski.Mozebi toj so Bukarski pasosh treba da vi "nacrta" deka Bukarskata knishka ja koristi isklucivo za izlez od GETOTO i pomalku blamiranje po ambasadite niz GETOTO Makedonija.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ABC, da ne si off topic malku, a?

Sramota za Eljeni i drzavata da slavime den na okupatorska armija.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Tuku sho prajme sega so proslavava na Bugarskata armija vo Makedonija,treba li da se protestira ili da se molci za da se "poddrzi" vladava na Gvujo,koja kako da "mava na edniot bandaz".Elenovski sam ne moze da donese vaka provokativna i proBugarska odluka.
Interesno e toa shto ambasadorot Mihov ti bil "cpijun so tapija" be,od onie so visok cin vo evrejskata razuznavacka elita.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Treba reakcija, definitivno.

T

The Blob

Гостин
сепак мислам дека од мала работа правите непотребно галама, и само на татарите важност им придавате. ако сакале сала,еве ви сала и ебете си матер! а тоа во минатото која армија окупаторска била е друг муабет (кажав во претходите постови). се прославуваат и се прославувале и денови (на армии,на држави и сл) на други држави,само заради помалата помпа,не се крена толкава прашина. сум запознаен за прослави на германија (била на времето фашистичка),српски вечери, велика британија и уште еден куп земји,барем во битола (од каде што сум, демек еве конзулски град ).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
NMe gledam deka nekogas se slavel denot na armijata na SAD, Germanija, UK, Holandija, Polska, Rusija, Ruanda, Sao Tome i Principe,, Indonezija, Kina, Nepal, Juzna Afrika......!

T

The Blob

Гостин
Гарфилд (за во Битола зборувам) сигурен сум дека се славеле вакви денови за САД,УК и мислам Русија. сигурен сум бидејќи имав покана да присуствувам (на САД и УК).Не знам за другите градови, ама Американ Корнер Маседониа ги слави сите амерички празници (пак ќе речам во Битола)-од „бенигните” Halloween и Thanksgiving, па до 4 јули, денови на армијата (Veteran's Day,Memorial Day,Flag's Day,President's Day...).И на тие прослави се присутни видни личности (македонски,амерички и др.)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom