Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Mozes da ni postiras nekoj post kade sto pisuva toa sto si rekol!!!
но сунитите и шиитите се согласуваат во најголем број прашања кои се однесуваат на вистината.
Од темата за Иран дека ќе лансира летала. не е од тебе напишано, ама сепак ако е вистина ова како може со некого да се согласуваш за повеќето работи а тој да е шејтанов слуга и да е надвор од исламот.

Се прашувам дали и другата страна има такво лошо мислење за вас.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Од темата за Иран дека ќе лансира летала. не е од тебе напишано, ама сепак ако е вистина ова како може со некого да се согласуваш за повеќето работи а тој да е шејтанов слуга и да е надвор од исламот.

Се прашувам дали и другата страна има такво лошо мислење за вас.
Siitite nemaat ni kapka zaednicko so sunitite...

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Siitite nemaat ni kapka zaednicko so sunitite...
Јас прашав едно 10 луге од Босна (Срби муслимани-бошњаци) што се тие,шити или сунити.И знаете кој одговор ми дале?
ШО Е ТОА?:tapp:
Само еден ми кажа дека се они муслимани и сите си ги сакат,поготово муџахедни.:kesa:

Погледнете го клпчево до крај.
Има превод што вели оној муслиман што паѓа во транс.Дека Мухамед имал сех со девојче од 9 години.

O

Omer el Faruk

Гостин
Овие монтажи домати да им ги кажуваш, можеби ќе ти поверуваат.:helou:

S

smart ass

Гостин
Ovie sto gi kazavte se gadnite raboti sto gi pravat Siitite. Tie ne se normalni.

Koj sto go citel Koranot znae deka vakvi raboti ne postojat vo Koran i se strogo zabraneti vo Islam. Toa e bolno, nenormalno, gavolska rabota, nelogicna, epten glupava, debilska rabota i ne znam sto drugo da kazam. Ni Prorokot Muhammed a.s nikogas nema spomnato vakvi rituali a ne daj Boze da primenil takvo nesto.

Zatoa nie se vikame Suni, zbor sto poteknuva od Arapskiot zbor Ehli Sunnet, sto znaci pridrzuvanje kon patot na Posledniot Prorok Muhammed a.s a od druga strana Siitite se nadvor od Islamot bidejki nemaat nikakva konekcija so nas, samo imeto im ostanalo muslimani.

Spored Koranot i Sunnetot (ucenjata na Muhammed a.s) Siitite se nadvor od Islam, nemaat vrska so Islam, t.e tie se nevernici

Sunni Islam is the largest branch of Islam, comprising at least 85% of the world's 1.5 billion Muslims.[1] Sunnis are also referred to as Ahl as-Sunnah wa’l-Jamā‘ah (Arabic: أهل السنة والجماعة‎ "people of the tradition (of Muhammad) and the community") or Ahl as-Sunnah (Arabic: أهل السنة‎) for short. The word Sunni comes from the word Sunnah (Arabic: سنة‎), which means the words and actions[2] or example of the Islamic Prophet Muhammad.
Иран се шиити воглавно а главен противник им е сауди арабија(нели сунити се),катар,(За израел само шлапаат-Иран има убиено повеќе муслимани од израел и од САД во последниве 30 години) гарант Иран сака да се прошири-во ирак околу 60% се шиити...нив да ги придобие и ОП еве го....ама нема да дојде до тоа...оти за разлика од Иран-кој се држи на верска основа во Ирак ИМАМЕ НАЦИЈА-значи нема распаѓање на Ирак-гарант за 20 години ирак повторно ќе биде тоа што беше 80-тите...

Туку ме интересира кој дел они погрешно го протолкувале(т.е како им одговара) или пак го негираат мухамед???

Оти ете им се молат на Имами,а нели треба молење само кон бога-според куранот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
i pravoslavcive prasaj gi ke ti kazat deka sekti se i katolicite i protestantite a nie dobro znaeme deka se hristijani, isto i so siite neka vikaat drugite kolku sakaat deka ne se muslimani oni se muslims Islamic republic of Iran, site se oni pripadnici kible i klanjaat i sve, razlikite se nebitni, siite go sledat sunnetot obicajot na Muhammed a.s. a raskolot nastanal po smrtta na pejgamberot koj da go nasledi, najblizok po rod mu bil Ali i siitite nego go priznavaat...

