Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Shellshock nam67

Гостин
mislam deka mnogu ubavo ti objasnav,

, Znaci razjasniveme edno nesto deka Muhamed prebegnal kako rezultata od potencijalnata opasnost po negoviot zivot . Neli e bozji poslanik sto bega ako e taka bog ce go stiti :),;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; muhamed.a.s izvsil preselba od meka vo medina zaradi zlostorstvata sto im bilo nanesuvano na strana na muslimanite , i kako rezultat od potencijanla opasnost po negoviot zivot,, tvoeto prasanje bese pa neli e bozji verovesnik zosto ne go stiti bog, pa neli ti objasnav deka bog preku dzibril mu ukazal za negovata opasnost pa dzebrail mu rekol da ne spie taa nok kade sto spiel zasto se spemalo ubistvo vrs nego, taka da bog go stitel, :sneaky:

Како го штител ??
не гледам овде штитење човекот едноставно станал и замина, знаеќи дека со своето присуство ги иритира домородното население.

drugo ne mi odgovori na prvoto prasanje sto E vistinata???;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
1 vistina) nema drug bog osven eden i edinstven bog bez da mu prepisuvas zdruzenici i ortaci,
2)vistina, veruvanje vo bozjite angeli
3)veruvanje vo bozjite knigi, koi se upateni do covestvoto za nivno upatstvo,
4)vistina, veruvanje vo site bozji verovesnci,
5)vistina, veruvanje vo sudniot den,
6)vistina, veruvanje vo bozjeto odreduvanje.
vo odnos na cudata ti dadov primer, kako toj beduin ne veruval vo prateistvoto na muhamed,,a s pa pobaral nekoj da posvedoci pa drvoto pocnalo da zboruva pa ona posvedoci za pratesnistvoto na muhamed,a,s,pred se on e ispraten kako oponeuvac i radosnik ,
site bozji verovesnici pocni od adam zavrsi do muhamed,a,s nost edna vera i edna poraka deka vistinskiot bog e samo eden bog za obozavanje i da bides potcinet na negovite odredbi, islamot ne gi negira drugite bozji verovesnici , tuku tvrdi deka vistinskata religija i vera e pokornosta na boga site bozji verovesnici ja nosele i ja kazuvale taa poraka, `

Вистина е секој еден суд кој може да се докаже повеќе пати !!!
Можеш ли ти на нам да ни ја потврдиш оваа Вистина што нам ти ни ја Презентираш !!!
А во однос на Чудата пак ти велам што фајде има болен и немоќен човек од тоа ако се помрднало лево или десно, Дрвото важно е дали човекот е излекуван или не тоа е чудо и тоа само божји прав посланик може да го направи.
Sto e za tebe Isus za Vas muslimanite ???
isus e samo bosji verovesnik,ispraten kaj narodot narecen benu israel, da im ja soopsti poraka kako sekoj drug bozji vervoesnik , da go obozavaat na boga potvrduvajki deka osven nego nema drug bog,sekoj vernik musliman veruva vo sekoj bozji verovesnik, isus ne e onoj kako sto go opisuvaat onie koi se odalecia od negovite ubeduvanje .
Па ако е така.
Аако за вас сите божји посланици важат тогаш значи Вие или сте Јудејци (Евреи ) или пак сте Христијани во никој случај не може да бидете нешто трето, сепак континуитетот значи дека конопот потекнува од едно те исто клопче во овој Случај Стариот Завед.
Значи нашиот бог Светот тројство е и ваш Бог однос наш Заеднички штом го имате како божји посланик Исус од Назарет.

пиши слободно и понатака ме забавуваш искрено :sneaky:,
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:05 ---
Po delata ke gi poznaete koga gledam kolku hristijani se samodeklarirani gresnici kako da zaboravaat deka u Bibliata pisuva kaznata za grevot e SMRT a ne prostuvanje!
Грешници во денешно време има се почесто и почесто проблемот не е во тоа колку грешници има туку колку од нив ќе се покајат и нема да прават повеќе гревови, тука е силата на секој верник !!!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da, no jas gledam deka ne se kajat od edna strana gledam rituali ceremonii postenja obredi a dela nema istite tie idat po striptiz barovi promiskuitet i da ne nabrajam sve kriminal trgovija so orrgani a u isto vreme vernici toa ne ide ke navedam eden stih od Biblijata ,, kazi mi ja tvojata vera bez dela a jas ke ti ja pokazam so svoite dela mojata vera,, taka bese nesto.

S

Shellshock nam67

Гостин
Нема потреба од такви нешта, едноставно пред Велигден се скапуваме од смеење на пародиите и патрдиите кои православните попци ги прават со наводните си чуда по црквите за да привлечат муштерии и да не им останат празни и полни со пајаци,какви што всушност постојано и се.:icon_lol:

П.С. Значи нема потреба од рушење и палење на ионака срушените и запалени (читај празни) православни храмови.
и после ти си ми некој верник
на што те учи бе исламот ???
што е исламот во буквален превод ???
procita li sto ti pravata prijatelite od islamskiot centar kaj se go gledale imeto na Alah i koj posle tresi zeleni .
Crkvite se palata toa e tocno ama se palat i dzamii i toa ne zaboravi !!!
A ne se sekiraj Crkvite si se i ponataka polni so vernici tuku dzamiite so sto se polni so odredi od Al kaida i Saudici od Arabija izigravajki nekoj si verski fanatici.
Praviot islamski vernik nema nisto so Militarniot islam.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.463
П.С. Значи нема потреба од рушење и палење на ионака срушените и запалени (читај празни) православни храмови.
Па зашто тогаш ги пљачкате, палите и сквернавите?

S

Shellshock nam67

Гостин
da, no jas gledam deka ne se kajat od edna strana gledam rituali ceremonii postenja obredi a dela nema istite tie idat po striptiz barovi promiskuitet i da ne nabrajam sve kriminal trgovija so orrgani a u isto vreme vernici toa ne ide ke navedam eden stih od Biblijata ,, kazi mi ja tvojata vera bez dela a jas ke ti ja pokazam so svoite dela mojata vera,, taka bese nesto.

ima edna izreka od Mahabmagandi vaka veli : I jas bi bil hristijanin ako hristijanite se 24 casa
Znaci takva e covekovata priroda ( bez razlika na koja vera e Islam, Budizam, Hristijanstvo, sinduizam isl) najgolemata pobeda e koga sam ce se pobedis sebe si svoite slabosti. da se pokaes i nikogas povejke da ne gresis
Po sto i bile poznati poslanicite na boga ( koi bile golemi filantropi) .
Na kraj kraeva ima verski sud pa sekoj ce si odgovara za svoite dela nedela na zemjava od bozjiot sud nema beganje .

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Edna stvar, ne mozes da bides promenata koja sakas da ja vidis vo svetot bidejki edna lastovicka ne ja cini proletta zatoa sam covek ne moze nisto da napravi nitu da promeni isto ko sto eden vojnik ne cini armija taka i ova. Treba celiot sistem da bide takov da go zabranuva losoto a da go nareduva dobroto, za zal zapadot mnogu raboti ne sankcionira a so toa gi ohrabruva lugeto da pravat zlo.

S

Shellshock nam67

Гостин
Edna stvar, ne mozes da bides promenata koja sakas da ja vidis vo svetot bidejki edna lastovicka ne ja cini proletta zatoa sam covek ne moze nisto da napravi nitu da promeni isto ko sto eden vojnik ne cini armija taka i ova. Treba celiot sistem da bide takov da go zabranuva losoto a da go nareduva dobroto, za zal zapadot mnogu raboti ne sankcionira a so toa gi ohrabruva lugeto da pravat zlo.

edna ptica ja gleda drugata ptica taka toa odi samo sto odma celoto jato nema da trgne.
Eden vojnik ne menuva nisto ama vo klucen moment moze da smeni eden cel svet.
Sekoj eden covek si tera po nekoj svoj pat na kraj se stremi site greski koi gi napravil vo zivotot da gi svede na minimum.
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:43 ---
A vo Svetot sekogas ce postoi i dobroto i zloto
doboroto ne bi bilo dobro ako ne postoi zloto i obratno

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
edna ptica ja gleda drugata ptica taka toa odi samo sto odma celoto jato nema da trgne.
Eden vojnik ne menuva nisto ama vo klucen moment moze da smeni eden cel svet.
Sekoj eden covek si tera po nekoj svoj pat na kraj se stremi site greski koi gi napravil vo zivotot da gi svede na minimum.
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:43 ---
A vo Svetot sekogas ce postoi i dobroto i zloto
doboroto ne bi bilo dobro ako ne postoi zloto i obratno
Zloto ne treba da postoi voopsto a ne dali go ima pomalku od dobroto, ako postoi Semoken i Semilostiv Bog.Problemot so postoenjeto na zloto e golema zamerka kaj site religii i oni vo sustina site nudat eden ist odgovor zloto postoi za da se ceni dobroto, no ovoj argument e slab. Edino teolosko izdrzano po mene glediste e deka takov e Gopod On pravi se i zlo i dobro, posto toa so djavolot i dopustanjeto na Bog go pravi Bog pasiven koj ne deluva tuku dopusta da se pravi zlo. Primer znaes deka spored veruvanjata vo rajot ke nema zlo i togas cela vecnost ke bide bez zlo sto znaci ne mora da se ceni dobroto samo ako ima zlo.

S

Shellshock nam67

Гостин
Zloto ne treba da postoi voopsto a ne dali go ima pomalku od dobroto, ako postoi Semoken i Semilostiv Bog.Problemot so postoenjeto na zloto e golema zamerka kaj site religii i oni vo sustina site nudat eden ist odgovor zloto postoi za da se ceni dobroto, no ovoj argument e slab. Edino teolosko izdrzano po mene glediste e deka takov e Gopod On pravi se i zlo i dobro, posto toa so djavolot i dopustanjeto na Bog go pravi Bog pasiven koj ne deluva tuku dopusta da se pravi zlo. Primer znaes deka spored veruvanjata vo rajot ke nema zlo i togas cela vecnost ke bide bez zlo sto znaci ne mora da se ceni dobroto samo ako ima zlo.

pa ako ti teknuva svetot prvo nastanal vo rajot kade se bilo dobro ali covekovata alcnost za znaenje i zelba vodela kon toa poleka da go zapoznae i zloto.
Rezulataot go znaeme denes sekoj den site se soocuvame i so dobor i so zlo i samite nie pravime i dobor i zlo znaci se e do individualizmot smetam.
Zanci se e do nas samite.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa ako ti teknuva svetot prvo nastanal vo rajot kade se bilo dobro ali covekovata alcnost za znaenje i zelba vodela kon toa poleka da go zapoznae i zloto.
Rezulataot go znaeme denes sekoj den site se soocuvame i so dobor i so zlo i samite nie pravime i dobor i zlo znaci se e do individualizmot smetam.
Zanci se e do nas samite.
da no nie deluvame spored nasaata sustina. Zosto bog ne napravil so losa priroda so los karakter pa go odbirame zloto zosto ne ne napravil takvi da sakame samo dobro baska da go nema ontoloskoto zlo starosta bolesta smrtta. Sega ke recat za da ne bideme roboti no nie se cuvstvuvame slobodni samo zatoa sto nasata setilna i spoznajna mok e ogranicena na nasiot videokrug i seta slobodna volja e toa svest deka nesto ni se slucuva no deluvanjeto zavisi od nasata sustina znaci zosto e taa sustina takva pak ne povrzuva so Bog zosto taka napravil da bide. Slobodnata volja e prazen poim nie deluvame spored svojata volja spored svojata sustina za cii postapki presudni se posilnite motivi, taka da kako sto mackata ne moze da jade proso a papagalot jade taka i nie deluvame po svojata sustina sto pak kazuva deka bog taka sakal. Eve primer da saka Bog poinakov svet i poinakvi ludje on odma ke napravi ili ke napravel takov svet i takvi ludje koi nema da ne voznemiruvaat no ete Bog e takov zatoa se veli Bog e nespoznatliv kakov e po priroda ne se znae zatoa nedosledno e otkako ke se kaze deka bog e nespoznatliv posle istiot da se definira kako ljuboiv dobrina .... osobeno koga i samite velime ova e zlo za nas no za celinata nema zlo no aj toa neka go kaze nekoj koj umira vo neizdrzlivi maki od nekoja neizleciva bolest.
Konkretno kaj islamot stavot e jasen Bog odredil se site maki stradanja radosti sredbi razdelbi bukvalno site slucuvanja gi odredil duri 50 000 g pred da gi sozdade zemjata i neboto, odgovorot e deka se e bozja volja sledstveno i bludnikot ja vrsi bozjata volja bidejki se e Negova volja no bidejki gi prekrsuva Bozjite naredbi e zatoa ke odgovara.

S

Shellshock nam67

Гостин
od Filozofski Aspekst gledano covekovata priroda nitu e losa nitu dobra
tuku taa po vlijanie na sredinata okolinata opkruzuvanjeto vlijanijata se stvara razviva i ocvrstvuva
isto kako sto novorodenceto tek go spoznava svetot i okolinata taka i covekovata priroda gi spoznava dvete dvigateli na ova opstestvo doboro i zloto.
nikogas moze nema da znaeme koi bile bozjite planovi
koj bil tvorec na svetot
kako nastanal sveto slucajno ili po odreden redosled ??
ima prasanja koi ce ostanata neodgovoreni ??

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас не разбирам арапски јазик.Ќе имам ли преведувач на Судниот ден?
Што ќе ти преведувач, ти знаеш арапски (а и сите ние) само не сме свесни за тоа :P
--- надополнето: 9 април 2012 во 23:12 ---
ко ќе отидеш пред страаааашниоот сууууд и кинески ќе пропееш бррррр :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom