Како што објаснив погоре,ќе објаснам и сега грубо и накраткоI sea koj go napisal kuranot?
Како што објаснив погоре,ќе објаснам и сега грубо и накратко
Куранот е Аллахов говор,кој преку мелекот Џибрил му е објавуван на Мухаммед а.с. цели 23 години колку траела неговата мисија.
Да.Shto e toa melek....angel?
Im zameruvam na Hristiojanite shto mu dale chovechki lik na Bog, tuka ne mislam na Isus.
Се што јас можам да ти кажам е: Како Нему му доликува.Im zameruvam na Hristiojanite shto mu dale chovechki lik na Bog, tuka ne mislam na Isus.
Govorot e isto taka chovechka osobina...
Prashanjeto e...
Kako komuniciral Alah so angelot?
И никогаш нема да го смените календарот како што е со светата книга?Арапските држави мислам дека се раководат,некои и паралелно со постоечкиот.
Господ го направи човкот според својот лик. Не му дале луѓето човечки лик на Бога, напротив, Господ нив ги создал според својот.Im zameruvam na Hristiojanite shto mu dale chovechki lik na Bog, tuka ne mislam na Isus.
Ако се воспостави негде во светот шеријатска држава ќе си работи спрема исламски календар, а јас во македонија не можам да го сменам календарот.И никогаш нема да го смените календарот како што е со светата книга?
Dali go znaesh koranot na pamet..ili dobar del od nego?Се што јас можам да ти кажам е: Како Нему му доликува.
Аллах поседува својства кои само нему му доликуваат,во Куранот вели дека ништо не е како Он и ништо не му е слично.
Да,говорот е особина која ја поседува човекот
Исламското верување е дека својствата кои ги поседува Аллах се единствени и не се исти и слични со ниедно негово створение,не само човекот.
Какви се? Онакви како Тој ги опишал во Куранот и како Мухаммед ни пренел во веродостојни хадиси,не одиме во понатамошни објаснувања за тоа какви се тие својста и каков е тој говор.
Знам доста но не многу,ако правиш муабет за знаење Куран на арапски.Dali go znaesh koranot na pamet..ili dobar del od nego?
да, за муслиманите ме интересираше за нивниот календар, за ниту еден друг, туку дали смее да се смени календарот ваш или 1400 години не е сменет како книгатаАко се воспостави негде во светот шеријатска држава ќе си работи спрема исламски календар, а јас во македонија не можам да го сменам календарот.
Битни датуми,како што се празниците(Курбан и Рамазан Бајрам почнуваат и завршууваат спрема исламски календар) итд итд..
Не знам која е целта на прашањето.
Не сум многу запознаен со исламскиот календар освен што од кооператива дознав дека е погрешен и штетен.да, за муслиманите ме интересираше за нивниот календар, за ниту еден друг, туку дали смее да се смени календарот ваш или 1400 години не е сменет како книгата
Sto mislish za Sufite?Знам доста но не многу,ако правиш муабет за знаење Куран на арапски.
Го усовршувам читањето, а сега почнав и арапски да учам за да го учам и разбирам подобро.
Многу се забегани во филозофии кои во најголем број на случаеви ги водат во заблуда.Sto mislish za Sufite?
Koja e tvojata pretstava za niv?