Претходен живот - верувате или не....

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Е ја папрат ако не..
или пеперутка..или и двете...незнам..се збунив сеа..
демит!
пс се извинувам во лошо расположение сум морам да кршам филм..ќе ми помине

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Ако има стварно претходен живот јас мислам или сум бил од некоја друга планета или некоја птица :pos2::pos2:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ne postoi prethoden zivot.
Toa lazat ljudi za pare.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ne postoi prethoden zivot.
Toa lazat ljudi za pare.
Ако не кажеш зашто не постои претходен живот ко да не си кажал ништо...
Доколку би постоел претходен живот дефинитивно сум бил некој предатор....

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
Ima li nekoj sto se sekava na prethodniot pa neka raskaze kako e. :pos2:
Ili pak nekoj da ne se vratil pa da kaze. :pos2::pos2:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
53
Поени од реакции
5
Па многу веројатно е да има живот пред и после ако се земаат во предвид две теории кои велат едната дека телото умира а душата оди во некое друго тело за да живее и другата дека енергијата не се троши или произведува, туку таа само преоѓа од еден вид во друг или од еден облик во друг, тоа вака од овај поглед ја задоволува смислата на оваа теорија. Ама од друга страна сепак се нагаѓа и се изразува мислење, па сега зависно од тоа кон која страна повеќе сме наклонети кон неа и тежнееме. Ако прашаме некој кој тежнее на научната страна и на таа статистика тогаш ќе добиеме негативен одговор бидеќи во науката точно е тоа што можеме ние да го изведеме преку експеримент (условно кажано) а се друго не е точно се додека не се докаже спротивното.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
јас верувам во претходен живот.............ама кога го прочитав ова се запрепастив, има некои точни работи кои ги сакам и сега леееееееееееле:pipi:
I don't know how you feel about it, but you were male in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Wales around the year 975. Your profession was that of a entertainer, musician, poet or temple-dancer. Your brief psychological profile in your past life:
You always liked to travel and to investigate. You could have been a detective or a spy. The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to conquer jealousy and anger in yourself and then in those who will select you as their guide. You should understand that these weaknesses are caused by fear and self-regret.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
27 мај 2008
Мислења
54
Поени од реакции
9
Ова со сајтот нема врска.
А во претходни животи дека сум имал верувам. А баш би сакал некој да ми каже конкретно што сум бил и тоа се.
Дали некој знае тука во македонија кај кого можам да се обратам за тоа?

А инаку ние сме душата а таа е вечна и секако дека таа душа што сме ние поминала низ мнооогу претходни животи.
Ама барем за последниот да знам

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не верувам.Јас сум сега, немало ни пред мене, ни ќе има некој по мене.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Верување во предходен живот е еден вид верување во Бог.
Се разбира во по егзотична форма но принцпот создател-дух-тело сепак постои.
Лично не верувам во предходни животи бидејки тоа би значело дека секој човек не е различен и со тоа би значело дека има строго дефиниран број на души на овој свет и тој неможе да се промени. На пример ако имало 10 000 000 бубачки вчера а денес има 1 човек повеќе, тогаш тоа значи дека има 9 999 999 бубачки (прост пример).

Вселената се шири, ништо не стои во место и ништо не е како што било порано.
Не верувам БТВ. (кој не сватил до сега де :helou:)

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Iskreno ne veruvav vo prethoden zivot no bas sea pred malce bev na ova linkov za da vidam so sum bila demek i iskreno se toa so mi go pisuese imase nekoja smisla a i toa krajnoto pa pogotovo mi go pogodile :icon_bigg:bravo:
Ama sepak iskreno ne veruvam u vakvi raboti a i ne se zamaram, dovolno si iam problemcinja i uste na ova da mislam i otidov jabana...

Член од
3 април 2008
Мислења
86
Поени од реакции
6
Би ви препорачал да прочитате овде:

http://www.afterlife101.com/

Многу убаво и детално е објаснето се во врска со оваа тема.

Линкот од првниот пост во оваа тема е ... глупост ... мемориите од минатите животи се присетуваат на други начини

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
Би ви препорачал да прочитате овде:

http://www.afterlife101.com/

Многу убаво и детално е објаснето се во врска со оваа тема.

Линкот од првниот пост во оваа тема е ... глупост ... мемориите од минатите животи се присетуваат на други начини
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
де кажи некој начин

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еве што вели за мене линкот на Апокалипто:

I don't know how you feel about it, but you were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Mexico around the year 1275. Your profession was that of a builder of houses, temples and cathedrals.
Your brief psychological profile in your past life:
You had the mind of a scientist, always seeking new explanations. Your environment often misunderstood you, but respected your knowledge.
The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Magic is everywhere around you, even in the most usual, most ordinary situations. Your lesson is to understand this magic and to help other people to see it, too. You are a magician!

:pipi:

Инаку верувам во претходен живот.Само сега ме мрзи да елаборирам што и како.

Kajgana Shop

На врв Bottom