Прилеп и Мариово

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
VirtualA напиша:
или пак кај мене на ширден :pos:
MMMMMmmmm, sirden, ne sum jadel odamna.
Se sekavam, prviot pat koga vo Prilep jadev sirden, bese nekade '96 godina. Sluckata e cela istorija, ama ovde ne e mesto za toa.

OK, kako i da e, i za tebe vazi istoto, ke dojdam na sirden, ama kade ?!? :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Незнам, мене повеќето прилепчани ми изгледаат како „подмукли“ луѓе.
Значи треба да се пазиш од нив. Ни еден момент не сум сигурен до прилепчанец, и секогаш мислам дека ми „кова“ нешто зад грб.

Се сеќавам дека и последен пат кога бев во Прилеп на натпревар, мораше да излеземе од градот со полициска придружба (од што се многу гостопримливи!) :twisted:

V

VirtualA

Гостин
Acid напиша:
Незнам, мене повеќето прилепчани ми изгледаат како „подмукли“ луѓе.
Значи треба да се пазиш од нив. Ни еден момент не сум сигурен до прилепчанец, и секогаш мислам дека ми „кова“ нешто зад грб.

Се сеќавам дека и последен пат кога бев во Прилеп на натпревар, мораше да излеземе од градот со полициска придружба (од што се многу гостопримливи!) :twisted:
Аман бе шо те исплашиле толку :pos:
Па да, за спор, тие мајмуни, се тешки манијаци,дебили :pos:

Ќе си дојте кај мене на гости, една голема гозба ќе напрајме :wink:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Ќе дојдам, ама ќе дојдам со „засилување“ во секој случај.
Сам не одам во Прилер, поопасно ми е од Тетово и околните села. :wink:

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
АЈ БЕ ДОЈДЕТЕ ПРВО ЧЕ ВЕ ПРОШЕТАМ И ЧЕ ПРАЈМЕ МУАБЕТ

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
DivotoKopile напиша:
Hm...Najneposeten?????Pa ne znam za toa prv pat za ova od tebe slusam..Eve na primer jas da prenesam eden moj vpecatok od pp , deka imaat dobro pivo , osobeno dobra zabava za pivo festot, ednas godisno ama barem nekoj i toa go nemaat...I ne drndaj ziti se gluposti, ako imas neshto protiv prilepcani slobodno kazi ... ne se strami, gledam deka nehto te maci....
Не ме мачи ама уопшто ништо : најнепосетен во смисла “Јас не сум го посетил никогаш“. А кој дрнда - прочитај се прво себе за да видиш :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Прилеп, ебаго. Шо знајте бе вие за Прилеп и прилепчани, а? че вибам спечало. Прилепчани ич ги нејчам оти баба ми е од тамо, а и другио дедо, а и вујо ми, на баба ми брат је, а и...
А и реката им се вика Лајнарка.
Е сеа, ширден поштуем, али у Огниште!
И една-две прилепчанки убаво сум ги испоштуел.
А град ко град, смрди, мал је, немиен је, многу ѓупци, тамо врија ѓупци.
И немаше вода. Им стигна сега. Пуштија Стиенчица или уште ги тренираат да штедат на мијајне?

V

Vlad II Draculea

Гостин
Шчо ми го кубите градо... вакви биле такви биле..ковале нешто од зад грб... само скопјани можа да кажа такви работи..ендеци..
ДОј че виш че си појш....
то че ти речам..
И вие на толку убај скари во Македонска најдовте да појдите.. едисвено убо шо е во македонска е амбиенто и пјевалките шо пе петок и сабота....Шо не појдовте Делфина џебо да ви се аздиса.
најубата прилепска скара е во Оревоец во пролет на отворено Прилепчанец да ја испелска и да ја испечи...
Немало вода.. е беа и такви времината... ама зато ја имаме најубата вода во МКД... Сега че ја поскапа 20отсто така да че има..
Имало џупци.. Јас во Џупско маало живем и не се катил лујџето арни се... сеа додуша крада, али малце..
Иначе нема појче од типо на дилкевци и врцевци..
сите се испоубијаја.. уште кусио е жи друго сето умре..еве годинава и коло си го зеде редо...
кафичи имате секакви, освен дет металски.. не знам шо е али до народо че да е..многу оговарачи ееееее.. колку сакаш портарки невидена работа.....
Иначе Ширеден прилепски од Баба напраен е нешто свето за Прилеп.
журки колку сакаш...

Иначе во Прилеп и од курназ покурназ има

Sega Сега е најубаво во Прилеп... Сето е бело така да не се гледа нечистотијата... Чудно ми чудо Нова година, Суперхикс, со Џајкоски на сред плоштад.. многу кеф било.. 10000 народ имало... Е супер е украсен...
Абе новио градоначалник зема залет сега.. али до кај че оди појма неам

V

VirtualA

Гостин
А бе шо туку лажиш
Мртвило пустило
Досада е се
Освем за кај Камберо никој друг не иди во прилеп
Ко ти е толку убав шо не остана ;)

V

Vlad II Draculea

Гостин
Е убав е убав... и јас пак че се вратам...
За 3,4 месеци пак таму сум.. не се секирај пак че си дом ослабен че си пом здебелен.... туку шо прајте во прилепо живејте или како е... шо има ново

V

VirtualA

Гостин
нишо бе се е мртво ебаго.Зато и јас заминав, вечно само че се издепресирам и назад в село.
Овие шмизливе барем порни се од тутунаркиве наши

V

Vlad II Draculea

Гостин
Aбре не заебавај ко тутунарка газ ни имало ни че има.. толку грд ко 10 години на нива да работела...
Остај то.. Ново во Прилепа града..
INHIBIT sviri vo Tropical... заинтересираните, тропикал е едно место кај том крус флиперницата.. порано српско се трештеше сега детметалско.. шо стана никој не знај.. али нема врска заинтересираните се добродојдени и после да објава на форум како било...

П.С. уште жалам шо никој не чита за Прилеп и Мариово

Kajgana Shop

На врв Bottom