- Член од
- 4 октомври 2022
- Мислења
- 1.051
- Поени од реакции
- 1.529
Ти и иноваторство?Иноваторството е глупост според тебе?
Ако иноваторството е во Америка, ти си во Нов Зеланд
Ти и иноваторство?Иноваторството е глупост според тебе?
Да не си навлезен во Дујунов моторс и ти ?Планот ми е да заработам пари на посебен начин кој ретко овде се применува.
Автоматски споено мислење:
Ми го читаш....... мозокот, а?
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 349910
@Едмонд Дантес
Абе сега знам јас ти како ептен неутрален не сакаш да глумиш оптимизам ама вакви релативизации се стварно мех. Триста фактори пресмета статистички, еве нека останат 5 милиони украинци, имаш западњачка непријателска држава која постои а си влегол во војна за да престане да постои. Или по твојава математика нека чекаат 80 год русите сама ќе ја снема украина, а кај нив пошто е страшен природниот прираст по 5 деца имаат ќе бидат можда до тогаш 500 милиони па ќе можат на донбас фазла од 200к луѓе да прататОва 30 милиона ако ги сметаме и тие 6 милиона "вратени" на тенеке. Демографијата вели дека Украинците се на последните места во Европа. Лани имаш 400 000 повеќе умрени отколку родени. За тие 10 години овие не се талибанци да се котат ко зајци и по природен пат ако има 2.5 милиони новородени е оптимистичка бројка. Војната носи и зголемена смртност и на лица што не се вклучени директно заради намален квалитет на живот. Ако не ја добие сега војната Украина нека заборави за 10 години пак ваква војна, 23-24 милиона ако се за 10-15 години успех ќе е. Демографската пирамида вели дека најбројнните генерации моментално во Украина се 40 години. Сигурно за 10 години ќе војуваат тие на 50+ и ќе ги пратат своите деца истото да го преживеат.
Ама ај ќе глумиме оптимизам тука.
Русите работат да го зголемат наталитетот. Ќе имаат Русинките 10 деца. А Украина работи да го зголеми своето е*ење на нејзе како држава.Абе сега знам јас ти како ептен неутрален не сакаш да глумиш оптимизам ама вакви релативизации се стварно мех. Триста фактори пресмета статистички, еве нека останат 5 милиони украинци, имаш западњачка непријателска држава која постои а си влегол во војна за да престане да постои. Или по твојава математика нека чекаат 80 год русите сама ќе ја снема украина, а кај нив пошто е страшен природниот прираст по 5 деца имаат ќе бидат можда до тогаш 500 милиони па ќе можат на донбас фазла од 200к луѓе да пратат
Дрвен шпорет. Thank me later.Што сакате да ви измислам? Дајте ми идеи. Ми требаат пари.
Чим црешово топче измислиле што може да пука и притоа да уби сè околу него со голема ефикасност тогаш зошто да не измислам јас и дрвен шпорет? Фала.Дрвен шпорет. Thank me later.
Се гледа дека си млад доста и намерно те провоцираат постарите, не мора да тресете зелени на темава постирајте слики да видиме како оди офанзивата од двете страни. 2 дена отворам и само глупости пишувате...Русите работат да го зголемат наталитетот. Ќе имаат Русинките 10 деца. А Украина работи да го зголеми своето е*ење на нејзе како држава.
Aхем....Тешко се заработува со тресење глупости, али види пробај, ништо не губиш.
Ќе видиме за тоа, во првиот круг до овој момент на броење на гласовите губеше и повеќе, па на крај победи Лула.Еј АЛОООООООО имало избори во Бразил, гледам нешто војска почнале да распоредуваат....
каква врска има со темата, па има и тоа како, нели Бразил е во БРИКС, сигурно има многу руски тенкови, епа ќе го сменат сегашниот и ќе си стават свој пиун и.... се шалам бе ако пишав во друга тема немаше ни да видете, ама барем овде ќе видете.
Овака ја за изборите слушнав ама не се ни замарав што како, во вториот круг влегле Балсонаро и Лула, ај за овај имаме слушнато дека го викаше Макаронката бабоебач, ама оваа Лула си викам некоја ногу јака пичка ќе е и оп гледам оно да ти било мушко цело име Луиз Инацио Лула Да Силва, еба го викам воде у првиот круг сега америте му се настрвиле на овој сегашниот, оно па да ти бил прецедател овој Лула кога е формиран БРИКС, у коалиција е со комунистите, човек на Путин изгледа
Добро малку посериозно, во првиот круг Лула водел 6,2 милиони гласови (57,2м спрема 51м) и водел на анкетите, ама сепак овој сегашниот Балсонеро некако не му се напушта власта и по се изгледа ќе прави се што треба да победи,
штабот на Лула тражел продолжување на гласањето ама ТСА (тамошната комисија) не дозволила и во моментот кога пишувам по 11% пребројани гласови Балсонеро води со 6,6м спрема 6м.
Опа си следел во живо а не си викал,Ќе видиме за тоа, во првиот круг до овој момент на броење на гласовите губеше и повеќе, па на крај победи Лула.