Gandradelic
Banderash
- Член од
- 31 март 2014
- Мислења
- 1.297
- Поени од реакции
- 782
Значи најубаво е да и се јавам од понеделник натака на адвокатката па да сврзам нешто со нејзе за да не ме замараат за глупости смешни.мора или да одиш на суд или да дадеш оправдание, боледување.... имаше случка сопругата, на времето, ама исто е и сега, беше тужена дека не платила рата на кредит за намештај. На рочиште беше она и носеше уплатници, а тужителт не беше; но она немаше адвокат да бара завршување на работата па судијата по дифолт го одложи рочиштето. На следното никој не дојде, судијата ја отфрли тужбата, но судските трошоци ги подели на двете странки... а сигурен сум дека фирмата својот дел и не го плати никогаш, работаат со затворени сметки, мува не ги лазе...
Ова судствово е ужас... имам отидено неколку пати од кој еднаш слично за ваква ситуација и мислам дека и за тоа треба да ми стаса пак некоја покана плус и најтрагичното во тоа е што те замараат и процесот може да трае со години и мува не ги лази ако ти не си во можност да подигнеш покана или да отидеш на суд. Затоа адвокатски мубает или да ти брка он работа... Фала ти.