Превоз Скопје - Сараево (Илиџа) - Скопје

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Здраво на сите.

Ме интересира ако имате искуства со пат од Скопје до Сараево (Илиџа) и назад со автомобил или автобус. Дали знаете по кој пат најдобро се оди, кои се процедурите, колку се чека на граници итн? На пример, на други форуми дознав дека во Босна на времето требало на полицајците да им се плаќа по 5 евра за да те остават на мир и слично, па дали е уште така итн.

Последно уредено:
Член од
7 март 2017
Мислења
150
Поени од реакции
178
Nema nishto vrska so "na vremeto" lani bevme vo Pale, Saraevo i na Jahorina. Ako se ponashash kako normalen chovek nikoj nishto ni ti vika ni te chepka. Ako sakash da luduvash i da se prajsh fraer mozebi e poinakva prikaznata.

Patuvavme Sk-(batochina iskluchuvanje za Uzice) - Uzice - Pale nikoj nishto niti ni reche niti ne prasha. Na granica se chekashe celi 2 minuti oti imashe 1-2 koli pred nas preku Uzice. Se vrakjavme Pale-Belgrad-Skopje bez maka so policii/granici i chuda.

Godinava odevme za Hrvatska preku Albanija, Crna Gora, Bosna istata prikazna. Ni policija se zamara so tebe ni butur (ima dovolno budali po patot za da gi raspravaat) taka da ako si normalen vozach nemash maka.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Супер. Фала многу.

Исто така, знам дека во Србија се влегува само со лична карта, а еден од патниците има стар пасош којшто уште трае. Дали мора да вади нов или се поминува и така?

Член од
7 март 2017
Мислења
150
Поени од реакции
178
Супер. Фала многу.

Исто така, знам дека во Србија се влегува само со лична карта, а еден од патниците има стар пасош којшто уште трае. Дали мора да вади нов или се поминува и така?
toa ne bi mozel da ti odgovoram. mene navika mi e da pominuvam granica so pasosh i nikogash ne sum probal so lichna karta

Kajgana Shop

На врв Bottom