- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.439
А тоа стиховите за нелегнување в постела со жената ако е непослушна и потоа тепање ако пак е непослушна? Тоа не е физичка и психичка тортура?Премногу се тролате и лушате у гради. Можам ако смеам тука да споделам видео, каде во Германија на улица, им читаат на луѓето зборови од Библија а им кажале дека е од Куранот, и кога ќе слушнат некој лош збор одма почнаа да вреѓаат. Кога тие завршија со вреѓање на Исламот и самиот Куран, истите луѓе што им ги читаа зборовиве им признаа дека всушност читаат од Библијата, и дека само ставиле вид фолија на Библијата што ќе ги залаже дека навистина читаат од другава книга.
Куранот, како и Библијата(верувам) е многу тешка книга за разбирање. Затоа, има многу нови книги кои го "преведуваат" Куранот, а вушност ги носат луѓето во заблуда, а највеќе по Инстаграм се проширија. пример: Зборат по страници на Инстаграм дека всушност ниќабот е задолжителен, НО тоа не е точно, туку само хиџабот бил оставен ко обврска од Бог за жените.
Исламот, НЕ ДОЗВОЛУВА НИКАКОВ ВИД ФИЗИЧКА ИЛИ ПСИХИЧКА ТОРТУРА НАД ЖЕНА ИЛИ ДЕТЕ. Во Куранот јасно си пишува, дека Рајот лежи под нозете на една жена- дали тоа била твојата мајка, твојата сопруга или ќерка. Во Исламот, жената има право на парите на маж и, но НЕ и обратно.
Можеби е Исламот најмлада религија, но зошто ли повеќе и повеќе има "reverts"? Пак ќе кажам, само тој што точно знае да го преведе и прочита Куранот, може да знае дека таа книга проповеда само љубов и простување, ширење добро..
Замислете, дури Бог кажал: Прости му на тој што ти згрешил, и јас ќе те пуштам во Рајот.
Немојте да дозволите интернетот да ве лаже толку многу и да ве полни со толку многу омраза. Муслиманка сум, но секогаш сечива вера сум почитувала и ќе почитувам, дека знам и сум сигурна, дека истотака Библијата проповеда за истото добро ко и Куранот.
Останете со здравје и не си ги трошете нервите на вакви постови, relax
Куранот е тешка книга пошто била пишувана под дејство на тешки печурки или тешки халуцинации. Ако Алах сакал верни поданици ќе ја напишел на начин кој немало да остава простор за разни интерпретации.