Прашања за Исламот III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Без разлика дали е вака или е така, зградите близначки се само една теорија на заговор, бидејќи на Америка во тоа време им требаше причина за да ја нападна Ирак и тоа се случи.

Само за едно постетување, подрумите на едната зграда претставуваа едено од најголемите складишта за злато во светот, но неколку денови пред падот на зградите целото злато е извадено од зградите, дали случајно или не тоа е абсурдно да се зборува!
Епа не е само една теорија на заговор, колку сакаш ги има.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Епа не е само една теорија на заговор, колку сакаш ги има.
Точно така и тоа со спомнувањето на оваа случка во Куранот е заговор да се поврзи случката со Исламот, демек еве како Исламот го оправдува Терористичкиот чин, бидејќи генералната цел беше исламот да се прикаже како поддржувач на тероризмот, за да се дојде до овие заклучоци кои денес се носат на сметка на Исламот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Точно така и тоа со спомнувањето на оваа случка во Куранот е заговор да се поврзи случката со Исламот, демек еве како Исламот го оправдува Терористичкиот чин, бидејќи генералната цел беше исламот да се прикаже како поддржувач на тероризмот, за да се дојде до овие заклучоци кои денес се носат на сметка на Исламот.
Си помешал нешто, оди на линкот, види кој се посочува како виновник.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Си помешал нешто, оди на линкот, види кој се посочува како виновник.

Јас не гледам линкови, кои може да ги постира секој, гледам глобално размислување и изворот од каде е пласирано тоа размислување, бидејќи можеби има и голем број на муслимани кои поверувале во сето тоа и дури и такви кои се гордееле кажувајќи како нивната света книга го предвидела тоа однапред, но реалноста е јасна за оној кој сака да ја види.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ти изгледа не читаш....конкретната сура 9:11 воопшто не спомнува никаков орел, никаков син и никаква арабија....и непостои киселина "тернит", најверојатно мислиш на термит запаллива смеса од метални оксиди која може да достигне огромни температури.
,,For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle'' овде се збори за штурецот и мравката ако ја добро разбирам англиски.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
,,For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle'' овде се збори за штурецот и мравката ако ја добро разбирам англиски.
О ти :)
Читаш што пишува или не?
Во глупостиве на линкот вика дека нападот е нешто поврзан со Куранот,сура 9,ајет 11.
а 9:11 гласи:
Ali ako se oni budu pokajali i molitvu obavljali i zekat davali, braća su vam po vjeri. - A Mi dokaze objašnjavamo ljudima koji razumiju.

Никакви орли,никакви мравки,никакви штурци.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
О ти :)
Читаш што пишува или не?
Во глупостиве на линкот вика дека нападот е нешто поврзан со Куранот,сура 9,ајет 11.
а 9:11 гласи:
Ali ako se oni budu pokajali i molitvu obavljali i zekat davali, braća su vam po vjeri. - A Mi dokaze objašnjavamo ljudima koji razumiju.

Никакви орли,никакви мравки,никакви штурци.
Читам ја убаво,ама тоа го пишува во куранот,сум го читал порано затоа и напишав не реков дека во Сура го пишува.ЧИТАШ ТИ ??????????????????????????

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
  1. فَإِنْ تَابُوا وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ فَإِخْوَانُكُمْ فِي الدِّينِ ۗ وَنُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ

Па, ако се покајат, и ако намаз извршуваат, и ако зекат даваат, тогаш, браќа се ваши по вера. Ние ајетите потенко ги објаснуваме за луѓето кои знаат! 9:11

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
шетни ама таа реченица се покажува на дело,Америка закла многу ваши БРАЌА ПО ВЕРА таму на истокот и Африка иако вие овде во Македонија ја сакате неизмерно
Izgleda ti najmnogu se gordees so toa sto izvrzuva ubistva, i neizmerno ja podrzuvate , (dobro e sto barem go priznavate toa)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Izgleda ti najmnogu se gordees so toa sto izvrzuva ubistva, i neizmerno ja podrzuvate , (dobro e sto barem go priznavate toa)
Ја знаеш ли мојата етничка припадност ? и може ли да претпоставиш на кое малцинство алудирав ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ја знаеш ли мојата етничка припадност ? и може ли да претпоставиш на кое малцинство алудирав ?
Алудираше на албанците,бидејќи е познато дека албанците ги симпатизираат американците,клинтон,минтон,косово,мосово итд итд

Јас овде зборам за муслимани,освестени,кои не ја ставаат националната припадност пред верската.
Тие не верувам дека ја сакаат америка колку ти што кажа,неизмерно. :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Алудираше на албанците,бидејќи е познато дека албанците ги симпатизираат американците,клинтон,минтон,косово,мосово итд итд

Јас овде зборам за муслимани,освестени,кои не ја ставаат националната припадност пред верската.
Тие не верувам дека ја сакаат америка колку ти што кажа,неизмерно. :)
10 points - Albania :D
--- надополнето: 3 декември 2013 во 15:12 ---
i sto ima vrska toa so albancite i muslimanite
па прочитај што пишав претходно за тоа што ме цитираше.

Kajgana Shop

На врв Bottom