girl_girl
пловам на асфалт
- Член од
- 13 јуни 2010
- Мислења
- 913
- Поени од реакции
- 132
Фала, ме испоплашија тука со сите тие глупости и документиможе и поголеми и помали. само не некои екстремни отстапувања
Фала, ме испоплашија тука со сите тие глупости и документиможе и поголеми и помали. само не некои екстремни отстапувања
ако човекот се води како невработено лице, ќе му дадат потврда од агенцијата за вработување (завод за вработување (односно за невработени)) дека не е вработен моментално.Здраво. Имам едно прашање до сите форумџии. Кој може, нека помага.
Татко ми е основач на една фирма, ама друго лице е управител. Фирмата е во стечај веќе некоја година.
Е сега, се работи за земање стипендија. Бараат просек на плата на родителот. Татко ми не е пријавен во завод (ниту може да се пријави бидејќи бил основач на фирмата), а ниту пак работи некаде на друго место за да од таму извади просек на плата.
Моето прашање е, дали може да се извади некој документ од Централниот Регистер (или од некоја друга институција) за да се докаже дека татко ми не зема приход од ниту една страна? Дали постои всушност таков документ кој би го важеле во Министерството за образование при поделба на стипендиите?
Ако некој знае, или пак имал слично искуство, нека пише. Фала најмногу! :smir:
Да, ама јас веќе пишав дека тој не е пријавен во заводот, ниту пак може да се пријави (проблемот се некои документи поради тоа што фирмата е во стечај). Заводот може да издаде потврда, но тоа ќе биде потврда дека не е регистриран во заводот (дека не се води како невработено лице)ако човекот се води како невработено лице, ќе му дадат потврда од агенцијата за вработување (завод за вработување (односно за невработени)) дека не е вработен моментално.
тогаш, ништоДа, ама јас веќе пишав дека тој не е пријавен во заводот, ниту пак може да се пријави (проблемот се некои документи поради тоа што фирмата е во стечај). Заводот може да издаде потврда, но тоа ќе биде потврда дека не е регистриран во заводот (дека не се води како невработено лице)
еве ти pdf, прочитајОвие 105 стипендии што треба да ги додели универзитетот важат и за бруцошите или само за студентите другите години( втора, трета, четврта) ????
Само ако те мрзи да одиш, може и друг да ти заврши работаДали документите за во студентски мора да се однесат лично, или може да ги однесе друг за мене?
Само ако те мрзи да одиш, може и друг да ти заврши работа