Препреки за започнување на врска

• Креатор на темата devojcence
  • Време на започнување
D

devojcence

Гостин
dali nekogas vi se slucilo da vi se svigja nekoj/a i toa eptenski ama da nesakate da zapocnete vrska so istiot/a?? i koj bi bile pricinite za toa ?! koj se vozrast, status,obrazovanie , karakter, poroci ? ili nemate ?

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Па да, ми се има случено, мислам дека нема некој на кој му се нема... На пример, јас не сакам мојата идна партнерка да пуши цигари, и ги избегнувам таквите, колку и да ми се допаѓаат. Исто така, ми се има случено во минатото, на мои 18 години, да не се фатам со една зашто имаше 14 години, и се однесуваше многу незрело, а нејзиниот физички изглед ја правеше да изгледа 2-3 години постара. Тоа би било главно кај мене... :helou:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Mi se ima sluceno da ne pocnam vrska zatoa sto potencijalniot partner bil pomal od mene, zatoa sto nekoj se ponasal mngu detski, normalen muabeto so nego ne idel u predvid, ako sakas samo nesvrzani recenici da slusas. Isto ne bi pocnala vrska so nekoj tezok alkoholicar so sekoa vecer se pijanci.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се случило и за тоа немало посебна голема препрека освен мојот мозок и моите блокади. Неколку пати се случило да ми се свиѓа некој, но да не направам ништо, затоа што ќе се исплашам едноставно дека ќе ме остави, повреди, дека ќе се разочара од мене, па така што ништо не испаднало. Со некои сум чак и другарка ден денес, само сум го свртела свиѓањето кон другарство и супер испаднало.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
секако дека ми се има случено не би почнала врска ако е помал од мене и се однесува многу поразлично од мене и мислам дека ова се принципи кај секако кој сами ги поставуваме и се придружуваме до нив заради едниствена цел не стапуваме во врска со некој просто што знаеме дека нема да ни одговара или пак мислиме дека е така :toe:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Пречка ми било само ако има сериозна врска и ако е другар на брат ми..за другите нема пречки...ако се сака се се може :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Или ако дознаеш дека истиот/истата и се свиѓа на твојата најдобра другарка...

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Да...Ми се има случено.
Се мував со еден...
А тој се испофалил на сите и неговиот братучед ме умре 2 месеци со молење за да се фанеме. Сепак му реков НЕ.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ми се има случено биљарда пати. Причина било моето несфаќање што да се прави во такви ситуации. Не ми паднало на памет дека всушност треба да одам и да и` кажам на типката „Здраво. Ај се фатиме, т.е. посебно јас тебе“ или слично. Ми било страв од шлаканица, можеби...

Член од
6 јули 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Се случило и за тоа немало посебна голема препрека освен мојот мозок и моите блокади. Неколку пати се случило да ми се свиѓа некој, но да не направам ништо, затоа што ќе се исплашам едноставно дека ќе ме остави, повреди, дека ќе се разочара од мене, па така што ништо не испаднало. Со некои сум чак и другарка ден денес, само сум го свртела свиѓањето кон другарство и супер испаднало.
Истата препрека беше и кај мене:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom