Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
A be Ateist. Na kraj budali ke ispadnat onie koi po priroden pat ziveat te. heterosexualcite a vo normala ke dojdat homosexualcite.Ke dojde da ni se smeat homosexualcite zosto i kako toa moze odnos da imame so soprugite. Se sekjavas na slucajot so carot bez ushi ?
Tuka mnogu poveke ima antiIslamisti odosto Ateisti ili bilo kakvi luge. Ako se pojavi eden Musliman duri so vasa Ideja i toa ke go negirate samo zaradi toa sto toj e Musliman.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A be Ateist. Na kraj budali ke ispadnat onie koi po priroden pat ziveat te. heterosexualcite a vo normala ke dojdat homosexualcite.Ke dojde da ni se smeat homosexualcite zosto i kako toa moze odnos da imame so soprugite. Se sekjavas na slucajot so carot bez ushi ?
Tuka mnogu poveke ima antiIslamisti odosto Ateisti ili bilo kakvi luge. Ako se pojavi eden Musliman duri so vasa Ideja i toa ke go negirate samo zaradi toa sto toj e Musliman.
Дали си ти свесен што зборуваш? Метамфетаминот да не ти удрил во глава?
Ти се сеќаваш на куранот? Каде пишува во него дека е нормално да се убива, па макар тоа биле хомосексуалци, христијани, вегетаријанци или автомеханичари? Ајде цитат да видам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ateist,
od sekogas vie sakate da pokazete kultura,ponasanje,intelegencija,za razlika od nas "zaostanatite' vernici. A nikade ne moze da se zabelezi moral i etika vo nitu eden vas post. Ili vregjate,ili provocirate. Osnoven pristap nemate kon nestoto.
http://www.dernek.ba/blog/784587/aNaBoLiKa/kur-an-o-homosexualcima--
Ти најде за култура и понашање да зборуваш?? Знаеме кој си и што си. Не ти реков линкови од исламистички страници да даваш. Кажи каде во куранот пишува дека убиството е оправдано. Кажи во која сура тоа го пишува.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Ateist,
od sekogas vie sakate da pokazete kultura,ponasanje,intelegencija,za razlika od nas "zaostanatite' vernici. A nikade ne moze da se zabelezi moral i etika vo nitu eden vas post. Ili vregjate,ili provocirate. Osnoven pristap nemate kon nestoto.
Скролав надоле, видов "Homoseksualci su najgori ljudi" и го затворив одма табот. Се гледа дека е напишано од некој верски фанатик. Ја читам темава еве неколку дена, и нај искрено на НИЕДНО прашање не одговори Soul-of-Space, нонстоп ги прескокнуваш истите со некои "одбрани" како целиот свет ве гледаат како терористи а уствари ги лажат медиумите.. Незнам колку ти е тешко да разбереш дека едноставно хомосексуалците не го бираат тоа, такви се родени. И тоа нормално според Алаховата воља. Значи Алах ве тера вас да ги каменувате и да ги масакрирате тие истите што Алах ги создал такви. И знам дека не пишува директно дека треба да се убијат, но кажува дека тие не се прифатливи во овој свет. Значи тука гледаме автоматска грешка во светата книга напишана од семоќниот Алах? Како што ги има и милион други, не само во Куранот, него во сите верски книги.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ateist,
abe brate ostavigi dzaba e nekomu da mu kazuvas koga imaat usi ali ne slusaat. imaat i oci ali se slepi.. pa ostavigi vo nivnoto slepilo i gluvost.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
abe brate ostavigi dzaba e nekomu da mu kazuvas koga imaat usi ali ne slusaat. imaat i oci ali se slepi.. pa ostavigi vo nivnoto slepilo i gluvost.
И јас тоа викам. При очи не гледате, при уши не слушате. Џабе ви се објаснува

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Ateist,
Критикување на Исламот не е неморал. Со користење на резон можеме да докажеме дали некое тврдење е точно или погрешно. Религиите исто така треба да се тестираат со резон за тоа дали се вистините или лажни.

Кога ми викаш дека хомосексуалците треба да се убијат тоа е очигледно ментално умопомрачување и сосем изгубено чувство на емпатија. Помисли дека ти си роден хомосексуалоец, и сега, би сакал ли да те убијат поради тоа што си таков?

Кога тебе некој би ти кажал дека е пратен од Бога, тогаш ти ќе размислиш дали лаже или ја кажува вистината. Ако ти каже дека некоја книга е света тогаш логички е да ја провериш валидноста на книгата. Ако најдеш единствена грешка во таа книга тогаш можеш да ја дискредитираш како лажна поради фактот што Бог не прави грешки.

Знам дека се плашиш, искрено секој би се плашел да се откаже од својата вера која му била индоктрирана од раѓање. Но, кога се работи за научна анализа за докажување на валидност на едно тврдење тогаш емоциите и предрасудите се најголем проблем. Прочитај ги моите претходни постови, таму има докази дека хомосексуалноста е природна.

Но, нажалост ти без да прочиташ ми праќаш линк во кој прва реченица е : "Ta abnormalna pojava (homosekusalizam) danas je raširena u svijetu više nego ikada. Štaviše, ta pervertirana svijest savremenog čovjeka legalizirala je to neprirodno djelo koje se ne praktikuje, u normalnim okolnostima, čak ni među životinjskim vrstama...".
Ова е абсолутна невистина. Хомосексуално однесување има во 1500 видови. Да прочиташе со бистра глава што имав напишано немаше тој линк да го пратиш. :)

Исто така не плаши се да ме цитираш и ако има некој муслиман што може да ги дебанкира моите аргументи тогаш слободно повикај го.

Се надевам ме разбра.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.463
ednash taka shutrachki ., chitajki go kuranot ., naletav na eden del kade pishuvashe deka ., insan mozhe da udari na insana., .... shto ., malku me stavi vo dilema bidejki toa e neli sveta kniga., no imajki predvid ., za shto ........se raboti ., pa i ne e za chudenje.........samo ve molam ne me razubeduvajte bidejki lichno go prochitav .,.... a ako ne znaete za shto se raboti ., togash znachi deka ste tolkavi poznavachi na sopstvenata sveta kniga.........

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Edinchez,
Nemojte da mu prepisuvate na Vozviseniot deka sozdal na nekogo Homosexualec. Nepravda prema Boga ne pravete. Kolku sto Bog stvoril na nekogo lopov tolku i Homosexualec. Sekoj INSAN na ovoj svet se ragja CIST,zaradi toa,spored Islamot,dete ako preseli (umre) pred negovata zrelost,toa dete se smeta za nevino i ne snosuva odgovornost na onoj svet.
Na koe detence si primetil simptomi na homosexualec ? Kaj zivotnite ovaa poremetenost ja nema. Sekoj Homosexualec e samo napadnat od demon so sprotiven pol pa taka mu dava na doticniot nagon prema svojot pol. Primer masko opsednato e od zenski demon/dzin i taka ja prezema demonot kontrolata nad nego.

M

Muranyi

Гостин
ednash taka shutrachki ., chitajki go kuranot ., naletav na eden del kade pishuvashe deka ., insan mozhe da udari na insana., .... shto ., malku me stavi vo dilema bidejki toa e neli sveta kniga., no imajki predvid ., za shto ........se raboti ., pa i ne e za chudenje.........samo ve molam ne me razubeduvajte bidejki lichno go prochitav .,.... a ako ne znaete za shto se raboti ., togash znachi deka ste tolkavi poznavachi na sopstvenata sveta kniga.........
Што точно значи оваа реченица?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Shutrak,na koja oblast ti im pripagjas ?
Ako si Hristijanin,kazi mi kade pisuva vo biblijata: "Моите зборови нема да поминат" i objasni mi ?
Ako ti kazam deka i ne te razbrav nisto sto sakas da kazes,neznam kako ke me svatis. No i koga bi te razbral i koga ne bi znael kade se naogja taa recenica za da ti ja objasnam,jas ne sum Hafiz (te. ne go znam a i ne e nuzno da go znam cel Kur'an na pamet).

M

Muranyi

Гостин
Edinchez,
Nemojte da mu prepisuvate na Vozviseniot deka sozdal na nekogo Homosexualec. Nepravda prema Boga ne pravete. Kolku sto Bog stvoril na nekogo lopov tolku i Homosexualec. Sekoj INSAN na ovoj svet se ragja CIST,zaradi toa,spored Islamot,dete ako preseli (umre) pred negovata zrelost,toa dete se smeta za nevino i ne snosuva odgovornost na onoj svet.
Na koe detence si primetil simptomi na homosexualec ? Kaj zivotnite ovaa poremetenost ja nema. Sekoj Homosexualec e samo napadnat od demon so sprotiven pol pa taka mu dava na doticniot nagon prema svojot pol. Primer masko opsednato e od zenski demon/dzin i taka ja prezema demonot kontrolata nad nego.
Пред недела дена другарка ми кажуваше дека читала на некој форум каде една девојка пишала дека уште во петто одделение почнало да ја привлекуваат девојчиња и била заљубена во неколку другарки.Ајде те молам престани да пишуваш неиздржани работи,веќе смешен си.

G

galaxy

Гостин
Edinchez,
Значи не може да се дискутира за некоја тема од овој аспект.

Ти ги следиш принципите кои ти ги дал Господ.
И не треба да имаш други аргумети освен оние на Господ.

Господ така рекол и готово. Тоа што науката го побива тој став докажува нешто.
Тоа што науката открила и се служи со подобри аргументи од тие на „Господ“ докажува нешто.

Не можам да дочекам да го побијам овие твои ставови, ама на темата за Хомосексуалност, не вклучувајќи го Господ каде и ти ќе употребуваш аргумети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom