Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
dosta so copy paste daj odgovori na prasanjata.posto spomna 11/09
koj go stori toa ? imas cvrsti dokazi ? sto ako izleze na kraj deka samata (al kaeda ) cia si go napravi toa. togas sto bi bilo? na kogo ke go osudis ,si ze zaprasal koj e bin laden,? si se zaprasal kako moze zaradi eden covek bin laden, da napadanes i da ubivas drugi iladnici nevini luge?si se zaprasal koja bese poentata sto go napadna irag,,,zaradi nukleanrio oruzje?, go najdoa li?i koj ke odgovara za toa zlodelo? i ako bil musliman zosto go osuduvas islamot kako teroristicka ideologija.koga islamot nema vrska so toa?
Абе ти викаш доста со копи пејст?
Хаха, а бе засрами се, сите постови ти се копирани....

Цврсти докази за тоа дека муслимански терористи го извршија нападот и тоа како постојат.
Покажани се неколку пати овде и таму, но вашата игнорантност и заспепеност не ви дозволуваат да гледате подалеку од она што ви го сервира книжулето...
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:28 PM ---
pa ubavo mu objasnav da ne saka da mu kaze i koga ke umre.
Немаш одговор, бидејќи религијата ти е лажна, измислена како и сите други, затоа и ваков одговор даваш.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Абе ти викаш доста со копи пејст?
Хаха, а бе засрами се, сите постови ти се копирани....

Цврсти докази за тоа дека муслимански терористи го извршија нападот и тоа како постојат.
Покажани се неколку пати овде и таму, но вашата игнорантност и заспепеност не ви дозволуваат да гледате подалеку од она што ви го сервира книжулето...
koj najde da zboruva. jas na mnogu navrati imam spomnato no koj go ceni moeto mislenje za i okoluu situacijata sto se slucuva vo ova denesnica,, vie ste osoba a i mnogu drugi izbuvlivi koi zaradi nekoj sto ke izvrsi nekoe zlodelo a e musliman toa zlodelo mu go prepisuvate na islamot... pa zasrametese be luge..nasilstvoto sto se sproveduva od strana na nekoi grupacii koi se povikuvaat na islamskata pripadnost e rezultat na odredena filozofija koi ja zastapuvaat tiee grupacii . no poftorno ke naglsamm stavot na islamot vo negovoto propovedanje e krotokost prostevanje milost, i preziraanje na sekoe nasilostvo i grubost, kako i da e tie grupacii koi go pravat toaa pod pozadina na islamot, sledat zamislena logika koj a go opravduva nasilstvoto , i se pojavuva kaj nekoi izbuvlivi i euforicni mladi i prosti povrsni luge koi se zadrzauvaat na povrsinata i ne navleguvaat podlaboko

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не сакав да ви се замешам, зошто не го познавам Исламот толку, но навистина претеравте. Има примери за „верници“ и во другите религии кои лошо ја сфатиле пораката од Бог, па така и кај Муслиманите. И Христијани колеле и палеле во името на Бог, но не значи дека навистина Бог им наредил така. Не значи дека сите Муслимани се исти и веруваат и го прават тоа што го прави Џихадот. Дури можам да кажам дека има поголеми и почисти верници во нивните редови отколку кај Христијаните.
И што сте му „запнале“ на човекот. Поради една или друга причина почнал да верува во Алах, дали поради склоп на околности или поради местото и времето во кое се родил. Но што треба да направи сега според вас? Да престане да верува? Да се „убие“? Секој си одлучува во што сака да верува, треба да го почитуваме нивниот избор.
П.С И дај престанете да ги ставате сите Муслимани во истиот кош на „Џихадот“

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
За да ти докажам дека турците не биле праведни во нивно време, зедов од локалната библиотека една книга, која е напишана пред пред 2 и пол векови, кога турците мрсно владееле со македонија.
Човекот се викал Марко Цепенков роден 1800-та година некаде.

Прочитај, што вика книгата, ДИРЕКТНО НАПИШАНА од него а не од некој историчар.

Не ја следам дискусијата, нити пак сум запознаен со твоите постови но морав да ти го кажам следново:

Многу ми е мило што се уште има луѓе кои за да прочитаат и научат нешто користат книги од библиотека, а не википедија. Браос.

T

Tetro

Гостин
Не сакав да ви се замешам, зошто не го познавам Исламот толку, но навистина претеравте. Има примери за „верници“ и во другите религии кои лошо ја сфатиле пораката од Бог, па така и кај Муслиманите. И Христијани колеле и палеле во името на Бог, но не значи дека навистина Бог им наредил така. Не значи дека сите Муслимани се исти и веруваат и го прават тоа што го прави Џихадот. Дури можам да кажам дека има поголеми и почисти верници во нивните редови отколку кај Христијаните.
И што сте му „запнале“ на човекот. Поради една или друга причина почнал да верува во Алах, дали поради склоп на околности или поради местото и времето во кое се родил. Но што треба да направи сега според вас? Да престане да верува? Да се „убие“? Секој си одлучува во што сака да верува, треба да го почитуваме нивниот избор.
П.С И дај престанете да ги ставате сите Муслимани во истиот кош на „Џихадот“
Остај сега приказните. Приказни имало и секогаш ќе има.

Патем, имам неколку пријатели Муслимани. И ги почитувам, навистина ги почитувам, жити очите две кои ги носам. Имам и неколку пријатели кои студираат теологија на Исламска религија, со кои повремено разговараме на тие теми.

Лошо е тоа што членот погоре не нарекува неуки, со цел да си го одбрани ставот на начин со копирање едни те исти мислења.
Ама, не е он крив. Неговата религија е само копија на претходно исцрпените теми, плус некои фини додатоци.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Остај сега приказните. Приказни имало и секогаш ќе има.

Патем, имам неколку пријатели Муслимани. И ги почитувам, навистина ги почитувам, жити очите две кои ги носам. Имам и неколку пријатели кои студираат теологија на Исламска религија, со кои повремено разговараме на тие теми.

Лошо е тоа што членот погоре не нарекува неуки, со цел да си го одбрани ставот на начин со копирање едни те исти мислења.
Ама, не е он крив. Неговата религија е само копија на претходно исцрпените теми, плус некои фини додатоци.

Дали е копија или не е, тој се пронашол некаде и верува во тоа. Ти неможеш да се пофалиш со таа одлика, па затоа немој да ги критикуваш другите што размислуваат различно од тебе.

T

Tetro

Гостин
Дали е копија или не е, тој се пронашол некаде и верува во тоа. Ти неможеш да се пофалиш со таа одлика, па затоа немој да ги критикуваш другите што размислуваат различно од тебе.
Сите денешни религии се копии на некоја претходна, не е само тој верник за да се најде погоден. Има многу кои читаат тука, а не сакаат да трошат букви од тастатурата. Не сакаат да ни кажат на кој начин нивната вера се разликува од другите.
Епа, и јас се наоѓам по малку во сите денешни верувања, сакам да ја најдам вистинската и да си верувам и јас во нешто. Ви пречи тоа?
kako mislis islamot e kopija od drugite religija

mozes da go dokazis toa? eve istaj biblija istaj kuran da vidime vo sto se razlikuvaat? i ne zaboravaj bog e eden i verata kaj boga e edna?
Дали имате прочитано некоја книга од друга религија?
Тората, Библијата, Куранот,... во сите книги се пишува за големината на "Бог", секоја е препис на претходната и учењето е во глобала исто. Само зависи од начинот на толкувањето, кој како ќе си протолкува. Не само во Вашата книга има грешки, насекаде ги има. Тоа се претежно грешки во преводот, ништо повеќе, што наведува на грешни мислења.

V

Vollstandig

Гостин
na sekoj narod e ispraten verovesnik ,, toa jas ne go kazuvam tuku bog,, a ti sto kazuvas toa e rekla kazala.

istorijata ja pisuva koj kako ke posaka.. zemi druga istorija sosema poinaku ke pisuva.. bidi siguren
Види пријателе, јас воопшто не ти ја мразам религијата, ниту сакам да ти ја оспорам. Ти имаш верување дека Аллах џ.ш е единствен бог, и дека нема други богови, и куранот света книга итн итн итн.
Мене тоа не ми е битно кој колку верува, за исламот знаам доволно како и за христијанството, трагајќи по вистина.

Муабетот беше, за турците што спомна дека биле “Милозливи со нас“ ти посочив еден историски документ, факт испечатен на книга од марко цепенков, дека не биле толку многу милозливи, напротив биле зли и расипани, како хамбургер од некоја сендвичара.

M

Muranyi

Гостин
i koj go stori toa ? imas cvrsti dokazi ? sto ako izleze na kraj deka samata (al kaeda ) cia si go napravi toa. togas sto bi bilo? na kogo ke go osudis ,si ze zaprasal koj e bin laden,? si se zaprasal kako moze zaradi eden covek bin lade, da napadanes i da ubivas drugi iladnici nevini luge?si se zaprasal koj bese poentat sto go napadna irag,,,zaradi nukleanrio oruzje?, go najdoa li?i koj ke odgovara za toa zlodelo? i ako bil musliman zosto go osuduvas islamot kako teroristicka ideologija.koga islamot nema vrska so toa?
--- надополнето: Oct 31, 2011 1:52 PM ---

na sekoj narod e ispraten verovesnik ,, toa jas ne go kazuvam tuku bog,, a ti sto kazuvas toa e rekla kazala.

istorijata ja pisuva koj kako ke posaka.. zemi druga istorija sosema poinaku ke pisuva.. bidi siguren
Абе вие го проучувате Куранот или се занимавате со Conspiracy theories?Просто да се чуди човек колку сте опседнати со Америка и Израел,да мисли човек дека во разузнавачки служби работите.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Kuranot e bleda kopija na Biblijata, koja e pak bleda kopija na Torata, koja e pak bleda kopija na starogrckata mitologija, koja pak e bleda kopija...... se izmoriv mnogu ima.:(

Sfatete site ovie bogovi vo koi veruvate Zevs, Jehova, Alah itn. se protivnici na sinot na Odin - Gromovnikot Tor - edinstveniot i najsilniot i najmokniot megju tie entiteti. Site nabrojani se proizvod na Loki vo besposhtednata bitka za tronot na semokjniot Odin.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Едно практично прашање:

Дали и кога планирате да праите журка тука, иста ко у Босна пред некој ден?
....чисто, да си знам да не се мувам околу амбасада тоа време.

фала unapred

ahmelijudlihumah

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Абе вие го проучувате Куранот или се занимавате со Conspiracy theories?Просто да се чуди човек колку сте опседнати со Америка и Израел,да мисли човек дека во разузнавачки служби работите.
ajde de....mozebi rabotaam za al kaeda:pos:
--- надополнето: Nov 1, 2011 5:57 PM ---
Kuranot e bleda kopija na Biblijata, koja e pak bleda kopija na Torata, koja e pak bleda kopija na starogrckata mitologija, koja pak e bleda kopija...... se izmoriv mnogu ima.:(

Sfatete site ovie bogovi vo koi veruvate Zevs, Jehova, Alah itn. se protivnici na sinot na Odin - Gromovnikot Tor - edinstveniot i najsilniot i najmokniot megju tie entiteti. Site nabrojani se proizvod na Loki vo besposhtednata bitka za tronot na semokjniot Odin.
toa e tvoe razmisluvanje no ne znaci deka e taka . porakata na seko bozji verovesnik e da ja soopstat na sekoj narod taa poraka e vistinskiot bog e samo eden da se obozava samo nego i da se pridruzuvas kon negovite naredbi,, taa poraka sto mojsej ja imal kon evreite i isus i muhamed i noe i avram e istat i site tie veruvat vo eden bog i verat e edna, ednata so druga se nadopolnuva, , posle islam nema drug bozji verovesnik nitu bozja kniga kuran e pecat na site tie bozji knigi.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
ajde de....mozebi rabotaam za al kaeda:pos:
Можеби и не работиш за нив, али гарант ти се навлажнуваат гаќичките кога ќе чуеш дека тепаат Каури у Египет или на Косово.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
u
Едно практично прашање:

Дали и кога планирате да праите журка тука, иста ко у Босна пред некој ден?
....чисто, да си знам да не се мувам околу амбасада тоа време.

фала unapred

ahmelijudlihumah
utre na ova vreme:pos:
--- надополнето: Nov 1, 2011 6:02 PM ---
Можеби и не работиш за нив, али гарант ти се навлажнуваат гаќичките кога ќе чуеш дека тепаат Каури у Египет или на Косово.
gluposti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom