Прашања за Исламот III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
јас не сум слушнал тоа.....може да ми кажеш кој го дозволил??
Сура 3
28. Верниците не ги земаат неверниците за заштитници наместо верниците. Сторителот на тоа нема ништо кај Аллах. Направете го тоа само ако се плашите од нив.[DOUBLEPOST=1393522157][/DOUBLEPOST]
a da go prasas ti sto velis
Важи. Донеси го, ќе го прашам.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Сура 3
28. Верниците не ги земаат неверниците за заштитници наместо верниците. Сторителот на тоа нема ништо кај Аллах. Направете го тоа само ако се плашите од нив.
јас овде гледам само доказ дека тоа не е така..............????

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
а ти нели си атеист.....................од кај знаеш што пишува во куранот??? :facepalm:
Jas kako ateist citam sto sakam posto neli nesum venik i nema nikakov efekt. Ti kako hrsitjanski vernik go znaes kuranot a osnovni raboti od tvojata vera ne poznavas.
PS: Daj ne ne truj deka si Hristijanin. Poodamna ti kazav deka ne pieme nafta tuka .

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
јас овде гледам само доказ дека тоа не е така..............????
Не ги земајте неверниците за заштитници - не им верувајте! И потоа вели - Сторителот на тоа нема ништо кај Алах! - Значи ослободен е од одговорност за делата кон неверниците.

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
mojsej zboruval so boga no ne mu go videl likot na boga tuku razgovaral so boga , glasot negov samo go slusal.

„Покажи ми ја Својата слава,” замоли Мојсеј.
19 „Ќе дозволам пред тебе да помине сиот Мој болскот - одговори - и пред тебе ќе го изустам Своето име Господ. Ќе бидам милостив кому што сакам да бидам милостив; ќе му се смилувам кому што сакам да му се смилувам.
20 А ти - додаде - не можеш да го видиш Моето лице, зашто човек не може да Ме види Мене и да остане жив.
21 Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
22 Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
23 Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Не ги земајте неверниците за заштитници - не им верувајте! И потоа вели - Сторителот на тоа нема ништо кај Алах! - Значи ослободен е од одговорност за делата кон неверниците.
и кај пишува може да лажете? прво ти пишува......не ги земајте..........сторителот на тоа нема ништо кај Аллах...................Аллах е далеку од тоа. кој ти ги извртел вака ајетите??

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Aj eve ti prosta formula:
Ti se izjasna kako vernik taka? Ako citas "sveti knigi" od druga vera znaci si ja pogazuvas tvojata = NEVERNIK
не!?!?!?!?!?! ти ако си атеист а читаш верски книги значи има нешто неатеистичко во тебе. моја книга е и тората и евангелието и куранот

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
не!?!?!?!?!?! ти ако си атеист а читаш верски книги значи има нешто неатеистичко во тебе. моја книга е и тората и евангелието и куранот
Again prosta formula:
Atesit ne se ragas ...ateist postanuvas.... i vernik ne se ragas ...vernik postanuvas.....ama koga citas sveti knigi i menasj vera ko corapri ednostavno ti si NEVERNIK !

PS:Sto pravime ako utre nekoja nova vera nikne ....kako torbesite i ti za vreka komiri ke menjas.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Верниците не ги земаат неверниците за заштитници наместо верниците. Сторителот на тоа нема ништо кај Аллах. Направете го тоа само ако се плашите од нив. Аллах ве опоменува за Себе и свратилиштето е кон Него.

Лага измислуваат оние кои, навистина, не веруваат во знаменијата Аллахови. Оние се, токму, лашковци!
اللَّهِ زُلْفَىٰ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ
Аллах, секако, не ги упатува лашковците и неверниците! ez zumer.

1. Нека пропаднат лашковците,
  2. الَّذِينَ هُمْ فِي غَمْرَةٍ سَاهُونَ

кои се вглавени во незнаење, и уште рамнодушни!
    Ез-Заријат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
mojsej zboruval so boga no ne mu go videl likot na boga tuku razgovaral so boga , glasot negov samo go slusal.
...
23 Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види
Дали можеби вехабизмот учи дека Господ го излажал Мојсеј, па иако му рекол дека ќе го види, тој сепак не го видел.

Kajgana Shop

На врв Bottom