Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.518
Поени од реакции
24.310
Vaka koga citam ispagja deka severdjanite epten se zagrizija za Rusija i Rusite. Ko po malce i zal da im pagja bi rekol. De ke bila benziska, de nemale sto da jadat, de Kina ke gi zamini i ke bidi neznam sto, de rubljata krenala padnala itn itn itn.
Dobro be vie sakate Rusija da pobedi ili da izgubi. Daj nemojte so vakvi srceparatelni muabeti, epten ke se izbunam i nema da znam koj e severdjan a koj ne :свиркам: .

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Ја незнам зошто некој се загрижени дали украинците ќе знаеле да управуваат Абрамси, секако тоа е оружје за 1 употреба, треба да му стават гориво да отиде до фронтот, да пукне неколку пати и толку после секако ќе го нема повеќе, нема потреба ниту уље да му стават ни ништо.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.248
Поени од реакции
9.893
Ја незнам зошто некој се загрижени дали украинците ќе знаеле да управуваат Абрамси, секако тоа е оружје за 1 употреба, треба да му стават гориво да отиде до фронтот, да пукне неколку пати и толку после секако ќе го нема повеќе, нема потреба ниту уље да му стават ни ништо.
Дали се вари со обична електрода тоа не се знае, да можат капаците да му ги заварат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.365
Го насанкаа дебело да загази во Украина, додека друг ги бери плодовите. Овдешните сталинопоклонувачи не убедуваат како санкциите „позитивно“ влијаеле врз Русија, но факт е дека Русија на крајот не може да биде победник од оваа битка. Ниту на терен, ниту на економски план. Ниту Украина, ниту Русија. Реков јас, со првиот мртов Украинец/Русин, војната нема победник.

Кина си игра мудро, а кинезот е паметен играч. Геополитички Кина е далеку поголем конкурент на УСА отколку Русија. Кина ги користи санкциите на Западот кон Русија и неможноста на Русија да учествува на Западниот пазар, па сега си купува евтини репроматеријали, суровини, нафта, гас и се што му е потребно. Кина со ништо не покажала непријателство кон Западот.

Утре Кина да добие некоја понуда од Западот (ама онаква понуда, која само лудак би ја одбил), јас сметам дека дури е можно и Кина да ги намалува енормно па дури и да ги прекине свесно увозите од Русија. Кинезот е бизнисмен пред се.

Следната геополитичка битка ќе биде УСА - Кина.. Русија ќе биде само бензинска станица на Кина, ништо повеќе.
eve kako severdzan zamisluva globalna politika... abe picko edna samo radi toa sto ti se prodade ne znaci i kina ke se prodade... glupost do glupost, kina znae koj im pravese problem vo HK koj im pravi problemi so taivan, koj probuva da napravi azisko nato okulu niv. doprva svetot ke se menuva ama ne kako sto mislis, jebi ga ne se site dvolicni kopilinja

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
eve kako severdzan zamisluva globalna politika... abe picko edna samo radi toa sto ti se prodade ne znaci i kina ke se prodade... glupost do glupost, kina znae koj im pravese problem vo HK koj im pravi problemi so taivan, koj probuva da napravi azisko nato okulu niv. doprva svetot ke se menuva ama ne kako sto mislis, jebi ga ne se site dvolicni kopilinja
Што може да ти каже педерски испрдок и мифка. Ајде шашма сега, и не ми го ставај во уста името, не знам што си ставал во неа, небитен си бе кенгуру џек....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.365
Што може да ти каже педерски испрдок и мифка. Ајде шашма сега, и не ми го ставај во уста името, не знам што си ставал во неа, небитен си бе кенгуру џек....
normalno deka sum nebiten...

ti si tolku biten sto bajden misli na tebe dur sere sekoj den... stanuva ide na toalet i vika ajde sega kiko severdzanot ke go poseram. ednostavno tolku go biva. i taka sekoj den te sere a ti si smrdis od dusata tvoja prodadena. jebi ga takov covek si.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
normalno deka sum nebiten...

ti si tolku biten sto bajden misli na tebe dur sere sekoj den... stanuva ide na toalet i vika ajde sega kiko severdzanot ke go poseram. ednostavno tolku go biva. i taka sekoj den te sere a ti si smrdis od dusata tvoja prodadena. jebi ga takov covek si.
Tolku si glup, so i od obidot za humor tvoj dijarea kamilite vo Egipet gi fakja...Ajde skini mi se, ti se mocham vo taa facata iskrivena...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.363
Поени од реакции
26.408
Го насанкаа дебело да загази во Украина, додека друг ги бери плодовите. Овдешните сталинопоклонувачи не убедуваат како санкциите „позитивно“ влијаеле врз Русија, но факт е дека Русија на крајот не може да биде победник од оваа битка. Ниту на терен, ниту на економски план. Ниту Украина, ниту Русија. Реков јас, со првиот мртов Украинец/Русин, војната нема победник.

Кина си игра мудро, а кинезот е паметен играч. Геополитички Кина е далеку поголем конкурент на УСА отколку Русија. Кина ги користи санкциите на Западот кон Русија и неможноста на Русија да учествува на Западниот пазар, па сега си купува евтини репроматеријали, суровини, нафта, гас и се што му е потребно. Кина со ништо не покажала непријателство кон Западот.

Утре Кина да добие некоја понуда од Западот (ама онаква понуда, која само лудак би ја одбил), јас сметам дека дури е можно и Кина да ги намалува енормно па дури и да ги прекине свесно увозите од Русија. Кинезот е бизнисмен пред се.

Следната геополитичка битка ќе биде УСА - Кина.. Русија ќе биде само бензинска станица на Кина, ништо повеќе.
Ако следната геополитичка битка е Кина - САД, и САД го знаат тоа, зошто ја насанкаа Русија во Украина?

Сакаат да и помогнат на Кина, да ја добие како сојузник најмоќната бензиска станица во светот? Толку се наивни?

Или можеби не се, и друг е ебаниот? А Кинезите ќутат и гледаат, зошто не им е јасно што овие договориле?

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Ако следната геополитичка битка е Кина - САД, и САД го знаат тоа, зошто ја насанкаа Русија во Украина?

Сакаат да и помогнат на Кина, да ја добие како сојузник најмоќната бензиска станица во светот? Толку се наивни?

Или можеби не се, и друг е ебаниот? А Кинезите ќутат и гледаат, зошто не им е јасно што овие договориле?
Тие одат прво да ја уништат Русија. Па потоа Кина. Факт е, тоа веќе не го ни кријат.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Русија и Кина веќе беа и псевдо-сојузници пред војнава. Самите Кинези сакаат да престане војната бидејќи очигледно само им го ослабува тој сојузник.
Војнава нема никаков додатен придонес кон „сојузот“ што веќе го имаат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.363
Поени од реакции
26.408
Тие одат прво да ја уништат Русија. Па потоа Кина. Факт е, тоа веќе не го ни кријат.
Ако ја уништат Русија, ќе ја засилат Кина. Ништо не е толку едноставно, ниту уништувањата се толку апсолутни. Не постои пример кај што војна уништила нација. Демографија уништува нации.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Ако ја уништат Русија, ќе ја засилат Кина. Ништо не е толку едноставно, ниту уништувањата се толку апсолутни. Не постои пример кај што војна уништила нација. Демографија уништува нации.
Точно. Уништување мислам на тоа како што го направија со СССР. Нормално не на физичко уништување на народот.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.365
Tolku si glup, so i od obidot za humor tvoj dijarea kamilite vo Egipet gi fakja...Ajde skini mi se, ti se mocham vo taa facata iskrivena...
kina gi izgubi opiumskite vojni, im go zedoa HK i Makao. duri i koga si go vratija HK im pravat protesti i gluposti tamu. Taivan go poddrzuvaat, toa e onoj ist taiwan sto ja izgubi vojnata od komunistite sto se na vlast tamu i pri begstvoto bukvalno ja ograbija kina, znaes li ti deka vo taiwan ima muzej so nad 700 000 artafakti ukradeni od kina? NIKOGAS nema da im prostat za toa.

Vrati se u soljata na bajden, tolku razbiras, tamu ti e mestoto.

Последно уредено од модератор:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
kaza glupakot sto misli deka kina ke prifatela da e zapadna marioneta ako im platele...

ABE GLUP eden, kina gi izgubi opiumskite vojni, im go zedoa HK i Makao. duri i koga si go vratija HK im pravat protesti i gluposti tamu. Taivan go poddrzuvaat, toa e onoj ist taiwan sto ja izgubi vojnata od komunistite sto se na vlast tamu i pri begstvoto bukvalno ja ograbija kina, znaes li ti deka vo taiwan ima muzej so nad 700 000 artafakti ukradeni od kina? NIKOGAS nema da im prostat za toa.

Vrati se u soljata na bajden, tolku razbiras, tamu ti e mestoto.
Eve so ti se vika, so bi rekol drugar ti tvoj intelektualno ednakviot so tebe Sase Politiko, tipicen primer za intergalakticka nuklearna glupacha koja se dobrala do kompjuter i misli deka e pameten. Ti be, homoseksualec eden, svetot se menuva, ama ti si tolku tapoglav so ne sfakas vo dvorot tvoj so se deshava a kamoli nadvor, zatoa napravi mu usluga na opstestvoto odlogiraj se od site socijalni mediumi, reci mu doma da te vrzat za krevet so sindziri, i samo neka te hranat, da ne mu pravis zijan na opstestvoto..

Kajgana Shop

На врв Bottom