Првата плата во 2003 година јако беше. Слегувам јас да ја подигнам и ете ти го комшијата со иста намера. Ај рековме да пиеме кафе (беше околу 19 часот јуни месец). И ај седнавме, е сега со кафето и по еден коњак, и уште еден, и уште еден...викнавме уште двајца онака да се почастиме. И кога се свестивме беше 2 часот еј ем. И сега што правиме се затвара, едина опција на стриптиз кај грнето(прилепчани знаат ). таму до 4 еј ем, се изналапавме гнасни цицки....се убивме тој ден. Никогаш нема да ја заборавам првата плата, НИКОГАШ.
Еееее, беше ноември 2005та. На рака за два месеци работа. Им оставив на братучедите по еден бон да се порадуваат, оставив дома за струја и вода, демек еве и јас сега учествувам парично во семејството, со остатокот обисо сам све кафане и частио све јаране. And i still do .
Ко завршив средно,јули месес едни наши пријатели ме викнаја кај нив на работа...ко ја зедов платата другиот ден ги запалив патиките за Охрид потрошив све таму.Поќе не ме видоја на работа таму,и радничкото одело фино пошетно им ги вратија на моите дома.
Се надевам дека на ѕидовите сеуште стојат моите потпоси
Беше Август 2007 година, цело друштво на одмор а јас цел Јули на работа. Од 7000 денари пола ги потрошив за гардероба а остатокот со друштвото за пиење. Добар викенд беше тоа
Уште ја нема онаа вистинската плата а иначе сум заработувал онака вамте тамте па ќе ти дадат некои 1-2 илјади денари и сум частел дома благо ово оно а другото за облека и се што ќе ми присака мене.А сварно не ми е јасно што е толку мераклијски со "другари " да ја споебиш и тоа целаа плата ? Знам дека си пресреќен ееј плата се ок ама цела да ја мавнеш за пиење пфффф
Првата плата од новата работа ,не ја искористив ,и за жал уште неколку нема да можам ,затоа што мора да соберам пари за магистратура ,а немам многу време.Да работиш ,за да учиш ,за нешто друго да работиш....
Прва плата? јули 2011....беше тоа денот кога почна пивофестот во Прилеп, дел од неа потрошив, а дел за честење со другарчиња...сметки за интернет...ова она.....секако не беше мн голема....тоа ми беше плата од пробниот период на работа
Еееее, беше ноември 2005та. На рака за два месеци работа оставив дома за струја и вода, демек еве и јас сега учествувам парично во семејството, со остатокот обисо сам све кафане и частио све јаране. And i still do .
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.