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Иран се шиити воглавно а главен противник им е сауди арабија(нели сунити се),катар,(За израел само шлапаат-Иран има убиено повеќе муслимани од израел и од САД во последниве 30 години) гарант Иран сака да се прошири-во ирак околу 60% се шиити...нив да ги придобие и ОП еве го....ама нема да дојде до тоа...оти за разлика од Иран-кој се држи на верска основа во Ирак ИМАМЕ НАЦИЈА-значи нема распаѓање на Ирак-гарант за 20 години ирак повторно ќе биде тоа што беше 80-тите...

Туку ме интересира кој дел они погрешно го протолкувале(т.е како им одговара) или пак го негираат мухамед???

Оти ете им се молат на Имами,а нели треба молење само кон бога-според куранот.

Слушај смаер ес, во Исламот околу 87% се суни а другите се други секти и ти постојано таму гаѓаш а што не си ја погледнеш гредата во своето око како што не поучил Иса а.с.

Во христијанството постојат: протестанти, католици, англиканти, евангелисти, методисти, монофизити, аријанци, православни, јеховисти, баптисти, адвентисти, мормони, маронити, чалдејци, копти, мелкити, фадерхусет, гентилска црква, несторијанизам, плимутски браќа, николаити, богомили, бело гностичко друштво, софијати, никејско правосавије, пентакосталци, сатанистичка црква, давидијанци, теслијанци, прислитеријанци, следбеници на рускиот Исус, манихеизам, лутерани, калвинисти, цвинглијци, презвитеријани, пуританци, мандејска секта, мијачка христијанска секта, гностицизам, заедница на квекери, саботари, унијатска црква, екуменизам, синкретизам, маријавити.........

Замисли теслијанците веруваат дека Никола Тесла е испратен од Бога а Прислитеријанците дека Елвис Присли е испратен од Бога а за сатанистичката црква која учи дека се е создадено од сатаната и да не ти расправам. Еееееееееее христијани...................

?

..........

Гостин
Слушај смаер ес, во Исламот околу 87% се суни а другите се други секти и ти постојано таму гаѓаш а што не си ја погледнеш гредата во своето око како што не поучил Иса а.с.

Во христијанството постојат: протестанти, католици, англиканти, евангелисти, методисти, монофизити, аријанци, православни, јеховисти, баптисти, адвентисти, мормони, маронити, чалдејци, копти, мелкити, фадерхусет, гентилска црква, несторијанизам, плимутски браќа, николаити, богомили, бело гностичко друштво, софијати, никејско правосавије, пентакосталци, сатанистичка црква, давидијанци, теслијанци, прислитеријанци, следбеници на рускиот Исус, манихеизам, лутерани, калвинисти, цвинглијци, презвитеријани, пуританци, мандејска секта, мијачка христијанска секта, гностицизам, заедница на квекери, саботари, унијатска црква, екуменизам, синкретизам, маријавити.........

Замисли теслијанците веруваат дека Никола Тесла е испратен од Бога а Прислитеријанците дека Елвис Присли е испратен од Бога а за сатанистичката црква која учи дека се е создадено од сатаната и да не ти расправам. Еееееееееее христијани...................
А колку има муслимански, групации гранки, христијаниве гледам многу имаат машала,

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321

Сатанистичката Црква нема врска со христијанство, чисто да знаеш!

S

smart ass

Гостин

Сега не ми одговори-КОЈА Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ШИИТИТЕ И СУНИТИТЕ и оти се УБИВААТ МЕЃУСЕБЕ???

i pravoslavcive prasaj gi ke ti kazat deka sekti se i katolicite i protestantite a nie dobro znaeme deka se hristijani, isto i so siite neka vikaat drugite kolku sakaat deka ne se muslimani oni se muslims Islamic republic of Iran, site se oni pripadnici kible i klanjaat i sve, razlikite se nebitni, siite go sledat sunnetot obicajot na Muhammed a.s. a raskolot nastanal po smrtta na pejgamberot koj da go nasledi, najblizok po rod mu bil Ali i siitite nego go priznavaat...

Значи пророчанството е наследно???

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Овие монтажи домати да им ги кажуваш, можеби ќе ти поверуваат.:helou:
Домати или патлиџани???

Еееееееееее христијани...................
Спроведен, а бе, диши малку, да не ти кажам колку подвидови има и кај вас, туку ај, кој ќе ги слуша Омер вахабита и Амќо санџаклија, ко тавтабити сте, спам до спам, трол до трол.

A

amco2009

Гостин
Домати или патлиџани???

Спроведен, а бе, диши малку, да не ти кажам колку подвидови има и кај вас, туку ај, кој ќе ги слуша Омер вахабита и Амќо санџаклија, ко тавтабити сте, спам до спам, трол до трол.
Jas znam deka sum tvoja preokupacija sega dali sum nokjen kosmar, ili ne pak samo koga ke me vidis na net toa neznam. Ama sto tolku se zanimavas so mene znaci moite mislenja te skokotkaat i toa dlaboko vo tvojata crna dusha .
A za podvidovite jas veruvam deka ti ne si povikan da kazjes ili ko magarac se javuvas.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
amco2009 напиша:
Samo togas bevte vie zadovolni koga nie sitkavme levisi ,cigari i sto li uste ne a vie sedevte na fotelji ,ne se sekiraj jas sum naucen i levis da sitkam i cuski i frenki i na fotelja da sedam do tebe , mene ne mi e toa problem jas nemam frustracija nitu prema makedoncite kako etnitet nitu prema bilo koj drug etnitet vo makedonija. Jas sum frustriran samo od neiskrenite oni sto se nauceni da ponizuvaat a nikako da bidat ponizeni, a ti spamersko kopilje ako stvarno tolku imas problem so mene eveti moj broj 078505923 javise ke pieme kafe pa ke me zapoznaes koj sum jas mozda ke ti se smeni mislenjeto ili pak jas ke ti pomognam vo toa razbra
Реков ја, фармерко шиткач!
Знаеме дека си исфрустриран. Неебитис акута.
Копиле, со Л, не со Љ!
Еве ти, а не евети и јави се, а не јависе!

А бројот, крај на приказнава бе Амќо. На ефтина тарифа на ВИП си?

Не, фала, како шо реков, не сакам преку мене и динамитот да дојдеш до тнр секс со 72 девици.

Е сеа, имам прашање, околу Исламот. Како таква, нели, толерантна, религија, трпи секакви исцибрени динамитозакачувачи и себеексполдирачки морлоци??
Нели бе? Шо таќе?

A

amco2009

Гостин
Сега не ми одговори-КОЈА Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ШИИТИТЕ И СУНИТИТЕ и оти се УБИВААТ МЕЃУСЕБЕ???

Значи пророчанството е наследно???

Razlikata megju Siitite i Sunitite e vo toa sto i dvete grupi smetaat deka propovedat prav Islam a vo nekolku raboti se protivrecat.
Najgolema razlika megju niv e toa sto Sunitite ednistvo na Alah d.s mu se molat i odat po stapkite na Muhamed a.s sto prestavuva sunet. A pak Siitite Isto mu se Molat na Alah.d.s Ama tie isto taka slavat nekoi si 12 nepogreslivi Imami .

A zborot nepogreslivi vo Islam ne postoi posto site sme gresni .gresime i sme gresele , duri i pejgamberite gresele, Ama Alah d.s e milosliv i ako e vo negova volja ke ni gi oprosti grevovite . Tuka e Glavnata razlika

Inaku Siitite se nasi Brakja po vera malku zabegani ama najblisku se do nas Insalah Alah d.s ke gi upati na praviot put Tie Go naseluvaat denesen IRAN i prestavuvaat 60% od IRAK od Tamu i doagjaat vekovnite sudiri megju ovie dve Drzjavi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom