Пресвртница за Косово

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
https://kqz-ks.org/
nokako sekogash, padnat e sistemot :) Inaku zasega kurti vodi,po gradovite se slavi.. Valjda imaat posigurna informacija
Mене ми личи дека тие пред него што беа на власт беа воени херои, ама корупција ги утепа политички, па Албанците се свртеа кон Курти, кој од своја страна вети дека ќе биде и поголем национал-шовинист од претходниците. Сето тоа е доволно да победува.

Член од
3 јануари 2020
Мислења
143
Поени од реакции
316
Mене ми личи дека тие пред него што беа на власт беа воени херои, ама корупција ги утепа политички, па Албанците се свртеа кон Курти, кој од своја страна вети дека ќе биде и поголем национал-шовинист од претходниците. Сето тоа е доволно да победува.
Za tie prvite imash potpolno pravo, i sam Kurti gi narekuva Mercenaries. Znaci toa shto vojuvale ne znaci deka treba kosovo da gi obeshteti so milionski cifri.. No za toa deka Kurti e nacional-shovinist, ne se slagam.
*priznavanjena pravata na malcinstvata
*demokratski pristap kon vladeenjeto
*borba protiv korupcija - ne protiv etnicki grupi
*podrshka na regionalna sorabotka (odlicna sorabotka so mickovski)
*javni povici za miren dialog
*ne e podrzhuvac na radikalni ekstremisticki grupi
*sorabotka so srpski gragani (ne so srpska lista koja e direktna komanda na beograd)i.t.n....

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.935
Има некој циркус со броењето и објавувањето на гласови, изгледа Курти пробува да дотурка на +50%.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.194
Поени од реакции
5.407

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.333
Поени од реакции
28.358
Каква изборна програма има понудено теткава на изборите, да ми је знат‘...o_O
Каква тетка бе :pos: :pos:
Дете е оваа 99та родена. Башка татко и бил познат учкар , сега веќе е кај 40те девици.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.935
Овие 40% излезност, кажуваат доста за иселувањето.

Член од
3 јануари 2020
Мислења
143
Поени од реакции
316
Овие 40% излезност, кажуваат доста за иселувањето.
Tocno, iako mnogu soliden izboren sistem ima kosovo. Potocno im dozvoluva na sekoj graganin nadvor od zemjata da glasa preku poshta, i toa so predhodna najva na nivniot website... Prijaveni imashe okolu 120k a glasale okolu 80k shto znaci deka zainteresiranosta e mnogu mala, ako imame vo predvid kolava e diasporata na kosovo vo svetot..

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.164
Ниту Србија е јака како што беше, нити косовските албанци се слаби како што беа.

1998/99 на УЧК му требаше да се пробие низ најстрого чуваната граница Југославија Албанија, сега имаат целосна контрола на територијата, што значи им треба на србите да ангажираат далеку повеќе војници за да се пробијат.

До 2027 година косовската војска ќе се комплетира и со воздухопловство, веќе се наоружани со модерна техника а во блиска иднина ќе стигне и Јавелинот.
Немаш врска бидејќи ги гледаш работите субјективно.
СР Југославија во периодот 1998-99 ја разби учк во дреничкиот регион кој важеше за најсилен косовски реон на учк за 1 недела. Сите убиства кои ги направи учк беа од заседа. Каде и да навлезеше српската полиција учк започна да бега или се пресоблекуваа во цивили нешто како кај нас во 2001. Единствена поголема акција на учк е таа кај караулата Кошаре каде учк помогнати од албанската војска плус американските сили од небо на караулата Кошаре ги потиснуваат српските граничари и тоа малку на број. Во таа битка доколку не се лажам загинува и Агим Рамадани - Командант Катана.

Член од
3 јануари 2020
Мислења
143
Поени од реакции
316
Немаш врска бидејќи ги гледаш работите субјективно.
СР Југославија во периодот 1998-99 ја разби учк во дреничкиот регион кој важеше за најсилен косовски реон на учк за 1 недела. Сите убиства кои ги направи учк беа од заседа. Каде и да навлезеше српската полиција учк започна да бега или се пресоблекуваа во цивили нешто како кај нас во 2001. Единствена поголема акција на учк е таа кај караулата Кошаре каде учк помогнати од албанската војска плус американските сили од небо на караулата Кошаре ги потиснуваат српските граничари и тоа малку на број. Во таа битка доколку не се лажам загинува и Агим Рамадани - Командант Катана.
mnogu gledash rts :) Namali malku

Kajgana Shop

На врв Bottom