Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
zosto gi terate zenite da se oblekuvaat kako ninji?//sto sakate da postignete so toa?/
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:12 PM ---
drugo prasane.......zosto mazot moze da se zeni so poveke zeni a zenite ne so poveke mazi???/
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:15 PM ---
uste edno........koga kako vrsite hgiena?toa so mieneto non stop ne mi e jasno

G

galaxy

Гостин
zosto gi terate zenite da se oblekuvaat kako ninji?//sto sakate da postignete so toa?
Некоја Муслиманка со хиџаб отишла во златара да купува. Таа што работела во златарата била исто љубопитна како тебе и ја прашала зошто така се завиткуваат. Женава била многу паметна и решила да ѝ одржи лекција. Ја прашала каде им стојат дијамантите, продавачката ѝ одговорила дека им се затворени во сеф. На што жената ѝ одговорила, ете ти го одговорот, тоа што вреди е заштитено и затворено, а бижутеријата е ставена на излог да ја гледаат сите, исто како вас.
И задоволна оти ја надитрила продавачката си заминала.

Се разбира ова не е целосниот и најточен одговор, ама само тој го заслужуваат твоите игнорантни прашања.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Некоја Муслиманка со хиџаб отишла во златара да купува. Таа што работела во златарата била исто љубопитна како тебе и ја прашала зошто така се завиткуваат. Женава била многу паметна и решила да ѝ одржи лекција. Ја прашала каде им стојат дијамантите, продавачката ѝ одговорила дека им се затворени во сеф. На што жената ѝ одговорила, ете ти го одговорот, тоа што вреди е заштитено и затворено, а бижутеријата е ставена на излог да ја гледаат сите, исто како вас.

Се разбира ова не е целосниот и најточен одговор, ама само тој го заслужуваат твоите игнорантни прашања.
a da sigurno e taka.......pa i da e taka na zenata sigurno i bil ispran mozokot te. ja ubedile deka toa e taka a ne e........nekoi od niv ne se ni svvesni deka se kontrolirani od mazite
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:36 PM ---
zosto togas tie ne se zavitkat od glava do peti vo carsavi?//?i tie se luge tie nemaat li vrednost tuku samo zenite?/

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
На телевизија слушнав некој оџа рече дека Исламот забранува спиење на стомак. Дали е вистина?
da., Muhamed.a.s preporacuval da ne se spie na stomak, vredi da se pogledni.
.http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=b-xtN_xfjiY
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:48 PM ---
zosto gi terate zenite da se oblekuvaat kako ninji?//sto sakate da postignete so toa?/
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:12 PM ---
drugo prasane.......zosto mazot moze da se zeni so poveke zeni a zenite ne so poveke mazi???/
--- надополнето: Dec 10, 2011 9:15 PM ---
uste edno........koga kako vrsite hgiena?toa so mieneto non stop ne mi e jasno
kolku pati e samo odgovarano

G

galaxy

Гостин
a da sigurno e taka.......pa i da e taka na zenata sigurno i bil ispran mozokot te. ja ubedile deka toa e taka a ne e........nekoi od niv ne se ni svvesni deka se kontrolirani od mazite
zosto togas tie ne se zavitkat od glava do peti vo carsavi?//?i tie se luge tie nemaat li vrednost tuku samo zenite?/
Никој не убедува никого дали да се завитка или не, доказ за тоа се Муслиманки кои не се покриваат.
Алах така одредил, дека мажите се сексуално нестабилни и похотот може да ги поведе да направат грев ако видат откриена жена, затоа одредил, жената како послаба да се покрива.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Никој не убедува никого дали да се завитка или не, доказ за тоа се Муслиманки кои не се покриваат.
Алах така одредил, дека мажите се сексуално не стабилни и похотот може да ги поведе да направат грев ако видат откриена жена, затоа одредил, жената како послаба да се покрива.
interesno vie musliman ste, pa odgovarate za islamot. zosto ne go pocituvate uslovite da ve potsetam...
temata e postavena od exlexmk

Бидејќи старата тема наменета за Прашања за Исламот направи скоро 300страни ја отварам оваа нова тема во која ќе има конкретни правила за дискусија се со цел да не стане хаос од истата како и предходната тема.

Правилата се прости, односно:
1. Се поставува прашање од било кого, без разлика на верата.
2. Прашањето се одговара само од Исламски верник, пожелно од некој кој стварно знае да одговори, дозволено е и повеќе одговори но само од верници од Исламот, кои ако мислат дека првичниот одговор не е во ред односно не е потполн и сакаат да дообразложат/дополнат.

После добиениот одговор може само да побарате и дообјаснување ако нешто не ви е јасно но конкретно посочете за кој дел од одговорот .. друго ништо!
Ако некое прашање мислите опфаќа поголема дискусија, ако сакате да дебатирате тогаш отварате или отварам тема за истото, оваа тема значи ќе биде стрикно Прашање-Одговор, кратко и јасно без спамови, без километарски цитати и со свои зборови.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Алах така одредил, дека мажите се сексуално нестабилни и похотот може да ги поведе да направат грев ако видат откриена жена, затоа одредил, жената како послаба да се покрива.
heeh i mazite i zenite se isto seksualni ali nema veze tenks

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Shizikot sho zboruva e Muhamed?
ne ti dolikuva da se salis . te mislev deka si poseriozna licnost. ,,, nooooo?
--- надополнето: Dec 11, 2011 8:53 PM ---
Се извинувам, правила си се правила. Замислете каков хаос ќе беше темава ако не се почитуваа правилата.
pa ti go prekrsi toa paravilo ,,

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
izvinete vie hristijanka ste? ako ste hrstijanka sto mislis zosto zenite kalugerki koi si ja pocituvat svojata religija zosto oblekuvaat crni carsafi vrs sebe , sigurno nekoj gi prisilil, ili samite si go dozvolile vo sklop so nivnata religija?
--- надополнето: Dec 11, 2011 9:11 PM ---
Se zasramiv :place:

Se sluchuva sekoj da pogreshi, de. Nishto strashno, mislam.
poznati mi se tie stosovi,
los zbor los svrsetok,losiot zbor. loso zavrsuva, koj pridonesuva negativnost kaj osobata koja go izgovoril toj zbor, i dava custvo na nesiguren govornik i pojava na dvolicnost.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33

Колку вреди закопано злато во земја? Колку вредат дијаманти ставени во сеф, десет ката под земја?

Зарем убавината не треба да се гледа и да се ужива во неа?

Зошто убавината да биде прекриена и одстранета за да се не гледа?

Зарем Алах не сака да човек ужива во убавината?

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
ok e da bides pristoen i nekoi delovi od teloto da gi pokries za da ne gi predizvikas zagorenite mazi kako sto eden tuka rece......ama drugoe kosata da ja kries, liceto pa taa zena nesaka li da dise nesaka li da i bide udobno da bide slobodna?/
--- надополнето: Dec 11, 2011 10:05 PM ---
izvinete vie hristijanka ste? ako ste hrstijanka sto mislis zosto zenite kalugerki koi si ja pocituvat svojata religija zosto oblekuvaat crni carsafi vrs sebe , sigurno nekoj gi prisilil, ili samite si go dozvolile vo sklop so nivnata religija?
--- надополнето: Dec 11, 2011 9:11 PM ---

poznati mi se tie stosovi,
los zbor los svrsetok,losiot zbor. loso zavrsuva, koj pridonesuva negativnost kaj osobata koja go izgovoril toj zbor, i dava custvo na nesiguren govornik i pojava na dvolicnost.
ako kalugerkite se odlucile za gospod i gi prifatile tie pravila ne znaci deka i drugite zeni treba da se oblekuvaat taka tie se slobodni.......ti se oblekuvas li kako pop ili kaluger?/mazite tamu se oblakaat li taka a?/tuku samo zenite treba da se drzat voi kafez

V

Vollstandig

Гостин
Колку вреди закопано злато во земја? Колку вредат дијаманти ставени во сеф, десет ката под земја?

Зарем убавината не треба да се гледа и да се ужива во неа?

Зошто убавината да биде прекриена и одстранета за да се не гледа?

Зарем Алах не сака да човек ужива во убавината?
Вреди, онолку колку што му диригира светската берза.
А вреди, за оној кој го закопал тоа злато или дијаманти. Го сокрил од светот.
Тоа злато, тие дијаманти, не вредат воопшто ништо доколку ги исфрлиш ти јавно на улица или ги поставиш на излог. Секој ќе проба да ги укради, секој ќе посака да ги има. Вредноста тука не постои. Во златото и дијамнтите ќе ужива оној кој е сопственик на златото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom