Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не сум член на никаква партија ниту никаква невладина. Обичен човек сум.
Немора да се срамиш и правдаш од тоа што си веел ЕУ знамиња на празников. Ништо погрешно тоа што сабајле рано си станал да отидеш на Мечкин Камен и да вееш ЕУ знамиња и да даваш аплауз на секој извик Северна Македонија.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.811
Поени од реакции
10.676
Трагично е што вакви шекиевци има и во Пентагон и на секој левел во америчката влада!
Луѓе што дебилно веруваат во опцијата на прв напад!
Ја се кладам у пиво дека добри 99% од нив ги чека маче или куче кога ќе се приберат дома! Нема ни кој да ги опцуе! Светот им е крив!

За среќа па има и такви со три дечиња и две чисти у главата, и до сега тие беа на клучни позиции!

П.С. @Shakespear да си земеш за домашно да си го изгледаш Dr. Strangelove: Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Трагично е што вакви шекиевци има и во Пентагон и на секој левел во америчката влада!
Луѓе што дебилно веруваат во опцијата на прв напад!
Ја се кладам у пиво дека добри 99% од нив ги чека маче или куче кога ќе се приберат дома! Нема ни кој да ги опцуе! Светот им е крив!

За среќа па има и такви со три дечиња и две чисти у главата, и до сега тие беа на клучни позиции!

П.С. @Shakespear да си земеш за домашно да си го изгледаш Dr. Strangelove: Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb
Од кај извади дека верувам во опцијата на прв напад?!

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.889
Поени од реакции
12.998

Оооопс. Не зел од коксот овој денеска. Пред два дена друго јадеше бурек. Или изгледа сфаќа што му се дешава доле на Донбас. Дека чумур и пепел хи праат само преку артилерија.
Автоматски споено мислење:

Дури и јас не верував дека до ова ќе дојде. Е сега види штом ти како земја што во минатото си пеплосала 20 милиони Руски/Украински/Белоруски/ и остали. Опет после 75 години ми вооружуваш земја која води таква политика и реторика кон Руско население слична на таа од времето на сликарот од Австрија.
Не гас, туку треба некој Кинжал во Берлин да испратат чичко Путин и Шојгу по брза препорачана пошта ДХЛ.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Сите укронацисти кога немаат аргументи и факти дека не губат: FW0zpKBWIAEPaM3.jpeg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.179
Поени од реакции
22.779
Одлив на високо образовни Руси беше можеби најголемиот ас во раката на Западот кој можеше да ја заебе Русија во иднина но наместо тоа, Западот реши да ги антагонизира Русите и да им воведува санкции.

20220802_231330.png

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.216
Toa e zaso vekje ne se nadevaat na nekakva promena na rezim, tuku samo da gi izoliraat. Da si sedat tamu preku granicata bez pristap do bilo so so nudi zapadot.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.709
Да ЗАМИНИ. Сељак научи се прво да говориш убаво македонски,а не заминИ.
Уствари може си некоја мешавина од шиптаp и сељак,па донекаде и ќе те оправдам.
За твоја информација и за оној аустрелија сељакот кој со опинците избегал да ви кажам дека сум у МК а не по "белиот"свет.
pa toa e uste poloso... bugar na pecalba u mkd... aj bar germanski leb da jadese taman fasisticki ama vaka makedonski leb jades a site pokolenija nanazad si pisal deka ti se blgarski...

oh, i poleka malku so toa beganjeto i opincite, mene ne mi gorelo pod noze pa da se snaogam so pasosi na tugi drzavi i da kolenicam pred stranci ili da lazam za mojte predci za da vrtam pleski u mc do.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

“Defeatist headlines arguing that Russia’s economy has bounced back are simply not factual – the facts are that, by any metric and on any level, the Russian economy is reeling, and now is not the time to step on the brakes.”

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.811
Поени од реакции
10.676

“Defeatist headlines arguing that Russia’s economy has bounced back are simply not factual – the facts are that, by any metric and on any level, the Russian economy is reeling, is not the time to step on the brakes.”
Првиот текст ти е mindfart на Џозеф Борел, а вториот на ММФ и студија на Јеил универзитетот.
Ако беа испечатени на хартија, ќе беа добри за газ папир негде у природа!
Стварно мораш малку да почнеш критички да размислуваш!
Убаво што навиваш за нив, ама да им ја пиеш пропагандата…

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
cnbc - што добар сорс да си ибе веко. Нема ли нешто и од sun, оноj цитронот црпа од нив секоjдневно.

Шеки, ептен си забегал, гледам на аватарот и шалот почнал да ти паѓа.
Не забораваj да ги нахраниш мачките!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.736
Поени од реакции
33.986
"We have already managed to cope with an overall reduction in the share of Russian gas imports from 40% at the beginning of the year to around 20% today, principally by buying more LNG..."

:LOL: :ROFLMAO:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Првиот текст ти е mindfart на Џозеф Борел, а вториот на ММФ и студија на Јеил универзитетот.
Ако беа испечатени на хартија, ќе беа добри за газ папир негде у природа!
Верувам во неа бидејќи е од Јеил универзитетот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.736
Поени од реакции
33.986
ама да им ја пиеш пропагандата…
Го преценуваш, тој не чита повеќе од насловите.

Верувам во неа бидејќи е од Јеил универзитетот.
Верниците веруваат, а знаење е друга работа.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Го преценуваш, тој не чита повеќе од насловите.

Верниците веруваат, а знаење е друга работа.
Знаење се гради врз основа на тоа што го кажуваат респектабилни научни установи, како Јеил, а не Твитер постови од руски ботови.

Kajgana Shop

На врв Bottom