Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.758
Поени од реакции
8.492
Ако има потпишан договор дека во иднина ниту Украина ќе биде во било каков воен сојуз, ниту таму е дозволено странска војска во било која форма - тогаш тоа што го викаш, нема да биде легитимно.
Ако веќе биде нелегитимно, тогаш не е ништо поразлично од сега.
Ќе му се најде форма на легитимитет! Еве не мора да биде официјална војска. Ќе биде некој тип Вагнер.
Додуша за Ирак, Либија и Сирија на приказна си создадоа легитимитет.
Колку мировни договори и конвенции се потпишани досега, исто толку се прекршени.
Единствено црвеното копче држи некои на растојание. За жал ќе дојде време кога некого ќе го зачеша газот и за тоа. Се множат лудаци!
Додуша лудаци никад не фалело, само моќта на оружјата е сменета!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.442
Да нашиве бранители за ништо не ги бивало ,а нивниве учкари сите суперхерои.Абе колку лесно се перат мозоци не можам да сватам.Се шо треба да направат е да изгледаат неколку документарци да размислат со своја глава и да сватат шо се дешаваше 2001ва,а не да паѓаат на пропаганда.Жално е само за нашите бранители шо се вака омаловажувани од некои пилиштари!
Епа се додека амepичка пропаганда работи, ваквото перење мозок само ќе се продлабочува... За некое време ќе испадне дека САД не спасиле од УЧК да не ја уништат Македонија (тоа додека САД преку УЧК дефакто ја уништуваат Македонија).

Член од
30 октомври 2022
Мислења
752
Поени од реакции
1.982
Епа се додека амepичка пропаганда работи, ваквото перење мозок само ќе се продлабочува... За некое време ќе испадне дека САД не спасиле од УЧК да не ја уништат Македонија (тоа додека САД преку УЧК дефакто ја уништуваат Македонија).
Со Трамп ми се чини дека таа пропаганда ќе ослабни.Многу работи и докази излегоа на површина.Сега многу зависи и од нашите политичари.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.758
Поени од реакции
8.492
Не бе, па САД ништо не направија и не не натераа да капитулираме. Немаше автобуси кои ги евакуираа и учките и нивните амерички инструктори и заповедници, топтан со американското оружје... Тоа е наративата на ботовите што ја цепаат 24/7, и голем дел од помладиве паѓаат на таа пропаганда.
Абдалите забораваат дека тоа веќе беше интернет ера, ништо не може да се заташка.
Нападот на Арачиново делумно го имаше и во живо на ТВ.
Плус сите имаме бар по 3-4 роднини или пријатели кои биле директно во ров.
Остај пропаганди, ќе си јадат бурек они, за тоа се платени!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.442
Со Трамп ми се чини дека таа пропаганда ќе ослабни.Многу работи и докази излегоа на површина.Сега многу зависи и од нашите политичари.
Дајбоже така да биде... Ами мислам дека ви претстои разочарување на сите што мислите дека било кој еден ПОТУС може толку промени да направи.
Автоматски споено мислење:

Остај пропаганди, ќе си јадат бурек они, за тоа се платени!
Тоа е проблемот, таа пропаганда не е наменета за нас - туку за помладите генерации.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Дајбоже така да биде... Ами мислам дека ви претстои разочарување на сите што мислите дека било кој еден ПОТУС може толку промени да направи.
Автоматски споено мислење:

Тоа е проблемот, таа пропаганда не е наменета за нас - туку за помладите генерации.
Niv im pomina sarenata i kako SDSM e od gospod prateno da ne izbavi od kalta, ne pak za ova sto bilo pred 25 godini. Prosto e neverojatno kolku mladinata ni e glupa. I ne samo nasata, opsto planetarno glupa. Kolku se lesni da gi nasskas i manipuliras, kako na dete lizavce da im zemas. Najcesto dovolno e da im napravis film kako tie gi nosat promenite, deka se biten faktor i deka razbiraat nesto i tolku. Site ko ovci na ulica ke istrcaat.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.829
Поени од реакции
8.299

Ја до сега ниеден доказ не видов/слушнав освен паушални бројки на прес конференции.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.758
Поени од реакции
8.492
Ја до сега ниеден доказ не видов/слушнав освен паушални бројки на прес конференции.
Па тоа е тоа!
Суштински ништо нема да се смени, ќе се дрмне наративот малку подесно, ќе пуштат уште некој на поилото, на сметка на некој потрошен и толку.
Не за џабе пишав вчера, кловновите се менуваат, интересот е вечен.
Јас не гледам што различно прави Трамп од претходните? Сите до еден го штителе интересот на американскиот бизнис.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.442
Ако има потпишан договор дека во иднина ниту Украина ќе биде во било каков воен сојуз, ниту таму е дозволено странска војска во било која форма - тогаш тоа што го викаш, нема да биде легитимно.
Ако веќе биде нелегитимно, тогаш не е ништо поразлично од сега.
Не е работата само потпишување на договори. Уште поважно е тоа како тие договори ќе се гарантираат... А никој во Русија не е повеќе толку наивен било што да им верува на Америте и еуропските вазали.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.922
Tatko mi ne go imavme videno i cueno 5 dena, majka mi go 5 pati preplaka, ja se sekjavam bev dete i gledavme i slusasvme od terasa kaj se puka u Matejce i slicno..Isto i moite cickovci i ujkovci..Cela familija mi beshe direktno involvirana vo branenje nashe i sega istata taa cela familija e iselena radi vakvi bakterii komunjarski sto dobija glas i sila. Zatoa gi mrazam od dno dusha, ni bugar ne mi e kriv, ni Albanec, ni grk kolku ovie nashi sto direktno ne predadoa za svoj interes.
Никогаш нема да ја заборавам оваа реченица. И затоа со некои се сложувам на форумов што викаат дека прво треба да ги прочистиме нашите редови па после да се замараме со грци, шошовци, бугари, срби.
463859368_8515982331788298_7600817012768067795_n.jpg

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.754
Ти стварно мислиш дека УЧК можеа да излезат од обрачот во Арачиново?А дали мислиш дека тие од другата страна беа сите доброволци или голем дел од нив беа принудени да се борат?Не знам колку години си имал 2001 или дали воопшто си бил роден.Гледам голем дел од работите ти се непознати.Многу ми е мизерно шо секогаш се омаловажуваме.Демек од другата страна сите беа херои.Многу малодушно и срамно од твоја страна.
Имаше муабет демек ако не пратиш синови да се борат ондак ке платиш голема сума на пари ко подршка за останатите

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
Не е могуче! И шо сега? Да ја праќаме Славјанка да и ја свират Брала мома капини?
Али јеби га Пиги, морално беше.....
Славјанка, Шеќерка и уште дузина цела...

Некаде видов ваква вест, .... @vouager ако не грешам спомна дека си во Германистан значи точна ли е оваа вест, демек објавена во
„Билд“ клучeн аспект на разговорите во Ријад е разгледување на можноста за повлекување на американските сили од Албанија, Бугарија, Хрватска, Чешка, Естонија, Финска, Унгарија, Латвија, Литванија, Црна Гора, .. Македонија, Полска, Романија, Словачка, Словенија и Шведска.

Инаку безбедноста на РФ нема да биде загрозена само ако ОТАН се распадне или за почеток САД се повлече од овие земји кои ги окупираше по 1997-та, па од тука барањето на РФ е разбирливо.
Едно од клучните барања на Путин кон крајот од 2021 беше и ова ме радува што не отстапува така лесно од зацртаните цели/барања

Северџганите на кислород, прво УСАИД а сега по се изгледа и ОТАН, има да има харакири на секој чекор.

Не треси зелени овде ДПМНЕ беше на власт од 1998 до 2001 и го извршија предавството....ГРУПЧИН границата ,велеше Вашиот лажен војвода ,намерно ги пуштија да внесат оружје ...ни американци никој не беше замешан освен бугарашите од ДПМНЕ...маме им ебам предавничко, стално им се други криви ВИРУС
Ова е тема за Украина.
Зошто не отвориш тема за -2001 хибридна војна или бришење на Македонската држава-
Премногу идеолошки им пристапуваш на фактите и заради тоа коментарите на крајот ти се смешни..

Не може да се гледа црно-бело, секогаш ќе најдеш нешто бело или сиво ... кога веќе толку го оправдуваш Б.Ц. да те прашам:
-дали ќе дојдеше до 2001-та ако претходно Б.Ц. со екипата не креираше политичка криза, со некакви прислушкувани материјали, за кои до денес никој не понесе одговорност??

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.806
Поени од реакции
6.244
1000009303.jpg

Не беше овој што во 2019 на интервју збореше дека инсистираат да влезат во Нато, иако знаат дека поради тоа ќе има војна со Русија?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.237
Поени од реакции
13.705

Kajgana Shop

На врв Bottom