Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Пази да не се пречудиш од толку чудење! А за ова ако се чудиш, којзнае колку ќе се чудиш коа ќе ти дојде времето да ја согледаш вистината.
vistinata ja gledav pred 41 min ;)
lugjeto bea iskreni so mene iako bea hristijani ;)
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 21:12 ---
Koj e Gospod kaj hristijanite? Dali e ISUS? Golem broj od vas vikaat "GOSPODE ISUS HRISTOS" pa neli ISUS e sin Bozji kako moze da bide gospod sega? I ako e gospod, Jas velam deka gospod nitu e roden nitu ragjal nit ce se rodi ednostavno on sozdava. i postoi uvjek.pri mojot tatko i vasiot tatko, pri mojot bog i vasiot bog? (Jovan 20:17)
Isus vo biblata rece "vasiot tatko" "vasiot bog"? BIG FAIL:facepalm:
Isus isto veli
"Bog nikoj nikogas ne go videl;..." (Jovan 1:18)
AGAIN FAIL
isto veli: "A vie ni glasot negov ne ste go cule,nitu liceto negovo ste go videle." (Jovan 5:37)
FAIL
a eden hristijan duri ima smelos i mi vika nasiot gospod go pokaza likot!
Luka 18:19,Isus odgovoril: " Zosto me narekuvas dobar ? Nikoj ne e dobar,osven eden Bog"
FAIL..... continue

Cekam odgovor!
ako ima junak :D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
vistinata ja gledav pred 41 min ;)
lugjeto bea iskreni so mene iako bea hristijani ;)
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 21:12 ---
Koj e Gospod kaj hristijanite? Dali e ISUS? Golem broj od vas vikaat "GOSPODE ISUS HRISTOS" pa neli ISUS e sin Bozji kako moze da bide gospod sega? I ako e gospod, Jas velam deka gospod nitu e roden nitu ragjal nit ce se rodi ednostavno on sozdava. i postoi uvjek.pri mojot tatko i vasiot tatko, pri mojot bog i vasiot bog? (Jovan 20:17)
Isus isto veli

AGAIN FAIL

isto veli: "A vie ni glasot negov ne ste go cule,nitu liceto negovo ste go videle." (Jovan 5:37)

FAIL

Luka 18:19,Isus odgovoril: " Zosto me narekuvas dobar ? Nikoj ne e dobar,osven eden Bog"

FAIL..... continue

Cekam odgovor!
Kako sakash da ja razberesh Biblijata koga ja nemash pofateno vo raka?
Postavuvash prashanja samo za da provocirash..... me potsekash na ateistite.
Jas ne sum musliman i go znam podobro od tebe zakonot za 7 shto go objasnuva koranot, a ti si musliman i poima si nemash za toj zakon.
Aj sega kazi mi dali si junak i dali si go svatil toj zakon?
A koga ke prashash kulturno ke ti objasnam i zakonot za 3
otec,sin i svetiot duh

Prodolzi vo temata "prashanje za islamot"...ne mu e mestoto ovde
Fala za odgovotot shto mi go dade za koranot,koj go napishal i kako.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Kako sakash da ja razberesh Biblijata koga ja nemash pofateno vo raka?
Postavuvash prashanja samo za da provocirash..... me potsekash na ateistite.
Jas ne sum musliman i go znam podobro od tebe zakonot za 7 shto go objasnuva koranot, a ti si musliman i poima si nemash za toj zakon.
Aj sega kazi mi dali si junak i dali si go svatil toj zakon?
A koga ke prashash kulturno ke ti objasnam i zakonot za 3
otec,sin i svetiot duh

Prodolzi vo temata "prashanje za islamot"...ne mu e mestoto ovde
Fala za odgovotot shto mi go dade za koranot,koj go napishal i kako.
mi stana jasno zosto hristijanite ne ja ucat biblata na pamet ;)
pa kulturno prasav. duri i fakti od biblata imas, nema potreba da ja procitam dovolno mi e ova pogore za da svakjam nekoi raboti ;)
se postavuva prasanje sea so ke mi objasnuvas ti za zakonot 3 koga i svestenici nemozat toa da ti go objasnat toa kako so treba?
ako aj potrudi se malku objasni, ama ke ti kazam od sega. ne vredi ic :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
mi stana jasno zosto hristijanite ne ja ucat biblata na pamet ;)
pa kulturno prasav. duri i fakti od biblata imas, nema potreba da ja procitam dovolno mi e ova pogore za da svakjam nekoi raboti ;)
se postavuva prasanje sea so ke mi objasnuvas ti za zakonot 3 koga i svestenici nemozat toa da ti go objasnat toa kako so treba?
ako aj potrudi se malku objasni, ama ke ti kazam od sega. ne vredi ic :)
Pak ke povtoram......ne ti e celta da naucish.
Prema toa nema da ti objasnuvam.
A ti ako si junak i go znaesh koranot napamet...poveli na drugata tema i mi go objasni znacenjeto na 7cata vo koranot.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Pak ke povtoram......ne ti e celta da naucish.
Prema toa nema da ti objasnuvam.
A ti ako si junak i go znaesh koranot napamet...poveli na drugata tema i mi go objasni znacenjeto na 7cata vo koranot.
Абе Гурци што се замараш бе не си го троши времето за џабе

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Интересно е ова раз/убедувањето помеѓу верниците кој колку богови има, кој е, кој не е бог....:):cool:
... изгледа само помеѓу атеистите има безусловен концензус... :D

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
ke mi odgovori nekoj na ova?
Koj e Gospod kaj hristijanite? Dali e ISUS? Golem broj od vas vikaat "GOSPODE ISUS HRISTOS" pa neli ISUS e sin Bozji kako moze da bide gospod sega? umrel negoviot "semokjen" tatko ? i dali vie veruvate vo biblata ako veruvate togas dali veruvate vo ovoj citat
?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 00:32 ---
А кое е твоето неодговорено прашање? Ги прегледав твоите претходни коментари и никаде не видов дека си поставил прашање. Последното прашање што си го поставил е: од каде потекнува крстењето и што бил по вера Авраам? Но гледам дека и тие прашања ти се одговорени.
Затоа те прашувам, кое е твоето неодговорено прашање што го чекаш?
Isus isto veli

AGAIN FAIL

FAIL

FAIL..... continue

Cekam odgovor!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
ke mi odgovori nekoj na ova?
Koj e Gospod kaj hristijanite?
Господ е Троединиот Бог - објавен во Библијата.

Да.

pa neli ISUS e sin Bozji kako moze da bide gospod sega?
Епа така може.

umrel negoviot "semokjen" tatko ?
Не.

i dali vie veruvate vo biblata
Да, веруваме во Библијата.

ako veruvate togas dali veruvate vo ovoj citat
?
Извини, ништо лично, ама ова прашање ти е малку глупичко. Па ако веруваме во Библијата, тогаш се подразбира дека веруваме и во тој цитат, бидејќи тој цитат е ДЕЛ од Библијата. :)

Ете, ти одговорив на вкупно 6 прашања.
Дали сега може и јас тебе да ти поставам 6 прашања на темата „Прашања за Исламот“? Ќе бидеш ли и ти доволно "јунак" да одговориш на тие 6 прашања?

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Господ е Троединиот Бог - објавен во Библијата.

Да.

Епа така може.

Не.

Да, веруваме во Библијата.

Извини, ништо лично, ама ова прашање ти е малку глупичко. Па ако веруваме во Библијата, тогаш се подразбира дека веруваме и во тој цитат, бидејќи тој цитат е ДЕЛ од Библијата. :)

Ете, ти одговорив на вкупно 6 прашања.
Дали сега може и јас тебе да ти поставам 6 прашања на темата „Прашања за Исламот“? Ќе бидеш ли и ти доволно "јунак" да одговориш на тие 6 прашања?
Megjutoa povtorno si vo utka. Rabotata e sto Isus ne e Bog. Sto i isus e Bozji prorok,kako sto JASNO SE GLEDA. Kako sto Mojsie ja primal Bozjata objava i ja kazuval,taka i Isus. NELI VELI ISUS: KAKO STO GLEDAM TAKA I SUDAM. JAS NEMOZAM NISTO DA STORAM AKO NE MI DOZVOLI BOG. STO ZNACI I ISUS DOBIVAL NECIJA NAREDBA.
Ke ti povtoram a mi e krivo sto mi otidoa prasanjata no se nadevam deka so red ne citaat.
Koga umrel nekoj Blizok na Isus,isus od zal pocnal da place !!! Edno nesvatlivo e toa sto Bog nema teorija da place !!! ama ajde de... da nepocnes "ama toa e bogocovek,covecki karatkeri i bla bla....." Isus znaeme deka ozivuval. Pa prasanje e zosto ne go oziveal,a tolku go zalel ???? Oti ne e voljata Moja-kako sto veli samiot toj,ami Voljata na Onoj koj me prati :) Capito ???
Ako Bog vlegol vo Isus,togas sto e so sledniov citat i bezbroj ili Bog zboruva vo treto ili neznam koe lice:
Otac moj koji mi ih dade veci je od svih; i niko ih ne moze oteti iz ruke Oca mog.
Sinovi Bozji,site sme nie. Barem spored ISUS.
3:26 Uistinu, svi ste sinovi Božji,,,,

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Al-Mulk, не сфаќам, кој одговор не ти беше јасен погоре? Се обидов да ти одговор наједноставно и најконцизно што може. Се надевам знаеш што значат македонските зборови „да“ и „не“ кои се среќаваат во моите одговори.

Koga umrel nekoj Blizok na Isus,isus od zal pocnal da place !!! Edno nesvatlivo e toa sto Bog nema teorija da place !!! ama ajde de... da nepocnes "ama toa e bogocovek,covecki karatkeri i bla bla....." Isus znaeme deka ozivuval. Pa prasanje e zosto ne go oziveal,a tolku go zalel ????

Повторно се издаваш дека немаш фатено Библија во рака и се што копи-пејстираш тука се искасапени стихчиња, извадени од контекст, препишани од некое исламистичко пропагандно брошурче.
Одговорот на твоето прашање е дека Исус го оживеал тој Свој близок пријател (Лазар). Значи, да, точно е дека Исус прво просолзил сочувствувајќи со тагата на целото село кое жалело по смртта на Исус, но потоа отишол кај гробот и му викнал со силен глас на починатиот Лазар да излезе. And guess what? Лазар излегол (се разбира жив) и многумина кога го виделе ова чудо поверувале во Исус.

Ете ти го мојот одговор и на твоето седмо прашање. :)
Дали сега може и јас тебе да ти поставам 7 прашања на темата „Прашања за Исламот“? Ќе бидеш ли и ти доволно "јунак" да одговориш на тие 7 прашања?

С

Само Човек

Гостин
Megjutoa povtorno si vo utka. Rabotata e sto Isus ne e Bog. Sto i isus e Bozji prorok,kako sto JASNO SE GLEDA. Kako sto Mojsie ja primal Bozjata objava i ja kazuval,taka i Isus. NELI VELI ISUS: KAKO STO GLEDAM TAKA I SUDAM. JAS NEMOZAM NISTO DA STORAM AKO NE MI DOZVOLI BOG. STO ZNACI I ISUS DOBIVAL NECIJA NAREDBA.
Ke ti povtoram a mi e krivo sto mi otidoa prasanjata no se nadevam deka so red ne citaat.
Koga umrel nekoj Blizok na Isus,isus od zal pocnal da place !!! Edno nesvatlivo e toa sto Bog nema teorija da place !!! ama ajde de... da nepocnes "ama toa e bogocovek,covecki karatkeri i bla bla....." Isus znaeme deka ozivuval. Pa prasanje e zosto ne go oziveal,a tolku go zalel ???? Oti ne e voljata Moja-kako sto veli samiot toj,ami Voljata na Onoj koj me prati :) Capito ???
Ako Bog vlegol vo Isus,togas sto e so sledniov citat i bezbroj ili Bog zboruva vo treto ili neznam koe lice:
Otac moj koji mi ih dade veci je od svih; i niko ih ne moze oteti iz ruke Oca mog.
Sinovi Bozji,site sme nie. Barem spored ISUS.
3:26 Uistinu, svi ste sinovi Božji,,,,
ги имаш ли сватено небата у куранот? или бројот седум таму?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
el_kewser, оваа тема не е наменета за цитирање сури од Куранот. Ако имаш некое прашање за христијанството, постави го и веројатно некој ќе ти одговори. Ако не ти се допаѓа одговорот, прегрни си го Куранот и речи си: „Ех шо ми е мило шо сум муслиман, а не христијанин.“
Глупаво и смешно изгледа кога некој муслиман ќе праша нешто за христијанството, ќе му одговорат и потоа вели: Е не е така, туку вака вели Куранот за тоа. Така само јавно и директно се издавате дека целта на прашањата не ви е за да го дознаете тоа што го прашувате, туку за да вршите исламистичка пропаганда копи-пејстирајќи се едни исти спам текстови од исламистичките брошурчиња.
pa me prasa od koja vera bil pa mu objasnav iaako temata e nemenata za hristijanstvo , i vo temata prasanja za islamot ima hristijanski bibliski tekstovi taka da toa sto go zboruvas moze da bide i obratno. javno i direktvo se izdavate deka celta na prasanjata ne vie da doznaete nesto tuku vrsite hristijanska propaganda postirajki od bibliski brosurcijna .sakas da ti navedam primeri , deka tvoite sovernici istoto go pravat ,

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
каде ја гледаш пропагандата
dadov samo primer;
Влезете низ тесната врата оти широки се вратите и широк е патот кој води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив, а тесни се вратите и тесен е патот што води кон животот, и малку го наоѓаатПазете се од лажните пророци кои доаѓаат во овча кожа а во себе се волци грабливи, по нивните плодови ќе ги познаете.
civi tekstovi se ovie , bibliski ili od ........ ako se bibliski zosto se upatuvaat vo temata prasanja za islamot, dali me razbiras priatele ,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom