што мислиш што рокнале у тоа зградата покрај која што паднал патриотов? некои викаат подземен бункер полн со важни луѓе.Ајде Киев кога ќе го ослободиме ќе се сликаме со Патриотите изложени на Црвениот Плоштад.
Но прво…. Часов Јар!!
Мене ми е многу интересен фактот дека на Русите после година дена војна им текна да го гаѓаат седиштето на СБУ. И тоа е некаков напредок во стратешкотоп размислување на руската команда.што мислиш што рокнале у тоа зградата покрај која што паднал патриотов? некои викаат подземен бункер полн со важни луѓе.
Мене ме чуди зошто воопшто го гаѓале. Мистерија јбт.Мене ми е многу интересен фактот дека на Русите после година дена војна им текна да го гаѓаат седиштето на СБУ. И тоа е некаков напредок во стратешкотоп размислување на руската команда.
Откако Украинците, охрабрени од западот решија да се искурчат со праќање на дронови на Москва, Русите ја свртеа плочата и решија да маваат по објекти на државната управа. Најверојатно следна цел ќе биде Радата.Мене ми е многу интересен фактот дека на Русите после година дена војна им текна да го гаѓаат седиштето на СБУ. И тоа е некаков напредок во стратешкотоп размислување на руската команда.
Во право е жената, точно е тоа што го кажува. Интересот на Западот е војната да продолжи, но и реално западот ниту една земја негова нема речено сакаме мир во Украина. Сите викаат дека ќе и дадат оружје на Украина да се брани.
Исто што ќе му се случи на пратеник во украинската Рада ако некој рече дека по дома зборува на руски јазик. Така што тие работи не можат да се споредуваат.Во право е жената, точно е тоа што го кажува. Интересот на Западот е војната да продолжи, но и реално западот ниту една земја негова нема речено сакаме мир во Украина. Сите викаат дека ќе и дадат оружје на Украина да се брани.
Ајде сега малку да те боцнам Се двоумев ама морам да те прашам ова. Замисли што ќе се случи со пратеник во Руската дума да изјави дека е против војната во Украина?
Има да го натераат мандарина да посади во Сибир и ќе му речат ќе си ја види фамилијата кога ќе каснат плод од посадената мандарина.
Не, можат да се споредуваат. И Русите во Украина треба да си зборуваат на свој јазик, а и пратеникот во Русија треба да си кажи мислење без да стравува дека ќе го поједе мрак...Факат е така...Украина треба да се извини на светското книжевно творештво што гореше книги од руски писатели и автори...Русија треба да се извини дека го зазеде Крим, западот треба да се извини зошто поттикнуваа конфликт меѓу Украина и Русија, наместо да ги поттикнат да ги решат во мирнодопски услови.Исто што ќе му се случи на пратеник во украинската Рада ако некој рече дека по дома зборува на руски јазик. Така што тие работи не можат да се споредуваат.
Украина една поголема листа на извинувања која би зазела многу простор овде. А од западот извинување не барај, досега од нив такво нешто никој не добил.Не, можат да се споредуваат. И Русите во Украина треба да си зборуваат на свој јазик, а и пратеникот во Русија треба да си кажи мислење без да стравува дека ќе го поједе мрак...Факат е така...Украина треба да се извини на светското книжевно творештво што гореше книги од руски писатели и автори...Русија треба да се извини дека го зазеде Крим, западот треба да се извини зошто поттикнуваа конфликт меѓу Украина и Русија, наместо да ги поттикнат да ги решат во мирнодопски услови.
Ако ја гледаме целосната листа, верувај листава на Украина во споредба со онаа на Русија и Западот ќе биде како Зоки Поки версус Злостор и Казна...Украина една поголема листа на извинувања која би зазела многу простор овде. А од западот извинување не барај, досега од нив такво нешто никој не добил.
Ljubov na VTOR pogled
Иркиња која ги срами продадените еу вазали, тоа е критика на војна која не е нивна и акции од кои имаат само штета... Тоа ли го споредуваш со руски пратеник кој би извршил предавство против државата со критикување на егзистенцјална војна за својата држава??Ајде сега малку да те боцнам Се двоумев ама морам да те прашам ова. Замисли што ќе се случи со пратеник во Руската дума да изјави дека е против војната во Украина?
Има да го натераат мандарина да посади во Сибир и ќе му речат ќе си ја види фамилијата кога ќе каснат плод од посадената мандарина.
Западните да се извинат затоа што се западни, Русите да се извинат зошто се бранат од западните, Украинците да се извинат затоа што гореле книги - а не затоа што гореле живи луѓе во Одеса (и убивале куп цивили ширум Донбас, настрана забранување на нивниот јазик)... Е да, и пратеник во Русија да може да изврши велепредавство без последици.пратеникот во Русија треба да си кажи мислење без да стравува дека ќе го поједе мрак...Факат е така...Украина треба да се извини на светското книжевно творештво што гореше книги од руски писатели и автори...Русија треба да се извини дека го зазеде Крим, западот треба да се извини зошто поттикнуваа конфликт меѓу Украина и Русија, наместо да ги поттикнат да ги решат во мирнодопски услови.