Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
amco2009 напиша:
Za kusurot od Majkati Kopilje smrdeno prasaj ja majkati kolku mi vrati kusur
После, смирение бараме од санџаклиски муџахедини.

Е, поради ваквите, страдаат вистинските, мирни, смирени, сталожени, почитувачи и следбеници на исламот.

П.С. Копиле, не копиЉе. Мајка ти, не мајкати. и ако не е на почеток на реченицата и не е лично име, мајка со мало м, а не со големо.
Ај, ќе те научам.

A

amco2009

Гостин
Реков ја, фармерко шиткач!
Знаеме дека си исфрустриран. Неебитис акута.
Копиле, со Л, не со Љ!
Еве ти, а не евети и јави се, а не јависе!

А бројот, крај на приказнава бе Амќо. На ефтина тарифа на ВИП си?

Не, фала, како шо реков, не сакам преку мене и динамитот да дојдеш до тнр секс со 72 девици.

Е сеа, имам прашање, околу Исламот. Како таква, нели, толерантна, религија, трпи секакви исцибрени динамитозакачувачи и себеексполдирачки морлоци??
Нели бе? Шо таќе?

Ne iskacaj od tema tuka razgovarame za Islam a privatni poraki mozes da mi isprakas na profil molam Administratorite tuka da reagiraat

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
amco2009 напиша:
Poradi tebe sega na majkati ke moram da stedam pomalku pari da i davam jebiga sinko Sakal da prifatis toa ili ne Turcinot ima istureno sperma tuka kolku celo ORidsko enzero prasaj aj Biljana
Ислам, интересен концепт, кој не толерриа испади, целата перцпеција за исламот е извитоперена поради разноразни чурајбери кои како сакале си интерпретирале и потоа од вознес за малку секс се испоиздигале во воздух. нема да било проблем да не се обиделе и оние кои не страдале од неебитис, да ги вознесат (против нивна волја). А вознесението го правеле со динамити.

Шо не чини, не чини.

S

smart ass

Гостин
Inaku Siitite se nasi Brakja po vera malku zabegani ama najblisku se do nas Insalah Alah d.s ke gi upati na praviot put Tie Go naseluvaat denesen IRAN i prestavuvaat 60% od IRAK od Tamu i doagjaat vekovnite sudiri megju ovie dve Drzjavi

Само мала корекција-војната Ирак-Иран не беше на религиозна основа-туку Садам сакаше нови Нафтени полиња а и ги надмина квотите од ОПЕК...оти му се можеше...

Како и да е секоја трета Иранска мајка изгубила син/ови ил маж во таа војна....можеби Бог стварно бил на страната на Ирак...покрај САД кои ги поткрепуваа со интел.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Иран пак ќе губи ако се закача со Америка, а и таа војна не би била на религијска основа, туку за профит.

Без разлика шо се инакви од поголемиот дел.

Чудно како интерпретацијата на исламот во Иран е толку ригидна, да може да те обесат на кран, на плоштад, ако носиш маица без рукави и фармерка.

A

amco2009

Гостин
Само мала корекција-војната Ирак-Иран не беше на религиозна основа-туку Садам сакаше нови Нафтени полиња а и ги надмина квотите од ОПЕК...оти му се можеше...

Како и да е секоја трета Иранска мајка изгубила син/ови ил маж во таа војна....можеби Бог стварно бил на страната на Ирак...покрај САД кои ги поткрепуваа со интел.
Se slagam so tebe deka bila za provit, od tuka doagja i okupacijata na Kuvajt.

No ima i eden drug fakt, Sadam bese Sunit a Irancite se Siite a ako znaeme deka Sadam bese na vlast kako Sunit vo religiozno podelena drzava kade se custvuva frustraii na sekoj cekor t.e Mnozinstvoto se Siiti a Sunit na vlast.

Ne slucajno Amerkiancite tolku lesno dojdoa do Sadam imaa vnatresen prijatel A toa be Siitite i Kurdite na koi im bea veteni prava na smetka na malcinstvoto Suniti.

E bas sega vo Irak ne se znae koj kogo e.e nema vrska toa so Islam toa e vekje Frustrcija

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
Идам директно, без увод.

Како тоа amco2009 имаш фудбалери на аватарот и плус си се пишал Интераш, кога сите знаеме дека пречесниот и безгрешниот шеик Абдула Ал-Наџи (од КСА) у 2003 издаде фатва врз фудбалот. (Исклучок беше ако играњето фудбал е дел од подготовката за Џихад - нема да ми веруваш ама читав у Кориере де ла Сера, дека на Интер не им било играњето фудбал за Џихад, туку замисли си - за пари, од тоа се гледа дека се стварно анти-исламски ориентирани).

Но, да се вратиме на фатвата, која ми личи дека ја избегнуваш:

1. Don't play soccer with four lines [surrounding the field], since this is the way of the non-believers, and the international soccer rules require drawing [these lines] before playing. - Интер играат баш таков шејтански фудбал со линии од страните.

2. One should not use the terminology established by the non-believers and the polytheists, like: 'foul,' 'penalty kick,' 'corner kick,' 'goal,' and 'out of bounds.' Whoever pronounces these terms should be punished, reprimanded, kicked out of the game, and should even be told in public: 'You have come to resemble the non-believers and the polytheists, and this has been forbidden.' - Интер како секоја Италијанска екипа, нон-стоп се кревељат по теренот и забранетиот збор фаул, нон-стоп им е во уста.

...и да не набројувам, очигледно е дека се работи за невернички фудбал, со кој не би се кител да сум на твое место. Еве ти и линк:
http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/1494.htm

Понатаму,
Исламот и хомосексуалноста се знае дека не одат заедно.

Цитат:

Treatment of homosexuals within Islam:
According to a pamphlet produced by Al-Fatiha, there is a consensus among Islamic scholars that all humans are naturally heterosexual. 5 Homosexuality is seen by scholars to be a sinful and perverted deviation from the norm. All Islamic schools of thought and jurisprudence consider gay acts to be unlawful. They differ in terms of penalty:
The Hanafite school (currently seen mainly in South and Eastern Asia) teaches that no physical punishment is warranted.
The Hanabalites, (widely followed in the Arab world) teach that severe punishment is warranted.
The Sha'fi school of thought (also seen in the Arab world) requires a minimum of 4 adult male witnesses before a person can be found guilty of a homosexual act. Al-Fatiha estimates that 4,000 homosexuals have been executed in Iran since their revolution in 1979. 10 public executions of homosexuals have been performed in Afghanistan by the Taliban army.

линк: http://www.missionislam.com/knowledge/homosexuality.htm

Дали вистинскиот Муслиман треба на аватар да има хомосексуалец, како Рудолф Валентино - а? Омер Ел Фарук?

A

amco2009

Гостин
Идам директно, без увод.

Како тоа amco2009 имаш фудбалери на аватарот и плус си се пишал Интераш, кога сите знаеме дека пречесниот и безгрешниот шеик Абдула Ал-Наџи (од КСА) у 2003 издаде фатва врз фудбалот. (Исклучок беше ако играњето фудбал е дел од подготовката за Џихад - нема да ми веруваш ама читав у Кориере де ла Сера, дека на Интер не им било играњето фудбал за Џихад, туку замисли си - за пари, од тоа се гледа дека се стварно анти-исламски ориентирани).

Но, да се вратиме на фатвата, која ми личи дека ја избегнуваш:

1. Don't play soccer with four lines [surrounding the field], since this is the way of the non-believers, and the international soccer rules require drawing [these lines] before playing. - Интер играат баш таков шејтански фудбал со линии од страните.

2. One should not use the terminology established by the non-believers and the polytheists, like: 'foul,' 'penalty kick,' 'corner kick,' 'goal,' and 'out of bounds.' Whoever pronounces these terms should be punished, reprimanded, kicked out of the game, and should even be told in public: 'You have come to resemble the non-believers and the polytheists, and this has been forbidden.' - Интер како секоја Италијанска екипа, нон-стоп се кревељат по теренот и забранетиот збор фаул, нон-стоп им е во уста.

...и да не набројувам, очигледно е дека се работи за невернички фудбал, со кој не би се кител да сум на твое место. Еве ти и линк:
http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/1494.htm

Понатаму,
Исламот и хомосексуалноста се знае дека не одат заедно.

Цитат:

Treatment of homosexuals within Islam:
According to a pamphlet produced by Al-Fatiha, there is a consensus among Islamic scholars that all humans are naturally heterosexual. 5 Homosexuality is seen by scholars to be a sinful and perverted deviation from the norm. All Islamic schools of thought and jurisprudence consider gay acts to be unlawful. They differ in terms of penalty:
The Hanafite school (currently seen mainly in South and Eastern Asia) teaches that no physical punishment is warranted.
The Hanabalites, (widely followed in the Arab world) teach that severe punishment is warranted.
The Sha'fi school of thought (also seen in the Arab world) requires a minimum of 4 adult male witnesses before a person can be found guilty of a homosexual act. Al-Fatiha estimates that 4,000 homosexuals have been executed in Iran since their revolution in 1979. 10 public executions of homosexuals have been performed in Afghanistan by the Tal

линк: http://www.missionislam.com/knowledge/homosexuality.htm

Дали вистинскиот Муслиман треба на аватар да има хомосексуалец, како Рудолф Валентино - а? Омер Ел Фарук?

Stvarno bi gi stavil u grup za smesni tvoive zabeleski i slatko bi se iznasmeal:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Fudbalot e samo igra ne e religija I nema Bezgrsni nitu seikot Abdula-AL-Nadzi za koj jas prvpat slusam a i za negovata Fetva ama ipak ke se zainteresiram za ova mada mene mi e premnogu smesno sevo ova i da se pomisli a ne da se napise :pos2::pos2::pos2::pos2:

Kako kontra Argument site muslimanski zemji imaat svoi reprezentacii i klubovi vo Fudbal ili pak oni se spremaat za Dzihat pa zatoa igraat neznam so vikashhh...

“ Ти живееш во времето во кое што има многу луѓе кои ги разбираат прописите на Кур,анот,а малку се оние кои го читаат. Многу луѓе живеат по Кур,анот и ги чуваат неговите прописи, а малку се оние кои што водат рачун за неговите букви. Малку се просјаци, а многу се оние кои што делат. Луѓето многу остануваат во намаз, а многу малку разговараат. Работаат повеќе отколку што зборуваат. А ќе дојде време, кога ќе бидат малку оние кои што го разбираат Кур,анот,а многу кои го читаат. Тогаш ќе се газат прописите на Кур,анот, а ќе се води рачун за неговите букви ( харфови ). Ќе има многу просјаци, а малку од тие кои што делат. Ќе се троши многу време во разговор,а малку во намаз. Малку ќе се работи, а многу ќе им се удоволува на своите страсти.”

S

smart ass

Гостин
Stvarno bi gi stavil u grup za smesni tvoive zabeleski i slatko bi se iznasmeal:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Fudbalot e samo igra ne e religija I nema Bezgrsni nitu seikot Abdula-AL-Nadzi za koj jas prvpat slusam a i za negovata Fetva ama ipak ke se zainteresiram za ova mada mene mi e premnogu smesno sevo ova i da se pomisli a ne da se napise :pos2::pos2::pos2::pos2:

Kako kontra Argument site muslimanski zemji imaat svoi reprezentacii i klubovi vo Fudbal ili pak oni se spremaat za Dzihat pa zatoa igraat neznam so vikashhh...

“ Ти живееш во времето во кое што има многу луѓе кои ги разбираат прописите на Кур,анот,а малку се оние кои го читаат. Многу луѓе живеат по Кур,анот и ги чуваат неговите прописи, а малку се оние кои што водат рачун за неговите букви. Малку се просјаци, а многу се оние кои што делат. Луѓето многу остануваат во намаз, а многу малку разговараат. Работаат повеќе отколку што зборуваат. А ќе дојде време, кога ќе бидат малку оние кои што го разбираат Кур,анот,а многу кои го читаат. Тогаш ќе се газат прописите на Кур,анот, а ќе се води рачун за неговите букви ( харфови ). Ќе има многу просјаци, а малку од тие кои што делат. Ќе се троши многу време во разговор,а малку во намаз. Малку ќе се работи, а многу ќе им се удоволува на своите страсти.”

Побарај во подфорум свет и случувања има посебна тема за ова...

Прочитај па потоа кометирај ја.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
amco2009,
Шеикот на кој му се потсмеваш веројатно е еден од луѓето кој го финансира, да речеме превземањето и трансформацијата на месната заедница, интернетот со кој се служиш, книгите кои ги читаш, идеите* кои ти се имплантирани во глава за Исламот...
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2691288&postcount=78

* погрешни

A

amco2009

Гостин
amco2009,
Шеикот на кој му се потсмеваш веројатно е еден од луѓето кој го финансира, да речеме превземањето и трансформацијата на месната заедница, интернетот со кој се служиш, книгите кои ги читаш, идеите* кои ти се имплантирани во глава за Исламот...
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2691288&postcount=78

* погрешни
Jas ne sum finansiran od nikoj nitu pak moite poznavanja se od nekogo potikanti so pari, internetoto go plakam od moi pari , a na forumov ucestvuvam po moja lina volja i ubeduvanje taka da seikot mozje e samo seik za sebe za mene e nepoznat.

I ne podrzjuvam nicija propaganda ni Saudiska ni Americka posto ilsamot e religija koja sam mozes da ja proucis ne ti treba posrednici a za toa okolu fudbalot kazimi ako e taka zosto ne e zabranet vo muslimanskite zemji

?

..........

Гостин
Мој комшија невин 40 годишен, скоро си купи муслиманка од албанија за 400 евра, вика ефтини биле таму, се ожени и сега е среќен и насмеан.

Е сега прашањето е, се коси ли тоа продавање на жени со исламската вера, оти во последно време порасна многу пазарот.:toe:

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Мој комшија невин 40 годишен, скоро си купи муслиманка од албанија за 400 евра, вика ефтини биле таму, се ожени и сега е среќен и насмеан.

Е сега прашањето е, се коси ли тоа продавање на жени со исламската вера, оти во последно време порасна многу пазарот.:toe:
Тие се најчесто од католичка религија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom