Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Не е нормално,како што не е нормално и ти толку да ги стигматизираш денешните случувања.

За џамијата Јахја Паша незнам, прашај релевантни извори како ИВЗ на пример.

M

Muranyi

Гостин
Не е нормално,како што не е нормално и ти толку да ги стигматизираш денешните случувања.

За џамијата Јахја Паша незнам, прашај релевантни извори како ИВЗ на пример.
Знам дека не е,но вчера се случи злоупотреба на Муслиманите од страна на Албанците.Си земаа за право како што си земаат овие 20 години да го стават Исламот во цел на исполнување на своите националистички интереси.Каква само слика оставија во име на сите Муслимани.Јас мислам дека ИВЗ треба да се дистанцира и да го осуди протестот.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
zatoa sto se plasis da odgovoris zs ke se fatis na sopstvenita stapica, stom taka vikas taka neka bide tebe tvojata vera mene mojata pa ne se mesaj vo mojata kako sto imas navika, zadrzisija tvojata vistina i ne se obiduvaj nas da ni kazuvas za sovrsenata vistina , koga nie ja znaeme sovrsenata vistina ,
sekoj bozji verovesnik e praten na sekoj narod, i na sekoe pleme, za da go podrzat coveckoto priridno veruvanje vo boga i vo coveckata vrodena naklonetost da go obozavaat nego, a isto taka i da ja zajaknat bozestvenata vistina vo sekojdnevnite znaci otkrieni od boga
a sledbenicite na isus ja isrivokolcija , narekuvajki go nego i izdignuvaajki go kako bozestvo ,

aj sega napisi poftorno kako sto imas navika denot doaga i taka n, i taka natakaaa................... sovrsenata vistinaa,, vo hrista otelotvoren vo hrista ,,......................
.

Има еден и единствен излез од стапицата во која што се фатени неверните и кривоверните крвавите следбеници на кураишите, грците, римјаните, ... и сите останати неверни и кривоверни пагани!

Да, Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, е Тој еден и единствен излез од ѓаволската стапица!

Таа надприродна и неспоредлива Мудрост БОЖЈА - Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо машко семе, земја или било каква поинаква творба Ја отелотвори во Исус - е поголема и пред се’ што е створено, а на Неа упатуваат и само пред БОГА во Неа се поклонуваат сите вистински Пророци, Апостоли и следбеници!

Денот доаѓа - ИншАлах - кога сите ќе Ја увидат Совршената Вистина! Сите!

Амин!

.

Што е тоа совршена вистина? И која е таа?

Како може следбениците на Исус да искриват нешто кога се 600 години пред вас?

Еве и до ден денес каскате со векови наназад.
Она што беше инквизицијата пред низа векови, сега тоа е радикалниот ислам.

Единствено што Исламот сторил е копирање на најлошите работи од минатото на Христијанството.

Или грешам?

.

“Во Милоста БОЖЈА е Совршената Вистина!“​

Те молам крвавите “христијанства“ и крвавиот “ислам“ да не ги ставаш во ист кош со Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - и Нејзините вистински следбеници!

О.К.? .o_O

.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
abe kaj bese dosega spiros , nekako ni zaglavi, zaboravi da ni kazis deka denot doaga,,,,,,,,,,,,, i,t,,n, aj sega napisi uste ednas kako sto si imas navika denot doaga , bog otelotvoren vo hrista.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Совршениот БОГ и Ислам во Христа е поголем и почист од се’ во видливиот и невидливиот свет!

.

.

...

Таа надприродна и неспоредлива Мудрост БОЖЈА - Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо машко семе, земја или било каква поинаква творба Ја отелотвори во Исус - е поголема и пред се’ што е створено, а на Неа упатуваат и само пред БОГА во Неа се поклонуваат сите вистински Пророци, Апостоли и следбеници!

Денот доаѓа - ИншАлах - кога сите ќе Ја увидат Совршената Вистина! Сите!

Амин!

.
.

Член од
11 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
10
Ти си жив пример за успешна пропаганда, која трае со векови.
Никогаш не се сомневаш во тоа што го засадиле во тебе уште како дете и слепо продолжуваш.
Моментот кога ќе почнеш да читаш, да се образуваш, да напредуваш, ќе биде моментот кога полека ќе ја сознаеш вистината, за твојата и другите религии.
Дотогаш ќе ти се смеат и подбиваат тука на форумот и пошироко.
а вие пак се знаете... оф леле :tapp::tapp:

Член од
11 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
10
Зошто перење на мозок.. ако си малоумен друга работа... секој човек има право на свој идеал избор .. не мора да слушаш свештено лице што ти вика за да бидеш верник.. има разлика тука ...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Зошто перење на мозок.. ако си малоумен друга работа... секој човек има право на свој идеал избор .. не мора да слушаш свештено лице што ти вика за да бидеш верник.. има разлика тука ...
Нема избор, уште од мали на децата им се пере мозокот за тоа колку нивната религија е добра.

Единствено со пристап до информации и преку едукација човекот може да се ослободи од религијата. Најчесто.

T

Tetro

Гостин
Обрежувањето (циркумизацијата, сунетисувањето) е неповратен процес. Дали детето пред да прозбори дало согласност да му сечете дел од телото?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Перење бе мозок е секако, како не можеш да го видиш тоа.

Имаш Христијанство кое трае 2 000 години и кое пред неколку века вршело разно разни убиства и водело војни во името на Христос.
Сега истото тоа христијанство е далеку напред.

Од друга страна имаш Ислам - 600 години после Хриситјанството, препишано и превземено најголем дел токму од Христијанството, само што го величат Мухамед.

И нормално е да каснат токму 600 години во се, во секое поле од областа на животот.
Во 21 век повикуваат на војна во име на Алах - Господ:vozbud:
Не се вика тоа крстоносна војна, туку џихад. Разлика никаква. Единствено 5 века:P

Очекуваат разбирање за исламот, а идеологијата е како за пред 5 века. Нон сенс у 21 век.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
ako go procitate Kuranot ke naidete na mn dokazi okolu naukata koja pred 1400 godini ne bila kojznae kolku razviena da se fokusira na toa kako se sozdal univerzumot i deka imalo nekoja golema eksplozija poznata kako "big bang" ako ja znaete dovolno naukata mn logicni ke vi bidat ovie dokazi od Kuranot koj e pred 1400 godini i ne e smeneto ni bukva!
Od mn neodamna se potvrdi deka i sonceto plovi vo orbitata toa ne ni bese poznato pa mn naucnici ne se slozuvaa so Kuranot. no dojde denot i toa se potvrdi;
Allah(Bog) gi sozdal denot i nokjta, sonceto i mesecinata, site plovat(ili odat okolu) vo orbitata (El Enbija 33)
Kako sto se veli deneska od naukata deka neboto se siri toa go veli Kuranot pred 1400god.
Nie so nasata sila go dignavme neboto, i nie go prosiruvame
(Edh-Dharijat 47)
SE znae deka ako ne se planinite zemjata se trese:
I po zemjata nie podignavme planini za da ne se trese..(El Enbija 31)
potvredno od naukata pred 40 godini okolu sozdavanjeto na universumot poznata kako "big bang" i deka se sto e zivo od voda poteknuva toa sto se veli i vo Kuranot:
Neznaat li onie koi ne veruvaat deka neboto i zemjata bea navisitina edna celina pa nie ja razdvoivme, i se sto e zivo nie od voda go sozdadovme! ne veruvaat li? (EL Enbija 30)
Bebeto kako se sozdava vo stomak. istoto go veli naukata i Kuranot; Potoa kapkata seme nie ja pretvorime vo zasirena krv od zasirena krv sozdavome parce meso od parce meso sozdaovme koski. a potoa koskite so meso gi obvikavme. potoa sozdadovme sosem drugo sustestvo pa neka e vishen Allah medju sozdatelite on e najubaviot ( El muminun 14)
znaci ima mn i mn drugi dokazi deka Kuranot ne e od raka na covek napisan kolku i da e pameten toj!
ima razni videa niz youtube koi ve vodat niz patekite na vistinskata religija od poznati naucnici!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom