?
..........
Гостин
Голем кур Грузија ја освоиле русите за 5 дена, вукојебина како нашава..
Не бе на Обама место Аце ке му направиме,а улица Македонија ке ја смениме во Џон Кери исто како "брачава" на Косово што си имаат улица Бил Клинтон .Јас мислам на Путин да му изградиме споменик во Скопје.
Војска колку Србската за време на бомбардирањето на НАТО, со таа разлика што беше целосно подновена и извежбана по НАТО стандарди и пример за војска претендент за НАТО членство. Додека Југославија имаше полураспадната војска, излезена од 3 ратишта, под 10 годишно ембарго.Голем кур Грузија ја освоиле русите за 5 дена, вукојебина како нашава..
Тоа ќе се дознаеше ако имаше избори/референдум, Јануковиќ распиша предвремени избори но демонстрантите не се задоволија со тоа, туку бараа оставка од Јануковиќ. Зошто? Пошо пак ќе изгубеше моменталната опозиција, нејќеа да чекаат и симнаа од власт легитимно избран претседател. Дали Јануковиќ крадел? Судовите ќе се замараат со тоа. Пак ќе повторам, вооружени групации платени од западот да убиваат и палат, точно за време на олимписките игри не е доволен статистички примерок за тоа што цела Украина сака.Све тоа фашисти во Украина, каде се криеле до сега само се прашувам. И на крај тоа е нивна земја, ако чувствуваат потреба да одат на протест поради недостатоци во својата земја, тогаш тоа е за поздрав. Оти не секој народ трпи како Македонците, и се прашувам како така лесно другарите од маало успеале да направат пуч во земја како Украина, или малце поќе луѓе од едно маало им дојде преку глава па и полицијата и војската се постави на нивна страна? Пууу, све то масони, фашисти, платеници од НАТО, и како не ќе ги нарекувате уште, место да признаете дека голем дел од народот (не сите) ги сакаа овие промени?
хаха Канада и Франција викаш... абе до граница им стигнаа, ке им ја земат и Украина сега..а од другата страна на светот идат..Ај бе не лупај Само лупаш тракоташ, се глеа напален на Обамчо и Меркелова. Грузија не е голем кур, и она има војска и све, и за голем кур Русија може да ги освои и Канада и Франција и кого сака Не беше поентата у тоа ако не пратиш шо збора јамајка и комапнија
Место да плачеш земи дискутирај на темата, а не да водиш инает. Еве на пример почни со тоа што ќе го образложиш непочитувањето на договорот од 21 Февруари, кој значеше политичко и демократско решение на кризата.Сигурно дека не ги заработил на чесен начин парите.Нема веќе да влегувам во понатамошно пишување на подробности, јас уште на самиот старт се одлучив да не пишувам, ама ете, нешто денеска ме натера да пишувам на темава иако знам дека нема од многумина да бидам прифатен, зошто секој си има различно мислење и во ред е тоа, зошто ете, јас лупам глупости за некои луѓе тука и во ред е, нека биде така.Фактите во моментов се следниве: Америка и Западот нема да интервенираат воено, на чело на Америка стои премногу слаб водич за да го стори тоа, а и им се ограничени можностите кога станува збор за Крим.Второ, Путин сега со еден збор може да одлучи дали да ја подели Украина или не, во моментов тој е господар во куќата го постигна тоа што го сака, али ако ја подели Украина ќе остави крајно лоша слика за себе и за целата негова му мила држава, а и нема тоа да остане без последици, особено поради тоа што десничарските радикални сили во Украина ќе добијат само на подршка кога ќе станува збор за Русија и Русите ќе станат во оние делови каде што се Украинците доминантни жртви на „погромот“ на 21-от век.Он сега има моќ да создаде Автономен Крим или Независен Крим по моделот на Косово ако сака.Западот не може тука ништо да стори (за воени можности, за економски ќе стори и те како), ама тоа ќе си има и бумеранг-ефект.Да не говориме тоа што стоиме тука и на работ на светска војна, зошто иако тврдам дека Западот нема да интервенира воено, можеби ќе испадне на крајот јас сепак да не сум во право.Сега ова се мои размислувања, па се надевам само дека не сум во право и дека нема да испадне ништо од ова во случај да се реши на тоа да направи од Крим независна држава.
Од Анџела Меркел сакам споменик, ама многу материјал ќе се потроши.Не бе на Обама место Аце ке му направиме,а улица Македонија ке ја смениме во Џон Кери исто како "брачава" на Косово што си имаат улица Бил Клинтон .
Во исто време, Русија граничи и со САД и со Канада, така да кој кому му е до граница, зависи од кој аспект гледаш.хаха Канада и Франција викаш... абе до граница им стигнаа, ке им ја земат и Украина сега..а од другата страна на светот идат..
Од каков аспект треба да се гледа за да се види дека од сите поранешни сојузници на Русија во источна европа им остана само Белорусија и Украина, сите други не само што не се со Русија туку и преминаа на другата страна, сега и Украина ке ја изгубат,,,Во исто време, Русија граничи и со САД и со Канада, така да кој кому му е до граница, зависи од кој аспект гледаш.