Како прво сакам да истакнам дека понашувањата на некои членови воопшто не е во ред ,поготово ме интересира зошто членови муслимани вака се понашуваат? Да ли сте виделе некој ајет или хадис или животот на асхабите р.а вакво понашање? Ако сте виделе дајте и мене и јас така да се понашувам. За атеистите ајде знам и ги разбирам ,исто ме чуди навредите на христијанските членови ,ама изгледа тоа е поврзано , “а окрени ја другиот образ“ е заборавен.За да не бидам нападнат ке прекинам и нема да кажувам што мислам .
“И од секое нешто Ние создадовме пар за да се секавате“ 51-49
Ако приметуваш Аллах вели од секое нешто пар или контра или спротивно или обратно создал. Значи Аллах створил маж-жена,земја-небо,море-копно,лето-зима,живот-смрт,ден-нок,позитив-негатив,човек-џин ,рај-пекол итн.
Иако ајетот е чудо ,за некои е потсмев само поради тоа што тера инает и што не знае .Исто така ,се поставува прашање (ако воопшто е прашање) како научниците уште не нашле другиот пар на растенијата, но тој што тера инает исто бил пред 2000,пред 500 пред 100 години па и сега.
И пред 100 години се исмејуваа ,и за атом,от исти зборови велеа ,но после видоа дека електроните биле полни со + и - . Науката деломично само ја потврдува Аллаховите зборови никако до денеска не е донесен нешто конкретно спротивно,гледаме дека законот што важело 40 години ,во физиката или хемијата и сл,одедна може да се смени сосема одеднаш со ново откритије,затоа на жалост науката можеме слободно да речеме е многу назадна, жалосно велам затоа што тој ден кога ке ја постигне највисоката точка сите до еден во светот шехадет ке донесат. Науката многу малце има откриено за мозокот ,а ние сакаме оваа вистина да не ја гледаме.Изјавите како уште не се пронајдени другите растенија може да се смета за комични.
за нешто подетално можеш овде да најдеш
http://www.quranmiracles.com/BOSANSKI/articles.asp?id=31
поздрав