Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Да сум чула, а во однос на останатиот текстот дали имаш коментар?
Sekako,imam.
Vie velite deka,ako na zenata i e naredeno da ja pokrie kosata,samo od nea se bara bogobojazlivost... Hidzabot na zenata ja pravi bogobojazna a na maskoto nesto drugo. Od druga strana,ona sto se bara od maskoto (za da pokaze bogobojaznost) ne se bara od zenskoto.
Veke objasni Bratot Omer sto bara Vozviseniot od zenata. Za Muslimanot na primer zadolzitelni se 5 dnevni namazi,koj klanja i noken namaz (nafila) toa e uste podobro za nego,no toa e dobrovolen namaz. Dokolku nekoj ne klanja dobrovolen namaz a gi klanja onie 5,znaci gi ispolnuva dolznostite prema Boga a onoj koj voopsto ne klanja pravi propust.
Allah dz.s na primer ne bara od zenata da gradi,dodeka za mazot rabotata,trudot,gradenjeto e vrsta na ibadet. Na mazot i rabotata,trudot,go pravi bogobojazen,a od zenata toa ne se bara. Normalno,mazite i zenite imaat razliciti obvrski prema Sozdatelot.

За тоа, иди вежбај и храни се здраво. Тоа нема врска со покривање и забулување.
Za vam e mozebi ne svatlivo,no za nas i pristojnoto oblekuvanje deluva vo zacvrstuvanje na nasiot duh. Kako sto na primer i pravenjeto dobri dela go zacvrstuva nasiot duh. Koga ke mu pomognes na nekogo go zacvrstuvas svojot duh,iako ne vezbas i nisto ne konzumiras.... a napravis zlo delo,janza ke te jade cel zivot,sugestija i taka dusevno ke se razbolis.... Ustvari,vezbanjeto i jadenjeto e za zacvrstuvanje na teloto a dusata za da se zacvrsti,nema potreba od vezbanje i hranenje,na dusata i trebaat duhovni vezbi,no vo sekoj slucaj se povrzani. Ako ti je zdrava narakvicata,uz rabotata i rakata ke ja socuvas,ako ti e slaba ke ja ostetis i rakata. Teloto e shtit za dusata a dusata e negov dvigatel.

DMT,vie nemate nikakva primedba na raznoraznite vasi bogovi (modni kreatori) koi nudat epten sprotivna moda i imidz,toa cak se smeta za moda. Isto e... kako sto vie nemozete da se iznacudite na toa sto Bog i naredil na zenata da ja pokrie KOSATA,nie nemozeme da vi se nacudime kako moze za moda da smetate takov nemoral i nepristojna obleka,takov razvrat.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Sekako,imam.
Vie velite deka,ako na zenata i e naredeno da ja pokrie kosata,samo od nea se bara bogobojazlivost... Hidzabot na zenata ja pravi bogobojazna a na maskoto nesto drugo. Od druga strana,ona sto se bara od maskoto (za da pokaze bogobojaznost) ne se bara od zenskoto.
Veke objasni Bratot Omer sto bara Vozviseniot od zenata. Za Muslimanot na primer zadolzitelni se 5 dnevni namazi,koj klanja i noken namaz (nafila) toa e uste podobro za nego,no toa e dobrovolen namaz. Dokolku nekoj ne klanja dobrovolen namaz a gi klanja onie 5,znaci gi ispolnuva dolznostite prema Boga a onoj koj voopsto ne klanja pravi propust.
Allah dz.s na primer ne bara od zenata da gradi,dodeka za mazot rabotata,trudot,gradenjeto e vrsta na ibadet. Na mazot i rabotata,trudot,go pravi bogobojazen,a od zenata toa ne se bara. Normalno,mazite i zenite imaat razliciti obvrski prema Sozdatelot.

Za vam e mozebi ne svatlivo,no za nas i pristojnoto oblekuvanje deluva vo zacvrstuvanje na nasiot duh. Kako sto na primer i pravenjeto dobri dela go zacvrstuva nasiot duh. Koga ke mu pomognes na nekogo go zacvrstuvas svojot duh,iako ne vezbas i nisto ne konzumiras.... a napravis zlo delo,janza ke te jade cel zivot,sugestija i taka dusevno ke se razbolis.... Ustvari,vezbanjeto i jadenjeto e za zacvrstuvanje na teloto a dusata za da se zacvrsti,nema potreba od vezbanje i hranenje,na dusata i trebaat duhovni vezbi,no vo sekoj slucaj se povrzani. Ako ti je zdrava narakvicata,uz rabotata i rakata ke ja socuvas,ako ti e slaba ke ja ostetis i rakata. Teloto e shtit za dusata a dusata e negov dvigatel.

DMT,vie nemate nikakva primedba na raznoraznite vasi bogovi (modni kreatori) koi nudat epten sprotivna moda i imidz,toa cak se smeta za moda. Isto e... kako sto vie nemozete da se iznacudite na toa sto Bog i naredil na zenata da ja pokrie KOSATA,nie nemozeme da vi se nacudime kako moze za moda da smetate takov nemoral i nepristojna obleka,takov razvrat.
Јасно ми е дека пристојното облекување во ваши очи ги зацврстува духот. Таква ви е етиката. Јас не мислев на тоа, и тоа не ми ни пречи - се додека е доброволно, а не принудено....прајте си како ви одговара. Јас само коментирав дека Во Здраво Тело - Здрав Дух нема врска со гардеробата.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Јасно ми е дека пристојното облекување во ваши очи ги зацврстува духот. Таква ви е етиката. Јас не мислев на тоа, и тоа не ми ни пречи - се додека е доброволно, а не принудено....прајте си како ви одговара. Јас само коментирав дека Во Здраво Тело - Здрав Дух нема врска со гардеробата.
Milo mi e sto razbiras i sto ne ti preci. Sekako deka e dobrovolno... A ete,ti mislis deka izrekata "vo zdravo telo-zdrav duh" nema vrska so pokrivanjeto,jas mislam deka ima. Na Muslimankata Hidzabot (samijata) ja pravi Gorda. Ednostavno,ne se cuvstvuva kako samo predmet za dobra reklama. Bara rabota so svojata vestina i sposobnost,so svoeto znaenje i diploma a ne so svoeto telo. Taa taka se cuvstvuva vistinska ZENA i ednakva so Mazite. So nejzinoto pokrivanje taa ukazuva na nejzinata golema vrednost.

Edna muslimanka otisla vo zlatara da si kupi nakit. Koga ja zabelezale prodavacite tamu (taa so hidzab) ja prasale zosto e taka zamotana. Ovaa im veli; prvo posluzeteme potoa ke vi odgovoram i na toa.
Drzite li Dijamanti,prasala zenata so samija ? Drzime,rekle tie.
Moze li da vidam ?
Sekako !
Pa go otvorile sefot,od vnatre izvadile tasna kodirana,od tasnata gi izvadile dijamantite zavitkani vo specijalni svileni maramcinja.
Zenata so Hidzab prasala zosto tolku gi sokrivaat.
Ovie odgovorile deka se toa dragoceni kamenja.
Taka se cuvstvuvame i nie,odgovorile zenata so hidzab.... a obicna bizuterija,ene na izlogot sekoj da ja gleda.

Sekogas ona sto e vredno i skapoceno,go sokrivame ili go stavame na sigurno mesto. I biserot na dnoto skolkata go pokriva.

Taka se cuvstvuvaat i zenite Muslimanki,barem onie koi svesno toa go pravat a toa e i pricinata te. edna od pricinite a bezbrojni se koristite za zenata od nosenje na hidzabot i toa ne e praksa samo kaj Muslimanite,tuku bilo i kaj hristijanite,denes ne. Eden Italijanski premier veli: Barate od mene da ja zabranam samijata kaj Muslimankite a znaete deka nikade ne ste videle ikona na marija kade e bez hidzab.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ednostavno,ne se cuvstvuva kako samo predmet za dobra reklama. Bara rabota so svojata vestina i sposobnost,so svoeto znaenje i diploma a ne so svoeto telo. Taa taka se cuvstvuva vistinska ZENA i ednakva so Mazite. So nejzinoto pokrivanje taa ukazuva na nejzinata golema vrednost.
Ако целта е рамноправност со мажите, зошто жените несмеат да се шетаат без машка придружба во исламските земји како Иран или Саудиска Арабија?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ќе се сложиме да не се согласуваме. Јас таа поговорка ја разбирам дека треба да се грижиме за нашето тело - да јадеме здраво, да се движиме, да вежбаме....Ако носиш гардероба што те прави да се осеќаш убаво - тоа и ќе се покаже преку самодоверба. Али во мои очи гардеробата не е еднаква на буквално здраво тело во физичка кондиција.

Milo mi e sto razbiras i sto ne ti preci. Sekako deka e dobrovolno... A ete,ti mislis deka izrekata "vo zdravo telo-zdrav duh" nema vrska so pokrivanjeto,jas mislam deka ima. Na Muslimankata Hidzabot (samijata) ja pravi Gorda. Ednostavno,ne se cuvstvuva kako samo predmet za dobra reklama. Bara rabota so svojata vestina i sposobnost,so svoeto znaenje i diploma a ne so svoeto telo. Taa taka se cuvstvuva vistinska ZENA i ednakva so Mazite. So nejzinoto pokrivanje taa ukazuva na nejzinata golema vrednost.

Edna muslimanka otisla vo zlatara da si kupi nakit. Koga ja zabelezale prodavacite tamu (taa so hidzab) ja prasale zosto e taka zamotana. Ovaa im veli; prvo posluzeteme potoa ke vi odgovoram i na toa.
Moze li da vidam ?
Sekako !
Pa go otvorile sefot,od vnatre izvadile tasna kodirana,od tasnata gi izvadile dijamantite zavitkani vo specijalni svileni maramcinja.
Taka se cuvstvuvame i nie,odgovorile zenata so hidzab.... a obicna bizuterija,ene na izlogot sekoj da ja gleda.

Sekogas ona sto e vredno i skapoceno,go sokrivame ili go stavame na sigurno mesto. I biserot na dnoto skolkata go pokriva.

Taka se cuvstvuvaat i zenite Muslimanki,barem onie koi svesno toa go pravat a toa e i pricinata te. edna od pricinite a bezbrojni se koristite za zenata od nosenje na hidzabot i toa ne e praksa samo kaj Muslimanite,tuku bilo i kaj hristijanite,denes ne. Eden Italijanski premier veli: Barate od mene da ja zabranam samijata kaj Muslimankite a znaete deka nikade ne ste videle ikona na marija kade e bez hidzab.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Tie zabulenite licat na zeni a ovie razgolenite mi licat na kurvi no vo sekoj slucaj i da e obratno, ne go slusaat Isus koj rekol da se pokriva teloto ako razgoluvanjeto pobuduva sexualna zelba kaj drugite neli on rekol slusnavte deka e kazano ne pravi preljuba a jas vi velam deka sekoj onoj koj ke pogledne zena sto ne e negova so zelba toj veke napravil preljuba, ne mi e jasno od kade tolkava potreba da se identifikuvate kako hristijani a u isto vreme ako ideme po Biblijata velite e toa e kniga napisana pred poveke od 2 000 godini epa togas sto?
Islamot toa se nadovrzuva i e celosno prezemeno od predhodnite objavi nego sea stvarta e sto ako Islamot insistira da se zivee spored toa togas toa e nazadno i fundamentalisticki a ako se sledi samo verbalno a drugo se pravi e togas ok znaci bolje da se kaze slusajte toa vazelo za toa vreme ne se identifikuvame so nesto takvo no sepak ke vidis site se identifikuvaat so nekoja kniga stara tolku i tolku godini a u istovreme ne ziveat spored nea posto neli toa vazelo za togas.
Pa tamu pisuva ne ubivaj ne kradi ne ova ne ona i toa vazi samo za toa vreme ili koga se raboti za takvi raboti treba da se znae deka tuka vremeto ne menuva nisto.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Tie zabulenite licat na zeni a ovie razgolenite mi licat na kurvi no vo sekoj slucaj i da e obratno, ne go slusaat Isus koj rekol da se pokriva teloto ako razgoluvanjeto pobuduva sexualna zelba kaj drugite neli on rekol slusnavte deka e kazano ne pravi preljuba a jas vi velam deka sekoj onoj koj ke pogledne zena sto ne e negova so zelba toj veke napravil preljuba, ne mi e jasno od kade tolkava potreba da se identifikuvate kako hristijani a u isto vreme ako ideme po Biblijata velite e toa e kniga napisana pred poveke od 2 000 godini epa togas sto?
Islamot toa se nadovrzuva i e celosno prezemeno od predhodnite objavi nego sea stvarta e sto ako Islamot insistira da se zivee spored toa togas toa e nazadno i fundamentalisticki a ako se sledi samo verbalno a drugo se pravi e togas ok znaci bolje da se kaze slusajte toa vazelo za toa vreme ne se identifikuvame so nesto takvo no sepak ke vidis site se identifikuvaat so nekoja kniga stara tolku i tolku godini a u istovreme ne ziveat spored nea posto neli toa vazelo za togas.
Pa tamu pisuva ne ubivaj ne kradi ne ova ne ona i toa vazi samo za toa vreme ili koga se raboti za takvi raboti treba da se znae deka tuka vremeto ne menuva nisto.
Ова на мене ми се обраќаш? Пошто ако е така, ептен си ја згрешил...хахаааа.....не сум јас христијанка, така да пусто е зборењето за библии и исус овде во ова соседство

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ова на мене ми се обраќаш? Пошто ако е така, ептен си ја згрешил...хахаааа.....не сум јас христијанка, така да пусто е зборењето за библии и исус овде во ова соседство
Ne na tebe.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Споредувате човечко суштество со минерал на база на Јаглерод?!?!?!

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Sekako,imam.

благодарам за одговорот. Во суштината на човекот е добрината, доброто дело те возвишува во секој поглед. Сметам и лично се залагам религиите да не се камен за сопнување помеѓу луѓето. Сепак сите сме само луѓе/

S

Sagan

Гостин

Moze li da vidam ?
Sekako !

Soul-of-Space, абе се ова ок, кога би се работело за личен избор и израз на свесност. Ама не ќе да е така.
Жените од секогаш биле контролирани од мажите и никогаш не решавале своеволно.

Јас би прашал: Ако жената е толку скапоцена во очите на муслиманскиот маж, зошто тогаш муслиманските жени имаат најзагрозени човекови права и слободи?
Испарави ме ако грешам, ама мислам дека има земји каде жената не смее да вози или да врши јавна функција. А потресни се и сториите каде девојчиња кои пошле на училиште, биле попрскувани со киселина која ги обезличила, како начин на заплашување на девојчињата да не се образуваат и да останат во незнаење и потчинети на мажот.

Друго. Каков е ставот на Исламот за човековото тело? Адам и Ева, истите оние и од Мојсеевите списи и од Куранот, биле голи во рајот. Кога го спознале срамот, исплеле покривки од смоквини лисја. И тоа самите го направиле, Господ не им наредил. Така? Човековото тело во овој свет нераздвоен дел од душата човечка. Да се срами човек од своето тело, е да се срами од својот креатор (според Мојсеевите списи, господ го создал човекот според својот лик), кај вас знам поинаку толкувате. Единствено треба да се срамиме од својата злонамера.

Ќе да е до стравот и посесивноста кај муслиманскиот маж. Неговата несигурност дека е доволно добар за тој “скапоцен дијамант“, дека го заслужува.
Дозволува ли Куранот мажот да ја тепа жената? На која возраст дејчињата стапуваат во брак? Ќе се создаде ли бисер ако школката ја отвориш предвремено?

Можеби е така, дека жената, како носителка на идните животи, треба да биде по почит над мажот. Ама она што сега е реалноста, е дека мажот ја користи оваа фраза како измамa за да ја направи жената своја сопственост.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Mnogu se meshaat babi i zhabi. So red;
Ipsissimus,laga e tvojata izjava. Naj kratko sto moze da ti se odgovori.
Ќе се сложиме да не се согласуваме. Јас таа поговорка ја разбирам дека треба да се грижиме за нашето тело - да јадеме здраво, да се движиме, да вежбаме....Ако носиш гардероба што те прави да се осеќаш убаво - тоа и ќе се покаже преку самодоверба. Али во мои очи гардеробата не е еднаква на буквално здраво тело во физичка кондиција.
Almala. Mozebi doticnata izreka se odnesuva konkretno na toa sto go velis. Prethodno prasa zosto vnimavame na formata (oblekuvanjeto) a ne na dusata i zaradi toa ti ja citirav izrekata.... bilo taa da se odnesuva konkretno za jadenjeto i dvizenjeto. Sakav da ti kazam deka za zdrav duh treba zdravo telo a nam dusevno ni zacvrstuvaat i rabotite koi pogorfe gi spomnav a koi vrska nemaat so konzumiranje ili teretani.... da dades sadaka na nekoj siromav,nam toa dusevno ni ojacuva,kako sto da mu naneses zlo na nekogo sugestija te jade i dusevno te upropastuva.

благодарам за одговорот. Во суштината на човекот е добрината, доброто дело те возвишува во секој поглед. Сметам и лично се залагам религиите да не се камен за сопнување помеѓу луѓето. Сепак сите сме само луѓе/
Lamurijanka,i drug pat. Potpolno se soglasuvam so ostanatoto. Ako ne sme pripadnici na ista religija,ta zarem ne sme site luge ? Golema steta e sto lugeto za religiite zemaat znaenje od mediumite i toa od pogresni mediumi sekogas. Logicki,ako te interesira Islamot prasaj Musliman ili zemi sam kniga,islamska literatura,pa ke vidi sekoj dali e vistina toa sto se zboruva ili ne e.

Жените од секогаш биле контролирани од мажите и никогаш не решавале своеволно.
Vakov slucaj vo zivotot (ubeden sum) si sretnal dva slucaeva (prasanje i tolku,,,),pa spored tie dva site si gi frlil vo isti kosh. Samiot znaes,veruvam,deka ima bezbroj Muslimanki koi i vo tvojot grad odat i bez samii,setaat,zivi i zdravi ! Nikoj ne gi prisiluva,ne gi ubiva,ne gi tepa.... Ako vidis zena so hidzab,odma smetas deka taa e prisilena. Apsurd drugarce.

Ако жената е толку скапоцена во очите на муслиманскиот маж, зошто тогаш муслиманските жени имаат најзагрозени човекови права и слободи?

Nitu edna religija ne ovozmozuva prava za zenata kako sto ovozmozuva Islamot. Zenata ima pravo na glas. Zenata ima pravo na izucuvanje i ucenje.Ima pravo na rabota. Ima pravo da izleguva i da se dvizi I SAMA BEZ DECKOTO I MAZOT (Ipsissimus).
Za razlika od pravata koi se dadeni spored biblijata na primer kade sto se veli deka zenata nema pravo da izucuva.Zenata treba da molci. Zenata ne e slava na boga.... da ne nabrojuvam.
Испарави ме ако грешам, ама мислам дека има земји каде жената не смее да вози или да врши јавна функција. А потресни се и сториите каде девојчиња кои пошле на училиште, биле попрскувани со киселина која ги обезличила, како начин на заплашување на девојчињата да не се образуваат и да останат во незнаење и потчинети на мажот.
Na ovie prasanja gotovo na sekoja druga strana na ovoj podforum ispravuvam. Sekogas lokalnite tradicii gi stavate vo ramkite na serijatot. Sto ti e kriv Islamot ako nekoj covek vo pakistan (da receme) mrdnal od umot i ja ubil zenata si ? Zosto sekogas vakvi slucai ako se od Muslimani go krivite Islamot ? Zarem nema slucaj vo makedonija da maz pretepal zena (hristijanin ili ateist) ? Mnogu poveke se slucaite kaj sekoj drugi odkolku kaj Muslimanite... samo rabotata e vo toa sto ako ova se sluci kaj nekoj Musliman,toa se povtoruva so godini.

Друго. Каков е ставот на Исламот за човековото тело? Адам и Ева, истите оние и од Мојсеевите списи и од Куранот, биле голи во рајот. Кога го спознале срамот, исплеле покривки од смоквини лисја. И тоа самите го направиле, Господ не им наредил. Така? Човековото тело во овој свет нераздвоен дел од душата човечка. Да се срами човек од своето тело, е да се срами од својот креатор (според Мојсеевите списи, господ го создал човекот според својот лик), кај вас знам поинаку толкувате. Единствено треба да се срамиме од својата злонамера.
Ne stanuva zbor za sramenje od svoeto telo ako covek pristojno se oblece. Kaj nas postoi edna izreka; Ako mi se smees vo paltoto,toa krojacot go napravl,ako mi se smees vo liceto,taka Bog me sozdade. Golem grev e da mu se potsmevas na nekogo vo negoviot izgled,bidejki,kako sto rece,mu se potsmevas na Sozdatelot. Muslimanskiot maz ne stravuva od nisto (onoj vistinskiot) sem od Stvoritelot. Nosenjeto na hidzabot e izbor na samata zena. Toa e nejzinata gordost.... Znam deka vam jasno vi e se sto imam napisano,megjutoa,tesko vi e da go priznaete toa.

Godisnata vozrast i se ostanato tocno e opisano vo Kur'anot a ako aludirate na Muhammed s.a.w.s i negoviot brak so Aisa r.a,i toa e objasneto,da ne preteram,50 pati vo istava tema. Postapkata na cistite,ne merija po sebe. Nam voopsto ne ni pagja na pamet da pomislime deka Isa a.s (Isus) bil homoseksualec sto nemal potreba za zena.Sto Avram imal dve zeni,sto Solomon imal stotici zeni..... (spored Biblijata). No problem e samo Muhammed s.a.w.s....

Ама она што сега е реалноста, е дека мажот ја користи оваа фраза како измамa за да ја направи жената своја сопственост.
Ova ne e slucaj samo vo Islamot i zaradi toa e Hidzabot gordost na zenata.Ne e predmet za reklama.... Edna svesna Muslimanka znae da tuzi kompanija za eden bilbor vo koj mazot sedi na fotelja i so kamsik ja udira zenata koja kako macka puzi prema nego.
Zenata Muslimanka ima svoe JAS. Taa odi i bara rabota pristojno oblecena i pokriena,onaka kako sto Bog zahteva i bara od nea a ne kako mu se dopagja na sefot. Zenata muslimanka zdolnisteto obavo go oblekuva koga se vrakja od rabota (za mazot) a ne koga odi na rabota. Taa na rabota ja nudi sposobnost,svojot zanat,svojata skola,znaenje a ne polovina od gradite,nozete.... Taa e SVOJA ZENA i robinka EDINSTVENO SAMO NA BOGA i na nikoj drug,nitu na sopstveniot maz... gi znae zakonite Bozji koi se dadeni za nea prema mazot kako da se odnesuva i nisto poveke,povtorno,ona sto Bog od nea go bara. Mozete da sonuvate samo za edna Idealna Muslimanka,Muslimanka koja svesno i so razum go prifatila Islamot.

Denesna Muslimanka,znae Koj i dal pravo i isto taka znae deka nikoj poveke ne moze da im gi zeme ! I ne se plasi poveke od mazot,sefot,vladarot,tuku edinstveno od Vozviseniot Allah. A takvite zeni postanuvaat opasni.
Naj golemiot Adut na zapadot protiv Islamot,ugrozenosta na zenata,sega pagja vo voda. No,ako i ja zabranis maramata,taa postanuva nevidliva,pa mozda i pocne da slabee vo verata,toa Zapadot go saka.Da muslimankata bide kako sto se nivnite zeni,sredstvo so koje moze dobra reklama da se napravi. Dobar rabotnik,no pomalku platena nego maskte. No ne i odgleduvacka na deca. Ne im trebaat niv pametni idni generacii tie sakaat rabotna snaga. Deete koe odgleduva Muslimanka,koja svesno vo denesno vreme go prifatila Islamot e dete koe ke bide ukluceno vo site sveri i drustva. Ke znae i za holivudskite marioneti,no nema da dozvoli tie da go vodat.Razumot ke znae da go koristi.
Dali znaese deka 10% od vkupniot broj vlasnistvo vo poduzetnistvo vo Arabija poseduvaat zeni ? Malku,no veruvam deka na zapadot e uste pomalku.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Mnogu se meshaat babi i zhabi. So red;
Ipsissimus,laga e tvojata izjava. Naj kratko sto moze da ti se odgovori.
Што е лага? Каква изјава? Знаеш ли ти да разликуваш прашање од изјава? Ако незнаеш остави да одговори некој со интелегенција повисока од бројот на чевли кој ги носи!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom