Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Рано е е уште да се каже што ќе биде со Украинската офанзива. Засега двете потврдуваат само за местото Сухи Ставок дека Украинците го заземале. Украинците моментално пробуваат на пробијат на неколку места. Ама ќе видиме колку ќе трае оваа офанзива.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.959
Поени од реакции
34.325
Earlier on August 28, the Austrian Express media agency reported that Natalia Vovk was allegedly killed in a rented apartment in Austria. According to local reports, Vovk was stabbed 17 times.

Russian FSB Identified Second Ukrainian Citizen Who Took Part In Dugina's Assassination

However, the report turned out to be fake. The Austrian Interior Ministry has not confirmed the information about her death. The photo used by the Austrian agency was old and did not show Natalia Vovk. The reports about the Vovk’s death published by a not-so-well-known Austrian media outlet may be a part of information cover operation aimed at her real disappearance with a subsequent change of her identity.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.996
Поени од реакции
13.207
Овој арно со отказ си поминал!
Можеле британците и на смртна постела да го легнат!
:pos:
Дијагностициран беше со рак од министерсвото за одбрана на Британија неодмна. :icon_mrgr:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.413
Осуди ги и нив ако сакаш, републиканско срање се тоа го одлучило. Ама тие напади не се споредуваат со империјалистичка војна со цел територијална експанзија.
Обама и Клинтон се републиканско сраење ок... неписмен кој мисли дека е писмен е полоша комбинација од само неписмен.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.190
Bi bilo cudo pri takvo cesto koristenje da ostanat kako od fabrika pusteni. Od druga strana ocigledno i toa slabo oruzje si ja vrsi rabotata.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.817
Поени од реакции
42.452
Bi bilo cudo pri takvo cesto koristenje da ostanat kako od fabrika pusteni. Od druga strana ocigledno i toa slabo oruzje si ja vrsi rabotata.
катастрофа била вашата хаубица, најнеупотреблива од сите поради чести дефекти. Освен цезарот француски кој 600 метра настрана гаѓал.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.823
Овие ли се тие супериорни оружја на НАТО? :kuracc:
За среќа или за жал(зависи од која страна гледаш..), Украина излезе тест-полигон за нато и посебно ЕУ оружјето!
Сега веќе ги знаат слабите страни на нивните системи, и тие може да се поправат или целосно заменат со нови!
Би сакал тиа да го откриеја малку прекасно и во директен судир на нивна територија, ама тоа е тоа… :toe:

ИзненаЏени не сме…добро знаеме кој е кој, кој за што го бива, кој прв капитулира и сл.
Посебно мерак ми направи рушењето на митот за џерманските Леопарди во Сирија..(ама друг муабет е тоа)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ехе,такви видеа сам себе русин убијал еден куп ги има.Не за друго,јаки се технолошки..само забравиле да ги подмачкаат ракетите да им лизга.. :pos:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
И руските супериорни оружиja ги водовме последните 6 месеци. :D
Аре уживаjте...
Пак Русите напредуваат, ги газат укронацистите и тоа пази со старо советско оружје.
Ехе,такви видеа сам себе русин убијал еден куп ги има.Не за друго,јаки се технолошки..само забравиле да ги подмачкаат ракетите да им лизга.. :pos:
Како да не еден куп ги има. Украинците свесно, намерно пукаат на своите кои што се предаваат. Инаку вакви инциденти кај Украинците се позастапени. Се сеќаваш кога Украина истрела стара ракета кон НАТО? Прошла ракетата низ Романија, Унгарија и на крај во Хрватска удри. Толку од украинските ракети и од НАТО. Само покажувате видеа како еден тенк, едно БМП, еден хеликоптер се уништува и толку. А Русите видеа како цели ровови, неколку артилерци во еден удар ви убива бе. Абе за кој се фативте вие да навивате...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.823
Освен цезарот француски кој 600 метра настрана гаѓал.
Цезарот не промашувал! Тоа што гаѓал 600м кратко од целта, е намерно програмиран да се совпаѓа со француската доктрина на повлекување пред непријателот :pos:
Сега уште да ни откријат какви опции за предавање поседува! Ваљда бело знаме во сериска опрема му е :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom