Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.183
треба некој од овие што го праќаат у самоубиство да им се врати се пуна муниција. Али боље им е да снимаат видеа за трагедијата како 10% преживувале.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.297
Поени од реакции
11.597
Не знам што е за величење ако те тупнат во хеликоптер или ти дадат пушка во рака под присила? Еден куп народ изгина заради западниве вредности, и искривување на вистината (медиумски) со што уште толку ги силеше да гинат.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.342
Хаха..Епа, тие класични комунистички манипулации ќе му ги правиш на друг, со мене одвеанбој не...

Јас немам проблем да речам дека Мајдан беше спонзориран од Западот, и се сложувам со тоа дека беше.

И сеа шу прајме? Ќе се сложиш и ти со тоа што го наведов, или пак ќе фаќаш кривини некои?Не би бил изненаден сега да ми речеш, фонтот на кој што ми го даде одговорот не е во коресподенција со тоа што го пишуваш.

Јас немам проблем да искритикувам никој, АМА БАШ НИКОЈ. За разлика од тебе на пример, Русин и на глава да ти се `покака` ќе речиш, ајде барем руско гомно е.

И грешка си за Крим..Пред да биде Руска, беше Турска територија..
Јас не дозволувам било кој да врши нужда врз мене, а бидејќи никогаш не сум дегустирал измет, можам само да ти кажам дека хипотетички си во право исто толку колку што и јас досега сум дегустирал измет = чиста нула.

Единствениот кој фаќа кривини тука си ти, секогаш одбиваш да одговориш на прашање чиј што одговор не се совпаѓа со твојот зломразечки и неправдомразечки начин на размислување, па секогаш во отсуство на контра-аргументи единствено што знаеш е да фаќаш кривини.

А ако толку го почитуваш историското право на некој народ врз одредена територија, ги имаш Корзиканците кои до денешен ден сакаат автономија од Франција, ги имаш американските домородци кои полагаат историско право врз територии далеку поголеми од Кримскиот полуостров, а абориџините во Австралија освен историско право врз територии, бараат и судска правда за геноцид и други злосторства против човештвото извршени врз нив од страна на европските - читај: британските - доселеници.

треба некој од овие што го праќаат у самоубиство да им се врати се пуна муниција. Али боље им е да снимаат видеа за трагедијата како 10% преживувале.
Тоа први требаше да го направат Македонците кои во 2001 година беа испратени во заседи, наместо да молчат на 13 август 2001 и секој ден поминат после тој кобен ден.

Но бидејќи Украинците сеуште не се предадени од страна на нео-нацистичката хунта во Киев, останува надежта дека ќе им дојде памет во глава и ќе ја испразнат муницијата кон вистинските душмани на нивниот народ во Киев, а не врз своите браќа во Донецк и Луганск.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.528
Поени од реакции
3.668
Како ли летаат со толку тешки мадиња.....
Се е ствар на договор па така и евакуацијава од Мариупол, предпоставувам огромен дел од тие 85 евакуирани биле странски инструктури

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.866
Поени од реакции
12.964

Се спремаат за летна сезона.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.183
Не ми е јасно зашто копаат, сите знаат дека нема да има офанзива.
да се дешава нешто, тоа е војска кога ќе мобилизираш 300,000 војници. Немаат работа, праат ровови.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
In January, the Turkish publication Hürseda Haber published information about Ukraine's losses in its defense in 2022.

So, with reference to the Mossad, it is reported about the total losses of all those who are fighting on the Ukrainian side: 157,000 thousand dead soldiers, NATO officers, mercenaries, 234,000 wounded, 17,230 prisoners. Source

Even if today's message on behalf of СNN is a throw-in, the new loss figures are quite real.

Повторно се потврдуваат извештаите на Мосад.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.866
Поени од реакции
12.964
Не ми е јасно зашто копаат, сите знаат дека нема да има офанзива.
Да спречат некој масакар како овој од пред некој ден.
А за офанзива. Па што знам. Не би рекол дека со сигурно нема да има.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
In January, the Turkish publication Hürseda Haber published information about Ukraine's losses in its defense in 2022.

So, with reference to the Mossad, it is reported about the total losses of all those who are fighting on the Ukrainian side: 157,000 thousand dead soldiers, NATO officers, mercenaries, 234,000 wounded, 17,230 prisoners. Source

Even if today's message on behalf of СNN is a throw-in, the new loss figures are quite real.

Повторно се потврдуваат извештаите на Мосад.
CNN, citing its sources in the Ukrainian General Staff, reports that on February 28, 2023, the losses of the Armed Forces of Ukraine amounted to:

259,085 people killed, died from wounds, diseases;

wounded, crippled 246,904;

deserted, as well as missing - 83,952;

captured - 28 393.

Ако вака продолжи Русија со war оf attrition, може слободно да се каже дека до крајот на годинава целосно ќе ја смачка украинската армија.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
CNN, citing its sources in the Ukrainian General Staff, reports that on February 28, 2023, the losses of the Armed Forces of Ukraine amounted to:

259,085 people killed, died from wounds, diseases;

wounded, crippled 246,904;

deserted, as well as missing - 83,952;

captured - 28 393.

Ако вака продолжи Русија со war оf attrition, може слободно да се каже дека до крајот на годинава целосно ќе ја смачка украинската армија.
Од каде е ова? Линк некој?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.411
The US would like China to refuse military support to Ukraine

Kirby: The US would like China to help Ukraine militarily

The United States would like to see China's assistance to Ukraine in terms of "self-defense," said John Kirby, coordinator of strategic communications at the National Security Council.

"We would like China to join the rest of the world in discussing this invasion and not do anything to help Russia continue this war. In fact, we would be happy to see steps from China to help Ukraine in terms of their self-defense," he said in an interview with CNN.
:LOL:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Не може веродостојни Телеграм канали ако го цитираш CNN.
Епа што очекуваш ти? CNN јавно да ги објави? :pos:

Најверојатно leak се случило или некој од CNN скришно ги кажал податоците. Или па некој им пробил во мрежата итн. Тоа веќе некои руски хакери го постигнаа и успеаја да приберат документи што погоре ги пратив
Како и да е, овие податоци на CNN горе доле се блиски до податоците на Мосад.

Kajgana Shop

На врв Bottom