Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
pfffff daelku si mnogu decko da me definiras mene, ako ja veruvav vo Islam togas nemase da ti zboruvam za teoriite za order&chaos...Jas veruvam i vo Gospod (Intelligent Designe) i vo evolucionizam no ne po religiite..I vo moja glava posto skepticizam ne sum ateist ili teist sho sosema veruva vo svoja religija(spored mene i ateizmot e vid na religia ako slepo se veruva vo toa...)
интересно... Ем господ, ем еволуција.... Деист? Агностик во духовна криза? Дмт-ист? Шо ли ќе си, кој ќе знае...

Него, ако си Интелиџент Дизајнер, што викаш, дизајнеров, има тефтер или нема? Става рецки или не става?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.241
ma normalno deka na australopithecus mu e teshko da se zamisluva kako homo sapiens..
Дали е ова констатација или прашање за атеистите?
И ја сакав да ги прашам нешто, чекам првин да стават топ 10 прашања

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
vaznoe da se razbirame, drugo e irelevantno..
teorijata na order&chaos so malce zborovi e ednata od teoriite so koja modernite nacunici se trudat da ja dokazat sozdavanjeto na svetotot.znaci od malite nesto ili od obicnite nesta koga ke vlijae nesto drugo ke pocne da se sozdavat pogolemi i pokomplicirani neshta koi se fraktalni za koi ne mozeme ni da pretpostavime ni da znamee sho i kako toa ke se slucuva...dobar primer e butterfly effect, imas na google ili youtube kolku sakas za toa :)
Се разбираме јас и ти, уште одма знаев дека сме кохерентни :)
А за теоријава треба да видам, малку повеќе.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Да. Што му фали на прашањето? Можните одговори се:
1. Некое интелигентно битие ја создало.
2. Таа сосема случајно се самосоздала со случајно рекомбинирање на хемиските соединенија.

Трета разумна опција не постои. Просто е како два и два. Ти како атеист, што би одбрал, опција 1 или опција 2?
Другар, дали да се биде атеист автоматски се подразбира дека треба да бидам научник? Каква поврзаност има верување во случајноста со атеизмот?

Сакаш одговор? Мојот одговор е сосема трето од твоите ДВЕ ограничени понуди. Се создала со помош на тогашните услови на Земјата. Се создал прво еден вид протеини, па после уште многу видови и почнале да се комбинираат (не случајно) и да се создаваат групи на протеини. Подоцна со развој се создале коацерватни капки кои покажувале примитивни особини на живот, како потреба за храна...и на крај се создала оформена клетка со сите органели.
И? Кој од твоите понудени одговори сум го одбрал?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Другар, дали да се биде атеист автоматски се подразбира дека треба да бидам научник? Каква поврзаност има верување во случајноста со атеизмот?

Сакаш одговор? Мојот одговор е сосема трето од твоите ДВЕ ограничени понуди. Се создала со помош на тогашните услови на Земјата. Се создал прво еден вид протеини, па после уште многу видови и почнале да се комбинираат (не случајно) и да се создаваат групи на протеини. Подоцна со развој се создале коацерватни капки кои покажувале примитивни особини на живот, како потреба за храна...и на крај се создала оформена клетка со сите органели.
И? Кој од твоите понудени одговори сум го одбрал?
Потреба за храна?
Ако немало храна они мењале бои од незадоволство? :)
А тоа со протеините исто е малку сомнително.
Треба протеин за да настане протеин.
Нешто кочи работата во оваа работа.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Потреба за храна?
Ако немало храна они мењале бои од незадоволство? :)
А тоа со протеините исто е малку сомнително.
Треба протеин за да настане протеин.
Нешто кочи работата во оваа работа.
А под храна автоматски се подразбира Јаболки, круши или свинско? Кочи тоа што ти сакаш да кочи. Мене тоа ми е логично и во тоа верувам. Не терам никого да верува во тоа или да го прифати.

Туку уште не добив одговор како ова е поврзано со атеизмот?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А под храна автоматски се подразбира Јаболки, круши или свинско? Кочи тоа што ти сакаш да кочи. Мене тоа ми е логично и во тоа верувам. Не терам никого да верува во тоа или да го прифати.

Туку уште не добив одговор како ова е поврзано со атеизмот?
Што би им било храна?
Шеќер и протеини?

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
интересно... Ем господ, ем еволуција.... Деист? Агностик во духовна криза? Дмт-ист? Шо ли ќе си, кој ќе знае...

Него, ако си Интелиџент Дизајнер, што викаш, дизајнеров, има тефтер или нема? Става рецки или не става?
od toa sho ja imam kazano dosega ne mozes pak da me definirash na sho veruvam jas???!! a ko mu da go razbiras indirektniot nachin na koj nashiot Intelligent designer go sozdal svetot!!!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
od toa sho ja imam kazano dosega ne mozes pak da me definirash na sho veruvam jas???!! a ko mu da go razbiras indirektniot nachin na koj nashiot Intelligent designer go sozdal svetot!!!
а ј м о ж д а п о л е к а а к о к у ц а м ќ е м е р а з б е р е ш:
Дали Креаторот твој те следи низ животот за откога ќе умреш да ти достави есап за гревовите твои?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom