- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 8.718
Оти волку писанија?Уште неможам да верувам дека Трамп му ја пушти брзата со минералите..
Овој му иде во Вашингтон договор да потпише а Трамп му се исерува на минералите пред сите можни медиуми и го кара како дете од забавиште
Иначе незнам зошто мислите дека САД и Русија не би можеле да бидат сојузници.
Политиката во Европа се менува , подршката за десниот блок расте а добар пример се последните избори во Германија.
Еден мандат е доволно за АФД да им ја сруши власта, имаат и доволно луѓе сега за тоа а и пари.
Ситуацијата во Европа е скоро сегде иста и јасно е дека сите сакаат сега да завемаат страни , се мењаваат владите и многу веројатно е дека ќе има промени во наредните години.
![]()
Far-Right Surge in EU Elections Sparks Concerns for Democracy
Europeans - with a low voter turnout - went to the polls this weekend and elected a new European Parliament marking a shift to the right with significant support for far-right parties. This shift presents a critical threat to the rights and freedoms of millions of workers across the...www.eesc.europa.eu
Дури и нивните официјални анализи покажуваат дека никој не ги мириса и со тек на време ќе губат маса на гласачи.
Они не водат во времиња каде што би работеле 50-50 , пола за тебе - пола за државата.Во антиката барем слугите знаеле дека се слуги..
Денес перење мозок на најако
Тоа ќе го направат и легално на хартија ако останат на власт.
Само Господ знае колку пари испрале..
Се повеќе луѓе тоа го сфаќаат и си губат така гласови буржоазијата
ЦИА си имаат доволно проблеми во Америка , Трамп не им е заебанција како што може да се види до сега
Ако Трамп ја дестабилизира Европа економски , следни избори ќе биде 'до виџења' за цела таа корумпирана европска бирократија
Зељо е аут , ова е шамар за украинскиот народ , а не за него.
Он и така си е циркузант.
Само мене ме интересира како ќе биде отстранет..
Ќе биде најако ако на крај заврши во руски раце и пропее некои работи.
Тек тогаш ќе биде весело..
Има Украинци насекаде што се пуваат со тоа 'Слава Украини'
Ме јаде туѓ срам кога ги слушам
Они си ги гласаат лидерите , така да што ќе посееш , тоа ќе жнееш
Денес сите по некој жалиме и суров е светот
Многу тука предвидувате дека ова би траело со години... Незнам зошто само
Решението е едноставно , Русија да си го добие своето и да се повлечат , Украина да си се реорганизира и да си го врати народот и да си почнат да си градат за идните генерации.
Градежниит бизнис и така носи многу пари , ќе си имаат доста работа во наредни 20 години.
Не се глупи Американците , нивниот интерес од конфликтов е профит.
Исто како и Русите.
Јас мислам дека за брзо ќе ја решат , вонредни избори и нов човек на маса.
За колку време паѓа Зељо?
На Русија Украина и е потребна како дупка у главата. Украина нема ништо, што Русија го нема бар петпати повеќе. Дури и ако евреите ги броиш! Тие цел СССР го растурија да се раатисат од такви крлежи!
Политиката во светот(одамна па и засега) ја диригира Англија, јуесеј е само нивно орудие! Дали оваа проба да се наметне од главен мајстор во директор ќе им успее на јуесеј, допрва ќе се види. Засега се само радна снага.
Зељо е небитен фактор, не го ставајте во муабет!