Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Насилното наметнување на проблематичната „зелена енергија„ ја има токму таа цел-ЕУ да стане „јаглеродно чиста„, практично без валкана индустрија, што последично предизвикува пад на комодитетот на нивниот живот. Индустријата од САД, како и од ЕУ, веќе се префрлени во Кина.
Така де, која индустрија ќе работи таму со вакви цени на енергенси.

Го виде ова:

Од друга страна, имиграните, осбено оние „црномањастите„, треба да ја пополнат празинината во ЕУ ради морталитетот, односно да бидат нова и евтина работна сила, каква што и‘ треба на пример на Германија, која прифаќа најголем дел од Азијатските имигранти, кои се инструирани насочени кон ЕУ.
И сега ќе имаат еден „мал“ проблем, без индустрија нема да им треба работна сила. ОК, освен за најпрљавите работи но тие сега нема да им бидат доволно платени за циганите да бидат заинтересирани да ги работат. Ионака поголем дел паразитираат на социјална помош, па кога ќе снема туѓи пари тогаш таму ќе почнат да се дешаваат интересни работи (а туѓи пари порано или подоцна секогаш снемува).

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Зошто сте бе такви ташаци за некои работи.

Каква војска има Македонија ? ПРОФЕСИОНАЛНА значи никој не го тера тој војник да оди во војска. Кога си војник знаеш дека ќе служиш некаде по наредба. Праќањето на војници е доброволно во Источното крило на НАТО и прилично добро платено за секој војник.

Никој од НАТО команда во мирнодопско време нема да пушти некој шипац или некој наш да оди да ратува без соодветен нато тренинг. Дечкиве што ќе одат ќе се од Шкорпиони или од Волци односно команда за специјални операции.

Не кењајте глупости по форумов.
Точно, нешто слично т.е. по истиот принцип како што во Ирак, Авганистан и др. држави изминативе години во разни мисии учествуваа и Македонски професионални војници.
Автоматски споено мислење:

професионална или не, небитно како ќе ја наречкуваш, нека испратат УЧК тамо, они се курчат на Русите цело време, они нека идат
Во Македонската армија има лица од секакви етникуми, нормално дека ако се праќа професионална војска таму ќе има и Албанци и Македонци и.т.н.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
јас ваква глупост да тропнам во потпис ќе ме ставите половината. Јас само ја користам вашата тактика затоа се нервирате олку.
Ех, не си ласкај толку. Не ме нервиреш, ме иритираш. Како мува што не се откажува кога ја ишкаш. Во потпис па на крај не ми паѓа да те ставам што и да напишеш. Реално вишок ти е и ова време што го посветувам а и тоа е најмногу за да расчистиме овде, и другата тема да не ја загадуваш со вакви драми и глупоштии.

Целосно загубено време се препискиве со тебе.
Времето не си го поминувам забавно (станува бајато цело време да бидеш во право, а другиот од немајкаде да трола и провоцира со глупости или нечии лапсуси да ги предимензионира и вади од контекст). Цело време во муабетиве ништо ново не слушнав/научив од тебе. Ниту видов нова различна перспектива на работите (а што држи вода). Тапа. Скроз тапа. :unsure:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Аууу друже ова е алармантно, кај живееш ќе ти дадам едни јамболии да ги пуштиш по автобус да не ти замрзнат другариве.
Вашите комуњарски гомненици ни со јамболија не се кријат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Во Македонската армија има лица од секакви етникуми, нормално дека ако се праќа професионална војска таму ќе има и Албанци и Македонци и.т.н.
Па да, можеш и ти да се пријавиш реално кажано, Бугарска путка не може тек така да замени северџански уста за УЧК, навлечени се до даска. И чисто да пополниш квота нели.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Не знам што го потиш, ко што гледаш 15 степени им се максимум во денот, во 2 на пладне. Утрата се камен ладни по 5-6 степени, после 6 чим падне мрак повторно е камен ладно.
Не знам ти како седиш на температура под 10 степени, ама нормално луѓето со јакни седат.
Кај нас на вечер се грее со 25 степени што е моментално, а замисли да е под 15.
Грејната сезона им е одамна започната, а немаат огрев во јавните установи и тоа е проблем, па ти колку сакаш пишувај хехенца тука, ама да треба дете наутро да го праќаш во школо и да седи без огрев, прв ќе бидеш што ќе се буниш.
Не го разбирај озбилно, гледаш ваљда дека те трола.
Башка уште не е заладено ама наскоро ќе залади. Тогаш ќе биде поинтересно време за ваквите муабети.

Го испуштив него, тој е она шареното комуњарче wicked? Он Македонија ја управи, па сеа гледа Украина да ја управи исто.
Кој да ги следи со алт-овите, ама еден алт прилично веројатно му е локван - чисто информативно.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
@teneke
Шефе, дај бе нешто најново од фронтот, просто ме кљокотка да отворам донбас девушка вака кога не оставаш без информации.

Исто така шефе, јас да дознавам од други дека Елон Маск го купил Твитер... Мислам немој да почнеш да ме разочаруваш. Како значи го заебале Маск што да ти причам, колку не сакаше да го купи... Секоја чест што ми ги отвори очите и за Твитер, јас па си мислев дека сака да го купи за ја заќути вистината, а него уствари твитер му е претпоследната шајка во ковчегот.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
И Еди истотака. Ама чекај на неговиот лидер му го дудла. :kuracc:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Не знам што го потиш, ко што гледаш 15 степени им се максимум во денот, во 2 на пладне. Утрата се камен ладни по 5-6 степени, после 6 чим падне мрак повторно е камен ладно.
Не знам ти како седиш на температура под 10 степени, ама нормално луѓето со јакни седат.
Кај нас на вечер се грее со 25 степени што е моментално, а замисли да е под 15.
Грејната сезона им е одамна започната, а немаат огрев во јавните установи и тоа е проблем, па ти колку сакаш пишувај хехенца тука, ама да треба дете наутро да го праќаш во школо и да седи без огрев, прв ќе бидеш што ќе се буниш.
Не знам што си го арчиш времето да се објаснуваш со бот.
Нормална работна температура е околу 20 степени, и за истата да ја достигнат мора греење низ преку 70% од Европа.
На 10 степени со јакна може да се пешачи надвор, ако седиш во место нема да се види ни учење, а ни работа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Цитро, Тенеќе и Данте еве ви прилика, во први борбени редови со Славјанка.
Прегледај го приврзокот 349648
Чекаме ние прво УЧК со пиратик да отидат како претходница, да не спремаат со информации. Мада јас би нашава клапа тука од форумов директно у Украина да идеме, што кур ќе праиме во Романија. Џабе парите на НАТО ќе ги арчиме. Тоа е незахвално од наша страна покрај све тоа НАТО што го направи за нас.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Чекаме ние прво УЧК со пиратик да отидат како претходница, да не спремаат со информации. Мада јас би нашава клапа тука од форумов директно у Украина да идеме, што кур ќе праиме во Романија. Џабе парите на НАТО ќе ги арчиме. Тоа е незахвално од наша страна покрај све тоа НАТО што го направи за нас.
Смеј се ти, ќе видиш тие за нова год на црвен плоштад кога ќе го размафтаат
виножитото на абрамс качени.

Kajgana Shop

На врв Bottom