Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Еве ти еден ретард @The xx
Видиш колку е лесно, сами се пронаоѓаат.
Семката, потомството да ви го ебам.
Оди чисти го ќенефот таму бе гмизавец еден гаден, у уста да ти го натепам. Ајде шнел шнел, рибај гомната греву.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.766
Не е баш така....војводата а и брат љубе беа хохштаплери и станаа покасно и коалиција со СДС, иако уште од опозиција шекеровска му се закануваше на љубчо со затвор за Окта. Се почна уште од Бране, кога 98 го уапси сељоначалникот на Гостивар поради истакнување албанско знаме, а особено по пукањата кај Мала Речица и мртвоте таму. Потоа љубчо и силе се постаа со признавањето на Тајван, поради што Унпрофор не ја обнови мисијата на границата со Косово ( вето на ПР Кина).......
9 јули 1997 беа апсени ....претходните години беа апсени за паравојска Митхад Емини и други алооо Шарпланинци се апсени само време на БРАНКО Ц./папата .....и после на тајни средби со ДПМНЕ договорени со молерот од тетово да гласааат шарпланинците масовно за да изгубат комуњарите,комунистите и да дојдат на власт на /фа со дпмне и ДПА црно кошуљаши ипосле почна разнебитување на МКД , ги ослободи ДПМНЕ сите од затвор Лажеа ке ги релаксираме меѓуетничките односи па после полнеа кутии со НЕФИ во Охрид за Методистот преседник за полесно да дојдат до Рамковниот и за све ова денес шо го кркат МКД

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
9 јули 1997 беа апсени ....претходните години беа апсени за паравојска Митхад Емини и други алооо Шарпланинци се апсени само време на БРАНКО Ц./папата .....и после на тајни средби со ДПМНЕ договорени со молерот од тетово да гласааат шарпланинците масовно за да изгубат комуњарите,комунистите и да дојдат на власт на /фа со дпмне и ДПА црно кошуљаши ипосле почна разнебитување на МКД , ги ослободи ДПМНЕ сите од затвор Лажеа ке ги релаксираме меѓуетничките односи па после полнеа кутии со НЕФИ во Охрид за Методистот преседник за полесно да дојдат до Рамковниот и за све ова денес шо го кркат МКД
Забораваш дека буч касиди беше министер на АРМ и прати кај опколената караула во Радуша Невооружени хеликоптери , па во заден момент Борис издаде директна наредба и ги прати Сухоите...а предавствата кај Вејце и Карпалак се од еден генерал кој го пензионираа и ја заташкаа работата... Единствена оружена акција против терористите за време на СДС беше за време на министерот Хари, а по што и самите СДС го сменија.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.766
Забораваш дека буч касиди беше министер на АРМ и прати кај опколената караула во Радуша Невооружени хеликоптери , па во заден момент Борис издаде директна наредба и ги прати Сухоите...а предавствата кај Вејце и Карпалак се од еден генерал кој го пензионираа и ја заташкаа работата... Единствена оружена акција против терористите за време на СДС беше за време на министерот Хари, а по што и самите СДС го сменија.
за да не манипулираш ево ти од 1998 до 2001 кој беа министри и кој требаше да го бранит суверенитетот на МКД ,изгледа и ти си тежок Небањат п.......

Член од
24 април 2008
Мислења
11.114
Поени од реакции
12.695
Оди чисти го ќенефот таму бе гмизавец еден гаден, у уста да ти го натепам. Ајде шнел шнел, рибај гомната греву.
Со право те нарекол ретард.

Земи ти подзачисти го твојот двор, а не па туѓи ќенефи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
за да не манипулираш ево ти од 1998 до 2001 кој беа министри и кој требаше да го бранит суверенитетот на МКД ,изгледа и ти си тежок Небањат п.......
Поим немаш...а сите хохштаплери ги прими СДС во коалиција, а и додека не паднаа на избори ги држеше како СОВЕТНИЦИ...
Тебе те боли ова
https://libertas.mk/sudi-a-potvrdi-tramp-i-mask-a-zatvoraat-usaid-vrabotenite-imaat-30-dena-da-se-vratat-vo-sad/?fbclid=IwY2xjawInGwRleHRuA2FlbQIxMQABHWfAwhusI3oSsdEKF0Ol889l4i7GQvMupAj3_zW__-69yKh_6c23Li7CJA_aem_OhzjTkO6pOYlufMaks_lZw

А треба сега луѓето на Трамп да изнесат на видрлина не само Шарената револуција туку и Дивље насење, каде Зеко одма отиде со албански знамиња, а кога дојдоа на владт ја затворија министерката порсди решителната интервенција на МВР....

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
643
Поени од реакции
1.175
Мирчевски е поголем шљајм од сите соросоиди земени заедно

Самоиницирана операција, код „Јавачи на ветрот“. Прва етапа, успешна. Сашо се посра, ботовите и медиумите го раширија, инфомакс лижеше и мицко од уста не го извадија.

Лудило бе брат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.243
Поени од реакции
5.483
Не е баш така....војводата а и брат љубе беа хохштаплери и станаа покасно и коалиција со СДС, иако уште од опозиција шекеровска му се закануваше на љубчо со затвор за Окта. Се почна уште од Бране, кога 98 го уапси сељоначалникот на Гостивар поради истакнување албанско знаме, а особено по пукањата кај Мала Речица и мртвоте таму. Потоа љубчо и силе се постаа со признавањето на Тајван, поради што Унпрофор не ја обнови мисијата на границата со Косово ( вето на ПР Кина).......
...‘97-мата беше апсен Руфими...

П.С:
Не забележав, веќе те поправиле...#75 122.
Автоматски споено мислење:

Буч е комуњара. Сметаш дека комуњарско судство ќе суди свој чо‘ек?...

Харими си отиде самиот од позиција на премиер, оти му стана јасно со која багра неписмена од министри, треба да води влада...

За настаните/заседите кај Вејце и Карпалак не одговараше никој...

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.445
As everyone gets excited over the prospect of President Trump meeting President Putin, I want to remind people that the US has regularly posed as seeking peace when it was in fact preparing confrontation, including under the previous Trump administration.

In fact there isn't a single instance of the US picking peace over primacy. This would be the first.

Under the Obama administration there was a similar wave of emotional euphoria that the Bush-era wars would end and that nations like Iran, Libya, and Syria would be brought back into the "international community."

As President Obama shook hands with Libyan leader Muammar Qaddafi, plans were already underway to depose and kill him.

Similarly, Secretary Kerry met with Syrian President Assad as plans to topple his government were already underway as early as the Bush administration and would continue until December last year.

During his 1st term, President Trump met with Chinese President Xi Jinping and a likewise sense of hope was created.

But even as they shook hands, tarrifs were being prepared, plans to bury Huawei including detaining a senior executive while in Canada were in motion, and the further militarization of the Asia-Pacific was well under way.

The point is there is institutional, industrial, and military planning and policymaking that drives US policy, and nowhere among the 100s of hours of testimony in the Senate or 1000s of pages of policy papers is "peace" and the US seeking a place in the multipolar world mentioned.

Instead, these interests, reflected in comments made even by the Trump administration itself, are committed to maintaining global dominance and is using this theater to disarm the world of its critical thinking, caution, better judgment, and collective memory of recent history.

It creates an attraction to and support for the US under the "new" administration, it places upward pressure from a war weary public and business interests chaffing under sanctions on the Russian and Chinese governments to acquience to US offers, weakening them before the next round of conflict.

This was a recent Senate hearing regarding ACTUAL policy regarding Russia and China:

The US still fully plans to confront China and seeks to drive a wedge between Russia and China in the process.

President Trump is performing the theater (again) necessary to advance these objectives just as similar theater has been used in the past.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.763
Поени од реакции
8.506
Кловновите се менуваат, интересот е вечен!
И тој интетрес се поклопува со интересите на британците и со ништо не е сменет со децении, ако не и со векови.
Не знам што се очекува од овие помпезни најави? Јас да сум Путин во Ријад би ишол со даљинското за црвеното копче.
Предлогот на Трамп не е ништо различен од на ЕУ и НАТО, само полукав. Дури и да го добие правото на ископ на рудни богатства во Украина, а не треба, утре ќе му текне на него или некој следен, легитимно да прати војска во Дњепропетровск да си ги штити индустриските објекти. Што ќе биде тоа? Нато на 5 км до Русија.
Русија еднаш го голтна апчето за соработка со нато, уште двапати со Минските договори, што гатантира дека не и спремаат четврта замка?
Најсигурна варијанта е најблискиот јуесеј војник да биде во Англија.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
752
Поени од реакции
1.984
... да си поќутам ќе биде подобро :) резил невиден пола од полицајците кои претходно спиеја по станици се пишуваа како болни, а пола од резервистите за некое париче отидоа во резерва. Волците како еден баталјон беа преморени доколку војната се разгореше во гостиварско-кичевско-струшкиот регион не знам дали ќе имавме доволно жива сила да го покрие тој регион. Се вмешаа не велам не во моја корист е да бидеме победници но не е се така розево :)
За Арачиново има 2 варијанти или некој поголем ја забавувал акцијата на македонските бранители или како што некои тврдат не биле спремни полицајците да гинат за селото. Познавајќи го нашиот менталитет вистината е некаде на средина.
Ајде сега да им се извиниме на форумашите, сепак ова е тема за Украина.
Ти стварно мислиш дека УЧК можеа да излезат од обрачот во Арачиново?А дали мислиш дека тие од другата страна беа сите доброволци или голем дел од нив беа принудени да се борат?Не знам колку години си имал 2001 или дали воопшто си бил роден.Гледам голем дел од работите ти се непознати.Многу ми е мизерно шо секогаш се омаловажуваме.Демек од другата страна сите беа херои.Многу малодушно и срамно од твоја страна.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.806
Поени од реакции
6.244
.... утре ќе му текне на него или некој следен, легитимно да прати војска во Дњепропетровск да си ги штити индустриските објекти. Што ќе биде тоа? Нато на 5 км до Русија.
Ако има потпишан договор дека во иднина ниту Украина ќе биде во било каков воен сојуз, ниту таму е дозволено странска војска во било која форма - тогаш тоа што го викаш, нема да биде легитимно.
Ако веќе биде нелегитимно, тогаш не е ништо поразлично од сега.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.445
Ти стварно мислиш дека УЧК можеа да излезат од обрачот во Арачиново?А дали мислиш дека тие од другата страна беа сите доброволци или голем дел од нив беа принудени да се борат?Не знам колку години си имал 2001 или дали воопшто си бил роден.Гледам голем дел од работите ти се непознати.Многу ми е мизерно шо секогаш се омаловажуваме.Демек од другата страна сите беа херои.Многу малодушно и срамно од твоја страна.
Не бе, па САД ништо не направија и не не натераа да капитулираме. Немаше автобуси кои ги евакуираа и учките и нивните амерички инструктори и заповедници, топтан со американското оружје... Тоа е наративата на ботовите што ја цепаат 24/7, и голем дел од помладиве паѓаат на таа пропаганда.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
752
Поени од реакции
1.984
Не бе, па САД ништо не направија и не не натераа да капитулираме. Немаше автобуси кои ги евакуираа и учките и нивните амерички инструктори и заповедници, топтан со американското оружје... Тоа е наративата на ботовите што ја цепаат 24/7, и голем дел од помладиве паѓаат на таа пропаганда.
Да нашиве бранители за ништо не ги бивало ,а нивниве учкари сите суперхерои.Абе колку лесно се перат мозоци не можам да сватам.Се шо треба да направат е да изгледаат неколку документарци да размислат со своја глава и да сватат шо се дешаваше 2001ва,а не да паѓаат на пропаганда.Жално е само за нашите бранители шо се вака омаловажувани од некои пилиштари!

Kajgana Shop

На врв Bottom