- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.638
- Поени од реакции
- 42.182
треба некој од овие што го праќаат у самоубиство да им се врати се пуна муниција. Али боље им е да снимаат видеа за трагедијата како 10% преживувале.
Јас не дозволувам било кој да врши нужда врз мене, а бидејќи никогаш не сум дегустирал измет, можам само да ти кажам дека хипотетички си во право исто толку колку што и јас досега сум дегустирал измет = чиста нула.Хаха..Епа, тие класични комунистички манипулации ќе му ги правиш на друг, со мене одвеанбој не...
Јас немам проблем да речам дека Мајдан беше спонзориран од Западот, и се сложувам со тоа дека беше.
И сеа шу прајме? Ќе се сложиш и ти со тоа што го наведов, или пак ќе фаќаш кривини некои?Не би бил изненаден сега да ми речеш, фонтот на кој што ми го даде одговорот не е во коресподенција со тоа што го пишуваш.
Јас немам проблем да искритикувам никој, АМА БАШ НИКОЈ. За разлика од тебе на пример, Русин и на глава да ти се `покака` ќе речиш, ајде барем руско гомно е.
И грешка си за Крим..Пред да биде Руска, беше Турска територија..
Тоа први требаше да го направат Македонците кои во 2001 година беа испратени во заседи, наместо да молчат на 13 август 2001 и секој ден поминат после тој кобен ден.треба некој од овие што го праќаат у самоубиство да им се врати се пуна муниција. Али боље им е да снимаат видеа за трагедијата како 10% преживувале.
Се е ствар на договор па така и евакуацијава од Мариупол, предпоставувам огромен дел од тие 85 евакуирани биле странски инструктуриКако ли летаат со толку тешки мадиња.....
Не ми е јасно зашто копаат, сите знаат дека нема да има офанзива.
Се спремаат за летна сезона.
да се дешава нешто, тоа е војска кога ќе мобилизираш 300,000 војници. Немаат работа, праат ровови.Не ми е јасно зашто копаат, сите знаат дека нема да има офанзива.
Да спречат некој масакар како овој од пред некој ден.Не ми е јасно зашто копаат, сите знаат дека нема да има офанзива.
CNN, citing its sources in the Ukrainian General Staff, reports that on February 28, 2023, the losses of the Armed Forces of Ukraine amounted to:In January, the Turkish publication Hürseda Haber published information about Ukraine's losses in its defense in 2022.
So, with reference to the Mossad, it is reported about the total losses of all those who are fighting on the Ukrainian side: 157,000 thousand dead soldiers, NATO officers, mercenaries, 234,000 wounded, 17,230 prisoners. Source
Even if today's message on behalf of СNN is a throw-in, the new loss figures are quite real.
Повторно се потврдуваат извештаите на Мосад.
Од каде е ова? Линк некој?CNN, citing its sources in the Ukrainian General Staff, reports that on February 28, 2023, the losses of the Armed Forces of Ukraine amounted to:
259,085 people killed, died from wounds, diseases;
wounded, crippled 246,904;
deserted, as well as missing - 83,952;
captured - 28 393.
Ако вака продолжи Русија со war оf attrition, може слободно да се каже дека до крајот на годинава целосно ќе ја смачка украинската армија.
Од повеќе веродостојни Телеграм канали. И како и да е, држат вода податоциве.Од каде е ова? Линк некој?
Не може веродостојни Телеграм канали ако го цитираш CNN.Од повеќе веродостојни Телеграм канали. И како и да е, држат вода податоциве.
Епа што очекуваш ти? CNN јавно да ги објави?Не може веродостојни Телеграм канали ако го цитираш CNN.