Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    714
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.671
Поени од реакции
5.989
Тоа го правиме бидејќи НИЕ ДОБРИТЕ се чувствуваме безбедносно загрозени од Русија. Не мешајте дефанзивни мерки на САД и НАТО со офанзивните мерки на Русија. Дефанзивните мерки не се првичната провокација, туку резултат на руската провокација.
Се разбира дека Русија ќе се чувствува во опасност бидејќи таа самата не тера да ја ставиме во опасност за да се одбраниме од неа. Потполно поддржувам какви било тајни мерки од државите за да се заштитиме од фашизмот на Русија.
Русија е самата виновна што НАТО било креирано да се заштити Европа од неа. НАТО иначе не го интересираат држави кои немаат никакви империјалистички идеали за проширување.
Za tvoe dobro se nadevam deka bar dobro te plakaat za vakvi go*na jadenje.
Iskreno, ni toa ne go moze sekoj..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.451
Поени од реакции
27.251
Za tvoe dobro se nadevam deka bar dobro te plakaat za vakvi go*na jadenje.
Iskreno, ni toa ne go moze sekoj..
Па ако дошле до таму вакви умови да плаќаат, не е ни чудо на кое дереџе се стигнати.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.863
Поени од реакции
2.731
Кој е тој разумен свет? LGBT светот? Furries светот? Од дегенериците и демокративе САД? Побрутално е што не те плаќаат за ова што го збориш, се клошариш за безпари

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.763
Поени од реакции
12.787
Мали Напалеон сакал трупи да испрати.

Прашање на време е трупс он граунд и ескалација од поширок размер.

Член од
2 април 2007
Мислења
34
Поени од реакции
65
4367 страници дискусија за воен конфликт кој на крајот ќе заврши со договор... малееее

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Мали Напалеон сакал трупи да испрати.
Конечно можност за Шекиспир и останатиот добар и разумен свет да се пријават во легија на странци и да отидат и да се борат против фашизмот. :icon_lol:

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
затоа го нема клинтон,ја точи камата негде на источен фронт...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.451
Поени од реакции
27.251
4367 страници дискусија за воен конфликт кој на крајот ќе заврши со договор... малееее
Ти толку години тераш живот кој ќе заврши со смрт, па никому ништо.

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Никакви НАТО војници никогаш нема да влезат во Украина официјално. Не постои држава членка на НАТО чија влада би издржала вреќи со трупови кои се враќаат дома. Можеби единствено Турција, но Турците никогаш нема да одат против Русија. Оваа европската боранија што се чатали, од нив ништо не бидува.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.625
Не ме плаќа никој ништо. Јас само ги споделувам мислењата од разумниот свет.
Ако никој не те плаќа тоа е уште полошо, значи дека коефициентот на интелегенција ти е како моменталната собна температура

Kajgana Shop

На врв Bottom