- Член од
- 30 август 2011
- Мислења
- 1.106
- Поени од реакции
- 1.364
даеве да речеме дека си во право. Во Харков, Одеса, и Днипропетровск најногу се руси, и сега испаѓа русиве самите намерно си ги убивале луѓето?
Последно уредено:
даеве да речеме дека си во право. Во Харков, Одеса, и Днипропетровск најногу се руси, и сега испаѓа русиве самите намерно си ги убивале луѓето?
ти брат појма немаш историја, една голема нула си. Тој режим што го држел Сталин најмногу има руси убиено, па се останато.
окти брат појма немаш историја, една голема нула си. Тој режим што го држел Сталин најмногу има руси убиено, па се останато.
Да. Киев и Харков иако ги исполнувале квотите на тогашниот колектив и биле послаби производствени подрачја, ама неспоредливо повеќе жртви.Која ви е тезата? Дека Русите намерно ги изгладнувале Украинците? Сакате да кажете дека холодоморот имал националистички елемент?
Абе сега јас пак ќе речам не сум на форумов цела светска историја да му ја прераскажувам на некого, гладот во комбинација со се друго што спроведуваше советската држава тогаш во украина и тоа како алудира на нешто што е далеку од елементарна непогода ама ако сакате да се правиме на будали не е проблем. Дали отишло не што сурово покрај сувото? Сигурно да. Ама зошто беа баш украинците најпогодени и зошто беше проследено заедно со политички терор? Финално зошто го криеше нештото советски сојуз толку години и зошто одби надворешна помош?Ова е популацијата на Одеса тогаш.
- 1926[63]
Само Украинците гладувале а советската власт на Русите им давала храна? Сличен е распоредот и по многу други места од табелата.
- Russians: 162,789 people (39.97%)
- Jews: 153,243 people (36.69%)
- Ukrainians: 73,453 people (17.59%)
- Poles: 10,021 people (2.40%)
- Germans: 5,522 people (1.32%)
- Belarusians: 2,501 people (0.60%)
Да. Киев и Харков иако ги исполнувале квотите на тогашниот колектив и биле послаби производствени подрачја, ама неспоредливо повеќе жртви. Прегледај го приврзокот 332858
Еве ти мапа од најпогодени области, не се брукајте.
Прегледај го приврзокот 332859.
Мене ми е јасно каде се случувал и кој пострадал, ама што ви е тезата? Русите намерно ги требеле Украинците со гладот? Сакате да кажете дека Советскиот сојуз спроведувал намерен етнички геноцид против украинците во корист на Русите?Абе сега јас пак ќе речам не сум на форумов цела светска историја да му ја прераскажувам на некого, гладот во комбинација со се друго што спроведуваше советската држава тогаш во украина и тоа како алудира на нешто што е далеку од елементарна непогода ама ако сакате да се правиме на будали не е проблем. Дали отишло не што сурово покрај сувото? Сигурно да. Ама зошто беа баш украинците најпогодени и зошто беше проследено заедно со политички терор? Финално зошто го криеше нештото советски сојуз толку години и зошто одби надворешна помош?
Прегледај го приврзокот 332861