Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти си пробал со клин досега? Или ова ко политичка пропаганда, она што сака да чуе народот?
Повели следниот пат со клин.
Абе ај....
Индивидуална? :LOL: како не бе
Што има врска политичката пропаганда?
Едноставно е. Не се исти христијанството и исламот.

Па индивидуално е. И никој не те тера со сила да бидеш лоботомиран. НАдминато е тоа одамна.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што има врска политичката пропаганда?
Едноставно е. Не се исти христијанството и исламот.

Па индивидуално е. И никој не те тера со сила да бидеш лоботомиран. НАдминато е тоа одамна.
Јас не спомнав дали се исти или не се, тоа Игорчете ти кажа, те прашав дали си пробал, со клин (клинот со клин, демек) или ко политичариве си, збориш а ништо не правиш.
Не те тера со сила никој да прифатиш христијанство, но слободно може да те анатемисува. А и кај муслиманите не е нешто посебно различно, кај нас (нагласувам кај нас) никому глава не му е скината или да е претепан ако напушти ислам

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Епа во болдот делумно ти се содржи одговорот, а во сцрвениот дел си тотално во криво.

Не е поблага во практика. Тоа би значело дека се разликувата во нијанси. Но во практиката се огромна разлика. Хриситјанството малтене тежи полека кон атеизмот и ја сведува верата на индивидуална определба, додека Исламот е сушта спротивност на тоа - колективна лоботомија и смрт за атеистите.

Јас не знам како не можеш да го согледаш ти ова.

Има една народна - клин со клин се избива.
Христијанството во Европа не постои. Не земај ја Европа за пример, земи ја УСА и Јужна Америка за пример, каде што има ‘вистински‘ верници. Овие кај нас ‘вернициве‘ три реда од Библијата немат прочитано.
Христијанството, исто како и Исламот троши и инвестира огромни финансиски средства во пропаганди и лоботомирање. Гледај неколку клипови од Фокс Њуз па ќе ти стане јасно.
Христијанството како ‘пасивна‘ религија е мит, за надвор од Европа зборувам.
Радикализмот кај христијанството е откорено со ренесансата, зо развојот на образованието и науката. И само истиот тој начин ќе функционира против радикализмот кај Исламот.
Како очекуваш Христијанството да му се спротиви на Исламот? Со докази и аргументи? Не постојат. Со нови крстоносни војни? Веќе пробано и тотално неуспешно.
Клин со клин,а?
На секој исечен врат на христијанин во име на Алах, да сечеме 2 врата на муслимани во име на Исус?
На секој испран исламски мозок, да испереме 2 мозоци во име на Христијанството?
Не бива, само ќе не уназади, мотивот ти е океј, решението ти е катастрофално.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас не спомнав дали се исти или не се, тоа Игорчете ти кажа, те прашав дали си пробал, со клин (клинот со клин, демек) или ко политичариве си, збориш а ништо не правиш.
Не те тера со сила никој да прифатиш христијанство, но слободно може да те анатемисува. А и кај муслиманите не е нешто посебно различно, кај нас (нагласувам кај нас) никому глава не му е скината или да е претепан ако напушти ислам

Ме заебаваш нели, со болдот?

Што значеше за тебе клин со клин се избива?
--- надополнето: 13 август 2012 во 20:27 ---
Христијанството во Европа не постои. Не земај ја Европа за пример, земи ја УСА и Јужна Америка за пример, каде што има ‘вистински‘ верници. Овие кај нас ‘вернициве‘ три реда од Библијата немат прочитано.
Христијанството, исто како и Исламот троши и инвестира огромни финансиски средства во пропаганди и лоботомирање. Гледај неколку клипови од Фокс Њуз па ќе ти стане јасно.
Христијанството како ‘пасивна‘ религија е мит, за надвор од Европа зборувам.
Радикализмот кај христијанството е откорено со ренесансата, зо развојот на образованието и науката. И само истиот тој начин ќе функционира против радикализмот кај Исламот.
Како очекуваш Христијанството да му се спротиви на Исламот? Со докази и аргументи? Не постојат. Со нови крстоносни војни? Веќе пробано и тотално неуспешно.
Клин со клин,а?
На секој исечен врат на христијанин во име на Алах, да сечеме 2 врата на муслимани во име на Исус?
На секој испран исламски мозок, да испереме 2 мозоци во име на Христијанството?
Не бива, само ќе не уназади, мотивот ти е океј, решението ти е катастрофално.
Ти си знаеш. Секој со своите размислувања. Гледам либерализмот што донесе во Европа. Гледаш и сам.

Јас едно знам.

За да човештвото има напредок треба да исчезнат религиите. Најпрво Исламот.

Христијанството му се спротивставува веќе на Исламот. Само треба да го видиш тоа.

А твојот мотив и решение кои се?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ме заебаваш нели, со болдот?
Немам намера, знаеш и ти добро кај живеам, знам нешто. За изолирани случаи не зборам, има се и сешто и на двете страни.

Што значеше за тебе клин со клин се избива?
Ти го спомна валда знаеш што си мислел.

Ти си знаеш. Секој со своите размислувања. Гледам либерализмот што донесе во Европа. Гледаш и сам.

Јас едно знам.

За да човештвото има напредок треба да исчезнат религиите. Најпрво Исламот.

Христијанството му се спротивставува веќе на Исламот. Само треба да го видиш тоа.

А твојот мотив и решение кои се?
Дека треба, а и ќе исчезнат религиите се сложувам (не рачунајќи ги источно азиските). Но дали прво исламот.... хммм... не знам... Мислам дека е обратното потребно, но секој со своето мислење.
Христијанство се спротивставува на ислам? Каде? Во Африка? И кое е по тебе решението? Ете погоре и IgorChete те праша.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Немам намера, знаеш и ти добро кај живеам, знам нешто. За изолирани случаи не зборам, има се и сешто и на двете страни.

Ти го спомна валда знаеш што си мислел.

Дека треба, а и ќе исчезнат религиите се сложувам (не рачунајќи ги источно азиските). Но дали прво исламот.... хммм... не знам... Мислам дека е обратното потребно, но секој со своето мислење.
Христијанство се спротивставува на ислам? Каде? Во Африка? И кое е по тебе решението? Ете погоре и IgorChete те праша.
Види, јас знам дека решението не е критика на Христијанството, во денешно време. Најмалку е потребно тоа.

Ако си мудар, а си мудар, ќе го сфатиш тоа. И другите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Види, јас знам дека решението не е критика на Христијанството, во денешно време. Најмалку е потребно тоа.

Христијанството како анти-тежа на Исламот, и обратно, е глупост.
Христијаните и муслиманите попрво би се здружиле против ќафирите (неверниците).
Се знае што е анти-тежа на религиите, секуларност преку либерализам и скептицизам, подобра едукација и лимитирање/оданочување на парите вложувани во религиозни пропаганди.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Христијанството како анти-тежа на Исламот, и обратно, е глупост.
2. Христијаните и муслиманите попрво би се здружиле против ќафирите (неверниците).
3. Се знае што е анти-тежа на религиите, секуларност преку либерализам и скептицизам, подобра едукација и лимитирање/оданочување на парите вложувани во религиозни пропаганди.

1. Не е тоа анти-тежа.

2. Тоа е твое мислење само. И се разбира, апсолутно погрешно.

3. Тоа е само дел од "борбата" против религиите.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Не знам што знаеш, но тоа е твое лично сознание, не и знаење и тука не се согласувам со тебе.
Дали сум мудар или не-мудар е ирелевантно, мое мислење е дека тоа не е патот, а твое е како ќе постапуваш. Постоењето на институционализираните религии (ма кои и да биле) не водат никаде, ни едната ни другата, затоа ќе го критикувам и едното и другото, не правам непринципиелни коалиции.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знам што знаеш, но тоа е твое лично сознание, не и знаење и тука не се согласувам со тебе.
Дали сум мудар или не-мудар е ирелевантно, мое мислење е дека тоа не е патот, а твое е како ќе постапуваш. Постоењето на институционализираните религии (ма кои и да биле) не водат никаде, ни едната ни другата, затоа ќе го критикувам и едното и другото, не правам непринципиелни коалиции.

Прави го тоа во најмала рака подеднакво.
--- надополнето: 13 август 2012 во 20:52 ---
Не постои непринципиелна коалиција.

Очигледно не разбра.:(

Нема везе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прави го тоа во најмала рака подеднакво.
И го правам тоа. Погледни ми ги постовите.
Очигледно не разбра.:(

Нема везе.
Јас многу добро те разбрав, само не се согласувам со тебе по тоа прашање. Ќе частиш за 20тина години (ако сме живи и здрави дотогаш) и ќе ми кажеш дека сум бил во право.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.508
Исто како и „Прашања за Исламот“ и оваа тема доби катанец.
Не ми се верува дека токму во подфорумот Религија се водат највалканите дискусии, со најмногу пцовки.

Ако продолжите вака, ќе дискутирате само со комшиите. Или почитувајте ги соговорниците и дискутирајте стриктно на темата, или воопшто не пишувајте.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom