Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Па јас јавно велам дека сум ТЕЛЕМИТ, инициран во О.Т.О. ... и тоа го кажав уште на почетокот...
Ти каде беше тогаш да прочиташ и да разбереш?

И немам потреба да се срамувам ниту пред луѓето ниту пред боговите од тоа кој сум, што сум и каков сум...
тоа го оставам за тие што мислат дека имаат потреба од срам, страв итн итн... :cautious:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Да сакаш нешто или пак да сакаш да си нешто, значи дека не го поседуваш тоа нешто или не си тоа што сакаш да бидеш.
Затоа, простиот одговор би бил:
Ние НЕ САКАМЕ ДА БИДЕМЕ Богови (што и да подразбира овој хиероглиф за секој поединечно).
Ние СМЕ Богови. Неспознаени можеби индивидуално, но тоа не те прави да не си Бог!

Под тоа НИЕ се подразбира ЧОВЕШТВОТО, секој човек!

Човештвото пред СЕ, нели.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Да сакаш нешто или пак да сакаш да си нешто, значи дека не го поседуваш тоа нешто или не си тоа што сакаш да бидеш.
Затоа, простиот одговор би бил:
Ние НЕ САКАМЕ ДА БИДЕМЕ Богови (што и да подразбира овој хиероглиф за секој поединечно).
Ние СМЕ Богови. Неспознаени можеби индивидуално, но тоа не те прави да не си Бог!

Под тоа НИЕ се подразбира ЧОВЕШТВОТО, секој човек!

Човештвото пред СЕ, нели.
Не, човекот(индивидуата) пред се... човештвото е само симбол... битен е поединецот...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не, човекот(индивидуата) пред се... човештвото е само симбол... битен е поединецот...
Не полемизирам за разбирањето на одредени хиероглифи од поединци.

Целта на мојот пост е дека СМЕ БОГОВИ(секој со своето разбирање за тоа „богови“) и дека не може да сакаш нешто што си и што го имаш.
Толку.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не полемизирам за разбирањето на одредени хиероглифи од поединци.

Целта на мојот пост е дека СМЕ БОГОВИ(секој со своето разбирање за тоа „богови“) и дека не може да сакаш нешто што си и што го имаш.
Толку.
Ок... Амон Ра...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Бог=Совршенство

Кажете ми барем еден Совршен Човек без маани!?

Желбата да се биде Совршени е голема, али можностите да се стане Совршен се малечки.

Затоа не се занасајте дека сте Богови.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Разгледајте го човекот подобро и разберете го.
Така ќе го спознаете и хиероглифот на Богот (од изгрејсонцето па до зајдисонцето, без разлика).
Ако човекот не е Бог на Земјата тогаш треба да се осознавате постојано, подобро и подлабоко се додека не го разберете ова:
There is NO-GOD, but Man! (y)

Затоа и постојат разните аспекти на Богот. За нас, луѓето, да се спознаеме кои сме, што сме и каде одиме! :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Бог=Совршенство

Кажете ми барем еден Совршен Човек без маани!?

Желбата да се биде Совршени е голема, али можностите да се стане Совршен се малечки.

Затоа не се занасајте дека сте Богови.
Ние сме богови на несовршенството...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Бог е еден...нема тука аспекти, џинџири минџири....

Значи како во макрокосмосот така и во микрокосмосот.

Човекот не е еден....денес е еден , утре е друг, другиден е четврт...

За да се запознае човекот самиот себе, требе да ги знае и методите како тоа да го направи...а науката и западот сеуште не се во состојба да го понудат тоа ...само светите книги го нудат, ама кој да ги разбере...
--- надополнето: 3 септември 2012 во 18:47 ---
Ние сме богови на несовршенството...
Јас сум паметен во улавштините...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Се е дадено јавно, и методите и праксите, освен искушенијата.
„Но таа рече: искушенија не пишувам: ритуалите ќе бидат половина познати а половина прикриени: Законот е за сите. - Книга на Законот, Поглавје I, Стих 34

Треба човекот да се спознава. Постои нешто неменливо кај човекот, но треба да се бара внатре, не надвор.
Пламенот што гори во секое срце и го тркала човекот низ животот не е во светите книги, ами во човекот, внатре. Од таму доаѓаат светите зборови.

„Аум! Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку;“ - Книга на Законот, Поглавје I, Стих 56

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Бараш внатре и наоѓаш....нула, празно множесто.

Како на небото така и на земјат-Исус

Се почнува од нула и завршува со нула....

Првата нота е До...и последната е До....

А пропаганди има колку сакаш...ова е религија не е политика..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Може да зборуваш за себе што наоѓаш внатре, не за друг. Само еден може да гледа внатре, Богот што бара Бог!:love:
Додека се дојде до таа толку зборувана Нула, или Ништо (Аин) кај евреите, NO-THING, НЕ-БОГ ... АЛЛАХ кај муслиманите, и те како се наоѓа сешто внатре.
Но тоа е индивидуално и пласирањето една вистина за сите што би требало да бараат и најдат е пропаганда.
Битно е да се знаат методите и да се работи. Другото е оставено на човекот за човекот.
Боговите кои некои ги сметаат за слики и надвор од нив, нека пукаат од љубомора, како што знам бааги имаат човечки приказ низ светите книги.

Првата нота може да биде и Де повишено или ако сме нерасположени А-мол скала, тоа е веке индивидуална работа. Тоа го зборувам...
Ова е тема за атеизам, и нормално, подобро политика отколку религија разбрана во нејзината банална форма.

Политиката на универзумот и законите на природата се подобри отколку религијата на човекот овде на Земјата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Љубомората е човечка особина,како и пропаганадата на секоја тема , исто како и филозофирањето (млатење празна слама)...

Нека ми кажат другите што нашле во себе.....крв и месо....

Далеку сте од Вистината...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom