Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Бев опомената за пост во кој што имаше кажано вистина,немаше навреди ниту препукување па дури и се извинив за тој пост,иако немаше за што да се извинувам ама ај нејсе мислам дека праведно ќе биде некој што навредува барем да биде опоменат како јас што бев.:smir:
Da be nemase nikavi navredi. Da kazes na prorok ili na eden golem verski poslanik pedofil , toa za tebe ne e navreda.
Osim toa uste kazuvas deka e kazuval istinata, znaci ja potvrduvas toa sto si kazala.
Mislas deka imas rabota so deca ovde ili kaj se naodjame.



Pa do Administratorite jas za posleden pat ve molam:
Ako Filozofka uste e bez Ban vo forumot so tolkavi navredi, i pisuva deka se izvinuval. Ama citajte pak vnimatelno.
Бев опомената за пост во кој што имаше кажано вистина,немаше навреди ниту препукување па дури и се извинив за тој пост,иако немаше за што да се извинувам ама ај нејсе мислам дека праведно ќе биде некој што навредува барем да биде опоменат како јас што бев.:smir:
I uste kazuvas bez da se pocrvenis deka nemase navredi, i deka nemase zosto da se izvinuvas, i nastavuvas da navredis ... A sto e ova ...

Napisano od Filozofka
Мухамед пророкот бил педофил и тоа е факт како може 53годишен човек да има односи со 9 годишно девојче и тоа да се одобрува и да му се клањате на таков манијак.

Исламот е секта која што не му носи ништо добро на човештвото.

Жената во Исламот е изедначена со поимот стока нема никакви права, и на што личи тоа пред некој ден гледам една ко нинџа се облекла луѓево по улици одат со куси ракави
Ako Filozofka ne banirate od forumot, togas banirajte site muslimani, a i mene.

NA SITE HRISTIJANSKI VERNICI IM CESTITAM VELIGDEN :)
 
Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
Добро бе батка, да постоеше друг збор за човек од 50и кусур години шо се секса со физички и ментално и секако незрело девојче-да не речам дете,Филозофка ке го употребеше него.
У нашиов македонски ПЕДОФИЛ е зборот. И не скокај одма никој не навредил никого не земај се толку лично. Побиј ја со аргумент (аком можеш)
 

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Добро бе батка, да постоеше друг збор за човек од 50и кусур години шо се секса со физички и ментално и секако незрело девојче-да не речам дете,Филозофка ке го употребеше него.
У нашиов македонски ПЕДОФИЛ е зборот. И не скокај одма никој не навредил никого не земај се толку лично. Побиј ја со аргумент (аком можеш)

Kako prvo, Pedofil zborot e internacional a ne Makedonski.
Kako drugo i jas ke shamatam sega deka i ti si imal seksualni odnosi so edna 8 godisnja devojka, pa i ti najdi argumenti deka ne si. Lesno e da se frla blato na tudjo lice. Ama pravoto e sekogas pravo.
Ti mene sega kazi sto kazuva biblata , od kolku godini moze edna devojka da se udava za maz. Postom 18 godini ne e od niedna vera nego, segasni drzavni zakoni a ne od bilo koja religija.
A dali citas vo novinite kolku popovi ima sto silovat mali deca, so hiljadi.
Ama nie ne napadamo religijata. I na nas muslimanite ni e zal za tie deca, ama ne ja stavime nigde da provocirame hristijanskata religija.
Propagandi ke ima sekogas, ama nie treba da bideme pametni da razlikujemo istinata i frlanje blato na prorok.
Ako mene licno navredis kako personal e nesto drugo, ama prorok na religija koji im veruvat miliardi ludje ne e lesno.
Za ova se bara odgovornost i moralnost.
 
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Само ќе кажам дека прашањево кое е поставено е многу битно пред се за да се треба да се знае одговорот. Не е толку битно дали Мухамед навистина бил со Ајша кога таа била 9 години туку тоа во што веруваат муслиманите. А најголемиот дел од нив веруваат дека таа приказна е точна и сметаат дека едно девојче е жена штом го добие првиот циклус.
Нека ме извинат ама во Македонија има и муслимани и јас имам право да знам во што тие веруваат. Тоа што за нив е прифатливо за мене не, напротив е опасно.
Во мојот претходен пост постирав статија од вест на BBC каде во Индија муслиманската заедница се бори против тамошниот закон и бара да нема ограничување на возраста за брак на нивните деца. И самите кажуваат дека им е дозволено да ги венчаваат штом физички се подготвени за тоа.
И за тоа не може да има лутење кога се поставуваат ваков тип на прашања бидејќи некои работи мора да се разјаснат.
Се чудам како може на форум некој да ме ограничува што да прашам, напишам или како да се потпишам. Кој има право да се заканува и условува? зарем ќе пишуваме постови кои ќе бидат по волја на поединци?

Друго, јас се согласувам со Игор, кој вели “Тоа што за нив е прифатливо за мене не, напротив е опасно.“
Опасно, и те како.
И кај нас хоџите го прават тоа, пред да малолетницата стане полнолетна па после стапуваат и во граѓански брак иако они веќе си биле венчани по шеријатот. Тоа е опасно и штетно.
Мислам, да не се лажемке ама примерот на “пророкот“ немора да се следи по секоја цена зашто девојче од 8, 9 10....па и 16 години немора да е зрело иако физички и полово е развиено.

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5g_iWCsRbR0Bnb1sWAeiEgG0lPRyQ




(poslednovo mora da se vidi)
:tv:
 

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Toa e toa sto polno evrei za da pokrijat toa sto ubijat hiljadi deca vo plaestina stvarat vakvi propagandni video. A vie si naletuvate vo nivnite lazi. Pa ova e toa sto pisuva vo ajet.

И двете групи се здружуваат во непријателство кон вас.

Da Imam i ja polno youtube video od decava sto kazuvat deka kolku vreme bile silovan od popot. Ima ama se kolnam deka imam.
Aman jas nema da ja stavam vo forumot, postom znaem deka ne e moralno da najdam primeri za najgadnoto za da navredim drugite.
Nikako da barate naujubavite nego samo najlosoto.
Taka moze da postapi samo nekoj ako sekogas negativni mislenja ima za nekoj drug i nosi so sebe negativna energija prema covecanstvoto.
A koja namera imate prema drugite i koj karakter sama si potpisuvate so svoj potpis .
 
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Многу лошо си ме проценил, и лошо си разбрал за што е дискусијава.
Тоа што има попови педофили, не е одобрено вио Библија, исто како што има секакви убијци, разбојници. Овде ние збориме за еден закон кој постои во Куранот, и истиот се применува, ти слободно напиши што имаш и постирај, затоа е ова граѓански форум, да продискутираме, да и ги исправиме роговите на козата ако и се криви....
Ех сеа немој ти да ми судиш за карактерот-од потписот.
Што му фали на потписот?
Јас ли го измислив?:kajg:
 

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Jas nema da ja stavam za potpis. Zatoa sto nemam takva namera da provociram, nego jas sum ovde da promenimo mislenja i da si ucimo nesto od edno drugo.

”Дојдов да фрлам оган на земјата, и колку би сакал веќе да е запален! " ( Лука, 12: 49) "Мислите ли дека дојдов да и донесам мир на земјата? Не, ви велам, туку раздор" ( Лука, 12:51)
 
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Ако, конечно се разбравме. Да промениме мислења. Да исправиме кривини и да искривиме по некоја правина ако треба.:vozbud:

И сега? Цитатот, дааааааа, тоа се зборови на Исус.
Што мислел под тоа? Да донесе раздор?
Исус знаел дека оние кои ќе тргнат по Него, т.е. кои ќе се наречат христијани ќе имаат конфликт со останатите. На едно друго место во ист контекст вели “...да разделам мајка од ќерка“. Како што има многу примери по светот, во едно семејство некои да го следат Исус а други не.
Зар не е така?

Но мислам дека некој ова и поубаво може да го протолкува ако те интересира, воопшто не е провокација:smir:
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ako ih stigne kakvo dobro, oni vele: "Ovo je od Allaha!", a snađe li ih kakvo zlo, govore: "Ovo je zbog tebe!" Reci: "Sve je od Allaha!” Pa šta je tim ljudima?!
Prenosi Imam el-Bejheki hadis od Džabira, r.a., da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., održao hutbu (oprosna hutba) u sredini dana tešrika i da je tom prilikom kazao:

“O, ljudi, vaš Gospodar je jedan, vaš otac je jedan. Nema prednosti Arap nad nearapom, niti nearap nad Arapom, niti crveni nad crnim, niti crni nad crvenim, osim po bogobojaznosti (takvaluku)” .
Mi smo objavili Tevrat, u kome je uputstvo i svjetlo. Po njemu su jevrejima sudili vjerovjesnici, koji su bili Allahu poslušni i čestiti ljudi, i učeni, od kojih je traženo da čuvaju Allahovu knjigu, i oni su nad njom bdjeli. Zato se, kada budete sudili, ne bojte ljudi, već se bojte Mene, i ne zamjenjujte riječi Moje za nešto što malo vrijedi! A oni koji ne sude prema onome što je Allah objavio, oni su pravi nevjernici. Mi smo im u njemu propisali: glava za glavu, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici. Poslije njih poslali smo Isaa, sina Merjemina, koji je priznavao Tevrat prije njega objavljen, a njemu smo dali Indžil, u kome je bilo uputstvo i svjetlo, i da potvrdi Tevrat, prije njega objavljen, u kome je također bilo uputstvo i pouka onima koji su se Allaha bojali, i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio - pravi su grješnici. A tebi objavljujemo Knjigu, samu istinu, da potvrdi knjige prije nje objavljene i da nad njima bdi. I ti im sudi prema onome što Allah objavljuje i ne povodi se za prohtjevima njihovim, i ne odstupaj od Istine koja ti dolazi; svima vama smo zakon i pravac propisali. A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti“ (El-Ma'ide: 44-48).
 

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
На обично поставено прашање со приложен цитат-добив толкава реплика, со разни епитети, само не и одговор.
Друго, што е проблем со куранскиот ајет во мојот потпис? Не ти се допаѓа напишаното? Јас не би кревала толкава прашина доколку некој стави библиски цитат за потпис.
Од каде пак ти ги знаеш моите намери?
Ако ти не ги знаеш одговорите на двете прашања, можеби некој друг ги знае, како и моите намери впрочем, кои погрешно си ги оценил.

Pozdrav/Selam

Imam oset deka nesto pokusavas da dokazes so cesniot ajet ,no isto taka so sigurnost znam deka voopsto ne mozes da ja tolkuvas ,sto saka da kaze,a vo idnina koristija vo tvojot potpis mozebi ke se ofajdes ,ne se znae.
Vo ajetot maide/51 se veli :eek: vernici...ne zemajte zastitnik ,pomosnik,ili prijateli evreite i hristijanite ....znaci prvenstveno veli "o vernici..." sto pak ne znaci deka nie muslimanite ne treba da bideme prijateli so evreite i hristijanite ,nego naprotiv, prvenstveno nie ne treba da bideme prijateli so nacinot na veruvanje na evrejskata vera koja za nas e iskrivena i hristijanskata vera koja isto taka e iskrivena ,ako e za pr.:ti veruvas vo sveto trojstvo jas ne zaradi naseto prijatlestvo nema i jas da veruvam kako ti. Da bese kako sto ti mislis ,a isto taka ne gi znaes drugite ajeti bi se kosel so samiot cesniot Kuran kade vo maide/5 se veli deka nie muslimanite mozeme da jademe toa sto e spremeno od Ehli kitap to est evrei i hristijani sto pak ni e zabraneto da jademe od drugite pr. mnogobosci, i kade ni e dozvoleno da se zenime so hristijanka ili evrejka i kade isto taka nie e zabraneto so drugite .
Rezime: Da shvatevme i razberevme ajetot kako ti ,muslimanite ne trebaa da bidat prijateli so hristijanite ,sto znaes deka ne e taka bas naprotiv hristijanite i evreite mnogu ni se pobliski od drugite i sekogas ke bideme prijateli (bez razlika sto pominuvame los vek momentalno) no ako citame istorija toa ke vidime samo ako otfrlime ovie posledni 10-20 god. slikata e jasna barem od nasa strana ,a isto ke bide i vo idnina.Samo so razum od ednata i drugata strana i mir vo dusite ke ja prebrodime ovie ludi vreminja.Nie nemame problem so hristijanite i evreite problemot e kaj bezboznicite.
 
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Благодарам на објаснението, незнам дали е тоа твое толкување или општоприфатено?

Ај за атер на објаснението и аватарот (кој отсликува добра душа) како и поради Велигден, ќе го тргнам потписот да не ми досаѓате...до наредниот.:smir:
 

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Fala za razbiranjeto, sto se odnesuva tolkuvanjeto nikako ne e moe ,i vo nikoj slucaj ne bi postiral nesto moe bez da prover najmalce tri izvori.Ova e opstoprifatlivo kaj site eminentni alimi koi pominale ovie 1400 god. so isklucok koi ne gi znam i ne gi zemam vo obzir poslednite 20 -pa cak i poslednite 40 god. vo obzir zatoa sto veke ne se znae koj ,zosto i kako pisuva, mada ne veruvam zatoa sto dokazite se jasni prema toa generalno e toa, e sea kako kaj vas i kaj nas ima razni frakcii ,sekti itn. sto se beznacajni ako go zemame po brojot na musl. vo svetot.
Pa neka vi e cestit Veligden :smir:
 
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Falaaaaaaaaaaaaaa...
Eve ti edno jajce vo znak na dobra volja:kajg:
 

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853

Eve nesto za ateistite:smir:
 

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Eve nesto za ateistite:smir:
Друже дај не се брукај вака или барем не ги брукајте другите муслимани со вакви банални видеа. погледни на википедиа golden ratio и ќе видиш речиси се што е споманто на видеото е лажно.
Инаку да не знаев што се референтни системи па она со мерењето кај Мека да ми беше веродостојно ама од илјадници референтни системи нашле еден во кој Мека е на таа бројка леле чудо што да ти кажувам.
А најјако беше она за сликата мислам земале слика од земјата од 2д фигура од атлас вајда и мереле:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:.
Абе имало и во муслиманскиот свет одвеани од виорот. Јас мислев само кај нас ги има ама ете видиш.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
:sekss::sekss::sekss::sekss::sekss::sekss::sekss:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom