Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.085
Поени од реакции
4.144
Некој би кажал дека не сака да плати преголема цена за тоа, ниту сака да се откаже од убавиот котел кој дефакто е мелница за месо на непријателската жива сила... Ама ок, ете нека биде така: Не можат, не ги бива Русите.
Па ако им е мелница што ги бркаат од таму? Нека ги помелат уште малце:)

Ако си приметил воените регрути работат само во русофилски градови ко Харков, Одеса, Днипро итн. Така што и за Украинците е мелница за месо, ги пуштаат рускојазичните "Украници"(т.е. торбеши/бугарофили у наш случај) први да изгинат, тако што win-win за Украина ем егал руси ем русофили од Украина гинат во војнава

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
• It is very well understood that countries like the United States and Russia would never have their national interest the same. They would not coincide maybe even 50 or less percent. But when they do coincide this situation must be used to develop this simultaneous and similar interest. But when the interests do not coincide and contradict each other then the responsible countries must do everything not to allow this contradiction to degenerate into confrontation, especially military confrontation which would be disastrous for many other countries.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
Па ако им е мелница што ги бркаат од таму? Нека ги помелат уште малце:)
Ако во блиска иднина испаднат озбилни преговори и ако испадне да се потпишува мир (како што имаше најави наголемо), Курск ќе биде украински адут за кој ќе се бараат неспоредливо повеќе ресурси одошто вреди како мелница за непријателската жива сила.

Затоа Украинците запнаа да го имаат Курск како адут, и затоа сега навалуваат Русите (сега кога има озбилни најави за преговарање).

Ако си приметил воените регрути работат само во русофилски градови ко Харков, Одеса, Днипро итн. Така што и за Украинците е мелница за месо, ги пуштаат рускојазичните "Украници"(т.е. торбеши/бугарофили у наш случај) први да изгинат, тако што win-win за Украина ем егал руси ем русофили од Украина гинат во војнава
Првата година беше така, одамна веќе повеќето видеа (со киднапирање) се од насекаде ширум државата.
Автоматски споено мислење:

Еве ги западните, почнаа со циркузите.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.829
Поени од реакции
6.324
Како беше...додека на некој не му се стемни, не може друг сонце да го огрее...

Dionice Rheinmetalla porasle su više od 10 puta od početka rata i gotovo 140% nakon pobjede Donalda Trumpa na izborima u studenom. "U posljednjih 12 mjeseci dobili smo više ugovora nego u posljednjih 15 godina", rekao je Papperger.

Očekuje se da će tvrtka danas izvijestiti o prošlogodišnjoj prodaji od otprilike 10 milijardi eura, gotovo dvostruko više od 5.7 milijardi eura koje je zaradila 2021., prije ruske invazije. Tvrtka cilja na 40 milijardi

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.368
Поени од реакции
14.051
@Butters

Што го избриша бе постот дека се самоубил Стрелков? Што се срамиш? Какви глупости на темава изнапиша. Па за еден Стрелков.

Ај опни сега еден пост за угаромонголското племе од средна Азија :LOL:

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.085
Поени од реакции
4.144
@Butters

Што го избриша бе постот дека се самоубил Стрелков? Што се срамиш? Какви глупости на темава изнапиша. Па за еден Стрелков.

Ај опни сега еден пост за угаромонголското племе од средна Азија :LOL:
Пошто видов дека е фејк, пишав дека не сум сигурен и после имаше демант

А ти па тачен ли си 6000 мислења имаш на темава, буквално за 6 минути го избришав тебе ни тоа не ти промакна ко жена у добиено си ебате беља ебате

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.368
Поени од реакции
14.051
Пошто видов дека е фејк, пишав дека не сум сигурен и после имаше демант

А ти па тачен ли си 6000 мислења имаш на темава, буквално за 6 минути го избришав тебе ни тоа не ти промакна ко жена у добиено си ебате беља ебате

Небитен сум јас. Дај кажи сега кој го скинал Стрелков. Овој ваљда е од тие партизаните а ? :pos:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.553
Поени од реакции
43.504
Самоубиството на Стрелков е превара. Он е пребегнат на украинска страна и ги тренира партизаните со SS значки што ќе треба да делуваат Путин кога ќе превземе.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.085
Поени од реакции
4.144
Топ 3 нај- на форумов се тука на темава

@Ron Burgundy најглуп
@The xx најзабеган
@Vanlok најдосаден

Би ги додал и кано и владе у екипава ко најбош форумџии

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.920
Поени од реакции
25.429

@Ron Burgundy најглуп
@The xx најзабеган
@Vanlok најдосаден

ne si najglup, ima eden apla retardiran pa te vadi, ama najnaivna budala defintivno... pisi brisi pak :facepalm:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.368
Поени од реакции
14.051

@Ron Burgundy најглуп
@The xx најзабеган
@Vanlok најдосаден

Значи, седна, размислуваше, ме рангуваше… брат ти сигурно немаш попаметна работа. Стварно ми значи што ме стави на листава. Тоа значи дека ти живеам во главата рент фрии.
Туку што бидна сега со Стелков? Кога ќе почнат со востанието партизаните?

Туки на темава. Русиве ќе барале да се прекинат сите доставки на оружје до Украина доколку сакаат да се согласат на првично примирје.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753

Значи, седна, размислуваше, ме рангуваше… брат ти сигурно немаш попаметна работа. Стварно ми значи што ме стави на листава. Тоа значи дека ти живеам во главата рент фрии.
Туку што бидна сега со Стелков? Кога ќе почнат со востанието партизаните?
@Butters ти дал комплимент, гледаш мене „најдосаден“ ме етикетирал. :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom