Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
На што би го употребиле реално?
На места кај е стационирана војска во поголема бројка. Со цел да им го скршатдухот и да покажат кој е кој. Во тој дел се далеку посупериорни од сите и затоа се уствари цареви на копнено.
Автоматски споено мислење:

Овие бројки ништо не значат. Не мора толку да анализираш и пишуваш, види што се дешава на фронтот. Изглеа ко америка да се бори со некоја блискоисточна земја.
Ова до сега беше со арно, им дадоа шанса. Наредна фаза е со лошо.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.843
Поени од реакции
25.300
Овие бројки ништо не значат. Не мора толку да анализираш и пишуваш, види што се дешава на фронтот. Изглеа ко америка да се бори со некоја блискоисточна земја.
kaj i da se i vladivostok ke go osvojat urkite... abe sfakas deka krvavo vrakaat mal del od ona sto veke go zagubile? poleka, doprva pocnuva vojnata, neznam sto tolku skokate koga do sega rusija nema ni vojna objaveno nitu poseriozna vojska ima isprateno.

na kraj krajeva ako ne ide, ke ja napravat tepsija ukraina na eden ili drug nacin i resen problem.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
kaj i da se i vladivostok ke go osvojat urkite... abe sfakas deka krvavo vrakaat mal del od ona sto veke go zagubile? poleka, doprva pocnuva vojnata, neznam sto tolku skokate koga do sega rusija nema ni vojna objaveno nitu poseriozna vojska ima isprateno.

na kraj krajeva ako ne ide, ke ja napravat tepsija ukraina na eden ili drug nacin i resen problem.
Јас ги гледам само трендовите. Да се глеаше само моменталното, не би дискутирале за предвидувања :)
Русија има уште една карта и останува да видиме како ќе ја изигра.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.843
Поени од реакции
25.300
Јас ги гледам само трендовите. Да се глеаше само моменталното, не би дискутирале за предвидувања :)
Русија има уште една карта и останува да видиме како ќе ја изигра.
edna? :pos:

ok aj ke vidime.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Не верувам дека Русија ќе употреби нуклеарки, не дека се плаши од Западот, туку апсолутно нема смисла. Си имаат поевтини и помали бомби кои можат да разурнат фабрики, мостови и сè живо и диво.
Видиш колку добро резонираш.

Русија има такви бомби и ако сака ќе има ист ефект како нуклеарка. Нема никаква смисла употреба на нуклеарка во Украина од страна на Русија.

Дури и да фрли нуклеарка, не може сета Украинска војска да ја потепа, не се сите собрани на едно место, тоа се километри и киломтри терен. Мора да победи на фронт.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.843
Поени од реакции
25.300

Русија има такви бомби и ако сака ќе има ист ефект како нуклеарка. Нема никаква смисла употреба на нуклеарка во Украина од страна на Русија.

Дури и да фрли нуклеарка, не може сета Украинска војска да ја потепа, не се сите собрани на едно место, тоа се километри и киломтри терен. Мора да победи на фронт.
neka frli 2 pa da vidime dali ke kapituliraat ko japoncite ili ke mora uste 2-3 za hrabrata ukrainska vojska da sfati deka nema zosto poveke da se bori.

teneke, so sakaat toa ke pravat, ednostavno si mozat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.613
Поени од реакции
35.466
Е сеа се посра.
Ти отиде рејтингот во нужник.
А и на македонштината твоја и се тресат темелите...
Да се сака нацијата е да се направат и тешки избори, кога треба и кога мора... Толку имам да му кажам на некој како тебе.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780

А што ќе се деси ако фрли на Северна Македонија, дали САД ќе возвратат?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Украина напаѓа со 125.000 војници на Херсон, во моментов, започнале напад и на запад од Херсон, изгледа Русите испратиле засилување на исток за да го спречат продорот од северо-исток и го ослабиле фронтот кај Херсон. Русите имаат во тој регион 25.000 војници.

Во меѓувреме русите имаат уште еден напад на Бахмут.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712

Целата работа со нуклеарките беше во контекст на одбрана на новите анексирани територии, а не да го гаѓаат Киев со нуклеарки. Или попросто да ти објаснам, ако нападнеш Руска територија ќе те рокнат со нуклеарка.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Целата работа со нуклеарките беше во контекст на одбрана на новите анексирани територии, а не да го гаѓаат Киев со нуклеарки. Или попросто да ти објаснам, ако нападнеш Руска територија ќе те рокнат со нуклеарка.
Ама тоа е проблемот, кого ќе рокнат?

Kajgana Shop

На врв Bottom