Прашање во врска со Државна матура по македонски

Статус
Затворена за нови мислења.

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Не беше тежок, не беше ни лесен да.. Знам дека имам одредени грешки на некој прашања и неколку не одговорив :vozbud: .. Есеј напишав и извештај напишав и така.. се надевам дека СИГУРНО ја имам положено, а со која оценка ќе почекаме, некое време.. п0з.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Ќе ги тужим.

Тестот беше за ретардирани деца. Со мн мало ниво на интелегенција. Сваки ,,будала,, би го решил.

За ѓабе само не плашеја.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Абе шо се буните море во едно прашање се бараше кој е подмет во друго најди ги прилозите за време а во трето најди го прилогот за место
Во тие за читање шо беа 20 и некое

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Арно рековте преге здрав и жив да е тој шо го измисли то со читањето, баги поенчиња се земаа на тој дел. А и овие со заокружување не беа ништо посебно :).. Ајде бе СИТЕ ќе ја положимееееееееееееееееееее. !!! :helou::helou::smir::smir::baeh:

А темата на есејот никој не ја кажавте бе ! :D Или никој не напиша есеј ????

Темата беше: „ Влијанието на семејството врз професијата на човекот“

така некако, ако грешам нека ме попрај некој... п0з.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Сигурно имам положено, али го утнав извештајот скапан. Јебига... не беше ниту лесен ниту тежок.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
И јас го утнав извештајот малку... Ама ќе положам, арно беше :)

И не кажувајте колку било лесно пошо другата година ќе ги скинат кутрите деца :pos2:

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
хахаххахахАХХАХАХХхахах стварно беше ЛУДО И НЕЗАБОРАВНО ! :D:D:D :vozbud::vozbud::vozbud:
Екстремофилите живеат во најнеопходни услови.
Во какви услови живеат екстремофилите ? :toe::toe:
Најголемата библиотека запишана во Гинисовата книга е Конгресната библиотека.
Која е најголемата библиотека во светот ? :toe::toe:
:helou::helou: ЗАКОН ! :smir:

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
а резултати кога ќе знаеме?:nesum:

C

cige

Гостин
Имаше една печатна грешка,
се бараше како се вика библиотеката, а во тестот пишуваше само каде се наоѓа:toe:

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Sve gi resiv prasanjata ama imam nekolku sitni greskicinja i ne bese ni lesen ni tezok.Znae nekoj dali za gresno ili tocno se zema prasanjeto za "krpen zivot" napisav deka e bitovo-socijalen i semeen roman a trebalo izlgleda samo bitovo-socijalen?A, da i sto odgovorivte na prasanjeto "Sto Dosta ne saka vo zivotot" (mislim deka vakje glasese)?

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Poveke ne plasea otkolko sto bese tesko. Odgovorite bea dadeni vo tekstovite.Se nadevam i angliski sega ke bide takov.
И јас искрено.. Отворив исто вака насловена, само со Англиски.. Нема уште никој ништо пишано.. Изгледа ја немаат видено. :helou:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Sve gi resiv prasanjata ama imam nekolku sitni greskicinja i ne bese ni lesen ni tezok.Znae nekoj dali za gresno ili tocno se zema prasanjeto za "krpen zivot" napisav deka e bitovo-socijalen i semeen roman a trebalo izlgleda samo bitovo-socijalen?A, da i sto odgovorivte na prasanjeto "Sto Dosta ne saka vo zivotot" (mislim deka vakje glasese)?
Taman ti e, treba i bitovo sovijalen da pise i semeen, testatorot ni potvrdi deka e taka(se nadevam deka ne gresi covekot).
A dosta da ne saka maz i da ja kupuva, da dava liri za nea...itn odgovorot go imase vo izvadokot

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Можи и така и така за романот не е толку прецизно дефинирано а Доста јас пишав дека не сака пари(лири ......и тие како беа на тој говорот)
А кај се случува дејството?
Јас пишав мариовско.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Правев споредба помеѓу тестот од минатата година и овој и слободно можам да кажам дека дека овој е двојно полесен.

Значи тестот е направен за ученици кои не се подготвувале за испитот. Одговорите во текстот... интересно :). Барем научивме неколку работи за библиотеките. :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom