Ateist,
od sekogas vie sakate da pokazete kultura,ponasanje,intelegencija,za razlika od nas "zaostanatite' vernici. A nikade ne moze da se zabelezi moral i etika vo nitu eden vas post. Ili vregjate,ili provocirate. Osnoven pristap nemate kon nestoto.
http://www.dernek.ba/blog/784587/aNaBoLiKa/kur-an-o-homosexualcima--
Критикување на Исламот не е неморал. Со користење на резон можеме да докажеме дали некое тврдење е точно или погрешно. Религиите исто така треба да се тестираат со резон за тоа дали се вистините или лажни.
Кога ми викаш дека хомосексуалците треба да се убијат тоа е очигледно ментално умопомрачување и сосем изгубено чувство на емпатија. Помисли дека ти си роден хомосексуалоец, и сега, би сакал ли да те убијат поради тоа што си таков?
Кога тебе некој би ти кажал дека е пратен од Бога, тогаш ти ќе размислиш дали лаже или ја кажува вистината. Ако ти каже дека некоја книга е света тогаш логички е да ја провериш валидноста на книгата. Ако најдеш единствена грешка во таа книга тогаш можеш да ја дискредитираш како лажна поради фактот што Бог не прави грешки.
Знам дека се плашиш, искрено секој би се плашел да се откаже од својата вера која му била индоктрирана од раѓање. Но, кога се работи за научна анализа за докажување на валидност на едно тврдење тогаш емоциите и предрасудите се најголем проблем. Прочитај ги моите претходни постови, таму има докази дека хомосексуалноста е природна.
Но, нажалост ти без да прочиташ ми праќаш линк во кој прва реченица е : "
Ta abnormalna pojava (homosekusalizam) danas je raširena u svijetu više nego ikada. Štaviše, ta pervertirana svijest savremenog čovjeka legalizirala je to neprirodno djelo koje se ne praktikuje, u normalnim okolnostima, čak ni među životinjskim vrstama...".
Ова е абсолутна невистина. Хомосексуално однесување има во 1500 видови. Да прочиташе со бистра глава што имав напишано немаше тој линк да го пратиш.
Исто така не плаши се да ме цитираш и ако има некој муслиман што може да ги дебанкира моите аргументи тогаш слободно повикај го.
Се надевам ме разбра.