Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
koj bese Osama Bin Laden vo islamskiot svet?
За едни многу екстремен, за други спасител, за трети шпиун.
За мене сеуште една мистерија, и лично не верувам дека е убиен на начинот на кој американците сакаат да не убедат.
:)

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
За едни многу екстремен, за други спасител, за трети шпиун.
За мене сеуште една мистерија, и лично не верувам дека е убиен на начинот на кој американците сакаат да не убедат.
Toa e veke sigurno. Ama neli amerika, ona mora da go spasi covestvoto. :). imam citano deka bil golem poznavac na islamot, imal mnogu znaenje. Moze li celata slika za nego i al kaeda da e maslo na bush?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Toa e veke sigurno. Ama neli amerika, ona mora da go spasi covestvoto. :). imam citano deka bil golem poznavac na islamot, imal mnogu znaenje. Moze li celata slika za nego i al kaeda da e maslo na bush?
За тоа што сечат глави,врбуваат млади деца да гинат крива е Америка.Саудиска Арабија го ствара тероризмот,ниту Америка,ниту Русија,ниту било некој друг.Исламот можеби е мирољубива религија,ама помеѓу муслиманите итекако постојат радикални структури.Тие ги придобиваат луѓето кои не го познаваат добро исламот и да гинат за некакви си бедни цели.

D

Daedalus

Гостин
Без оф топици и имате тема за расправање и дебатирање, глејте држете се до прашање/одговор колку што можете повише.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
За тоа што сечат глави,врбуваат млади деца да гинат крива е Америка.Саудиска Арабија го ствара тероризмот,ниту Америка,ниту Русија,ниту било некој друг.Исламот можеби е мирољубива религија,ама помеѓу муслиманите итекако постојат радикални структури.Тие ги придобиваат луѓето кои не го познаваат добро исламот и да гинат за некакви си бедни цели.
A sto bara amerika sekade kaj sto ima muslimani? Ok saudiska arab. A oni so kogo sorabotuvaat? Jasna e celta kako den.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
A od koga evropa e hristijanska?
Inaku ziveat tuka. A amerite tamu? Bistrat tuga politika?
Е што треба да направат Америка и Европа да гледаат како муслиманите меѓусебно се колат,и ги убиваат и напаѓаат своите соседи.Не постои толеранција спрема никого,тоа што и се случи на фашистичка Јапонија,разорувањето и поделбата на Хитлерова Германија,тоа ќе им се случи и на ИСИС.Муслиманите не се ни малку посебни,ниту поскапоцени од Јапонците или било кој.Секој има право да живее слободно на Земјата,ако не му се свиѓа,тогаш нека си замине во џенетот,или во џенем кој како си сака.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
A od koga evropa e hristijanska?
Inaku ziveat tuka. A amerite tamu? Bistrat tuga politika?
Од почеток, е Христијанска.

Значи, Арапиштава и остали шљам, треба да има право да доаѓа во Европа, да спроведува шеријат по лондонските улици, а обратно не можело. Мајката?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
А што бараат Муслимани навака во Европа?
Па во европа преку 1000 години владеел шеријат.
Времето кога Шпанија(Андалузија) била исламска и владеел шеријат е најсветла точка во историјата на европа, додека карло велики не се капел во 40 дена бидејќи тоа го приближувало до бога.

Врвот на европската цивилизација била Андалузија, Кордоба милионски град во тоа време, врвни достигнувања, научни,медицински,градежни итн итн... најголемата џамија во тоа време која денес е црква, по тој урнек(пример) се направени сите цркви во европа.

За да ти на крајот ја докажеш својата мизерија и кажеш: Што бараат Муслимани навака во Европа?
Срам да ти е.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
За да ти на крајот ја докажеш својата мизерија и кажеш: Што бараат Муслимани навака во Европа?Срам да ти е.
Тебе срам ли ти е, кога прашуваш што бараат Американците на Блиски Исток?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Па во европа преку 1000 години владеел шеријат.
Времето кога Шпанија(Андалузија) била исламска и владеел шеријат е најсветла точка во историјата на европа, додека карло велики не се капел во 40 дена бидејќи тоа го приближувало до бога.

Врвот на европската цивилизација била Андалузија, Кордоба милионски град во тоа време, врвни достигнувања, научни,медицински,градежни итн итн... најголемата џамија во тоа време која денес е црква, по тој урнек(пример) се направени сите цркви во европа.

За да ти на крајот ја докажеш својата мизерија и кажеш: Што бараат Муслимани навака во Европа?
Срам да ти е.
Супер е ова што го спомена,ама тогашното исламско општество со ова сега нема благе везе.Ти знаеш ли дека тогаш во исламот било златно доба.Сите најголеми исламски мислители,филозофи,иноватори од арапскиот свет се од тоа време,и повеќе нема разум во исламскиот свет,сега е мрачно доба.Еден голем ум кој го ценам од тоа време е Авицена,и направи споредба негова со Бин Ладен,разликата помеѓу нив милиони светлосни години,иако овој вториов живееше во 21 век,а неговотo ниво,знаење,култура беа како за пештерски човек.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
Како не ти е тебе срам да го споредуваш оваа геноцидна идеологија која ја подржуваш без срам и перде тука, со Исламот од Среден Век, кој во тоа време беше носител на факелот на човековиот развој.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Како не ти е тебе срам да го споредуваш оваа геноцидна идеологија која ја подржуваш без срам и перде тука, со Исламот од Среден Век, кој во тоа време беше носител на факелот на човековиот развој.
Тебе ти е само криво што не ја подржувам оваа геноцидна идеологија, па сакаш да ми ставиш зборови во уста со тоа што си ги перцепираш работите на свој удбашки начин, како и што те учеле. :)

Исламот е составен дел од европа, сакале да признаете или не... преку 1000 години европа била исламска, носител на човековиот развој, база за многу научни достигнувања.
И се додека вака не се гледа на исламот и муслиманите, ќе има проблеми.

Се додека муслиманите не ги перцепирате како реалност туку проблем, ќе бидат проблем.
Се додека се однесувате кон нив дискриминаторски и како да се луѓе од втор ред, дојдени од некаде, итн итн... ќе имате проблеми.

Ти бериче сакаш да пукнеш што јас не ја подржувам геноцидната политика на ИДИШ, која ја креира Америка и ја финансира и ја снабдува со оружје, тебе ти е криво човече што јас не го подржувам тоа.
што вика народот: ти иде од гзот да си каснеш заради тоа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom