Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.986
Поени од реакции
5.137
Нз за кои други револуции збориш. Овде тема на разговор е Украина и да, руската марионета беше избркана од власт од масовноста на народот и истиот за да се спаси од затвор пребега во Русија.
До сега, после сите овие изведени шарено-куртонски револуции од минативе 10-тина години, требаше да ти стане јасно како се органзиира и кој организира „револуции„ во денешно време.

Јасно е ка‘ ден дека не разликуваш социјален отпад, излезен на улица, кој насилно урива власт избрана на избори од вистинско народно незадоволство.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Прележав, ме чуди портарка како тебе да не знае таква работа.
E pa togas poprilicno loso te zakacile postkovid posledicite. Znam deka si se tesese deka samo vakcinuranite gi fakja toa no za zal postkovid ne bira dali si bil vakciniran ili ne ;).
Tuku koga toa go resivme, sto bidna so toj rojot od bajraktari?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.246
Поени од реакции
22.917
Изгледа Русите решија да одат со тотална војна и да ги "соблечат ракавиците". Веќе почнале да ја бомбардираат цела Украина вклучувајќи и цивилна инфраструктура и комуникациски центри - нешто што избегнуваа до сега како и стратегиски бомбардери кои го бомбардираа Азовстал. Сликата е од воздушни сирени те каде бомбардираат Русите.

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Тури ова за аватар, уште појако ќе тепаат!
Автоматски споено мислење:

Изгледа Русите решија да одат со тотална војна и да ги "соблечат ракавиците". Веќе почнале да ја бомбардираат цела Украина вклучувајќи и цивилна инфраструктура и комуникациски центри - нешто што избегнуваа до сега како и стратегиски бомбардери кои го бомбардираа Азовстал. Сликата е од воздушни сирени те каде бомбардираат Русите.

Тоа беше јасно уште од почетокот, губење на војнава ќе значи крах на Русија како светска сила. Затоа сега ќе ебаваат мајка и на живо и мртво. И пак некои на темава не го сфаќаат тоа. Ќе туриме сликичка или видевце и тоа е закон! Тек ако пукне балканот ќе ни биде весело. А на северот на косово имало напад на полицијата. Кој ли тоа пука таму?
Автоматски споено мислење:

Не заебавај, русиве се што вадат е точно :pos:

Во суштина да не беа Чеченците да му го обелат образот на Путин, војнава досега ќе завршеше за Русија со пораз.

За најголем број на работи јас расудувам спрема резултатите на терен, затоа што се лажи на мртво.

Чечениве должат многу на путин оти ќе ги требеше лудиот.
За верување ништо не е, освен крајот и тој што ќе прогласи победа.
А пак овој шипов што не крви со Русија, арно му посакувам, се добрини да му се сторат.

Последно уредено:
Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Totalna vojna e samo po sebe poraz za Rusija. Megjutoa ne im preostanuva nisto drugo.
Братми тотална војна ќе има итекако, Русите не запираат овде, го живееме моментот на интересни времиња. Им го топеле бродот? Ќе го топат Киев бе, кој ќе ги спречи?
Јас се надевав дека ќе заврши со договор, но војнава се претвори во запад вс исток и така ќе заврши.

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Ова е фаза 4 или 3 или ... ќе кажат сега рускиве куртони :D

Се оди по план.
Како да ти кажам, фази нема. Целта е да се скрши западното влијание према границите на Русија. Почна со Украина, но нема таму да заврши. Тек доаѓаат интересните времиња. А ние имаме долг за наплата :masa:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.986
Поени од реакции
5.137
Ова е фаза 4 или 3 или ... ќе кажат сега рускиве куртони :D

Се оди по план.
А каков е рускиот план за разбивање на Украина, според твојата премудрост?...

Kajgana Shop

На врв Bottom