Првата плата...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Првата плата, ова лето, колку е добро чувството, частење за сите, си купив и сараунд систем за комјутеров, Mp3 плеер за вкола....преубаво чувство :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Првата плата во 2003 година :) јако беше. Слегувам јас да ја подигнам и ете ти го комшијата со иста намера. Ај рековме да пиеме кафе (беше околу 19 часот јуни месец). И ај седнавме, е сега со кафето и по еден коњак, и уште еден, и уште еден...викнавме уште двајца онака да се почастиме. И кога се свестивме беше 2 часот еј ем. И сега што правиме се затвара, едина опција на стриптиз кај грнето(прилепчани знаат :) ). таму до 4 еј ем, се изналапавме гнасни цицки....се убивме тој ден. Никогаш нема да ја заборавам првата плата, НИКОГАШ.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.135
Поени од реакции
25.669
Еееее, беше ноември 2005та. На рака за два месеци работа. Им оставив на братучедите по еден бон да се порадуваат, оставив дома за струја и вода, демек еве и јас сега учествувам парично во семејството, со остатокот обисо сам све кафане и частио све јаране. And i still do :).

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Ко завршив средно,јули месес едни наши пријатели ме викнаја кај нив на работа...ко ја зедов платата другиот ден ги запалив патиките за Охрид потрошив све таму.Поќе не ме видоја на работа таму,и радничкото одело фино пошетно им ги вратија на моите дома.
Се надевам дека на ѕидовите сеуште стојат моите потпоси:pipi:

S

StormRage

Гостин
Уф... 7мо оделение :) татко ми ми даде точно памтам 2350 денари :) до шо најдов частев... дури се свестив ги снема ама не ми е криво нити тогаш ми беше :)

JocikA

The red one
Член од
24 јуни 2008
Мислења
109
Поени од реакции
28
Беше Август 2007 година, цело друштво на одмор а јас цел Јули на работа. Од 7000 денари пола ги потрошив за гардероба а остатокот со друштвото за пиење. Добар викенд беше тоа :)

П

Пепси_

Гостин
Уште ја нема онаа вистинската плата а иначе сум заработувал онака вамте тамте па ќе ти дадат некои 1-2 илјади денари и сум частел дома благо ово оно а другото за облека и се што ќе ми присака мене.А сварно не ми е јасно што е толку мераклијски со "другари " да ја споебиш и тоа целаа плата ? Знам дека си пресреќен ееј плата се ок ама цела да ја мавнеш за пиење пфффф

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Првата плата од новата работа ,не ја искористив ,и за жал уште неколку нема да можам ,затоа што мора да соберам пари за магистратура ,а немам многу време.Да работиш ,за да учиш ,за нешто друго да работиш....

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Прва плата? јули 2011....беше тоа денот кога почна пивофестот во Прилеп, дел од неа потрошив, а дел за честење со другарчиња...сметки за интернет...ова она.....секако не беше мн голема....тоа ми беше плата од пробниот период на работа :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Беше тоа од коа завршив 3 година средно,2000 денари.Земање парите и другиот ден со трчање охрид, неколку дена плус ми излегоа:свиркам:

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Ова лето првпат заработив мои пари (и да, тешко било, имале право моите родители). Не многу, околу 3000-4000 ден. и сите си ги потрошив на облека.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.857
Поени од реакции
11.522
Прва плата одамна, 2003та после балкан сквер и следеше...
Еееее, беше ноември 2005та. На рака за два месеци работа оставив дома за струја и вода, демек еве и јас сега учествувам парично во семејството, со остатокот обисо сам све кафане и частио све јаране. And i still do :).
+1
Не си човек ако не ебеш прва плата на кафана и ороспилук :icon_mrgr: Се остало шушљуци

Он топик, имало и други први плати, од други работни места ама тоа во друга прилика :icon_mrgr:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Првата плата, т.е полу плата ми беше 5000. Си купив едно парфемче и другото го спичкав на частење т.е пиење
После тоа и од првата целосна плата частев :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom